[神州美食指南] 羅湖 - 【侯斯頓主題餐廳】

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

話說都仲係歐國盃果陣某損友無啦啦撩我北上睇波。。話意大利對德國好睇喎。。
咁唯有放工又北上啦。。今次我地亦係分別走兩場。。第一場我地係分道揚鑣。。
邊個場就唔講喇。。總之唔係呢區架啦。。

終於大家都搞掂。。約好係月亮灣門口等。。等等下點知落雨。。頂。。損友又唔覆機。。
搞到等我一個人係度等左成45分鐘。。好在6點零鐘係月亮灣門口等人都幾過癮。。因為好多靚女行過。。

好喇。。終於等到損友黎喇。。原來佢張大陸卡冇錢。。唔怪得唔覆訊息啦。。咁就去幫佢充左卡先。。
然後我地就去左春風路橋底果間 【侯斯頓主題餐廳】 食飯。。聽講呢間野係大佬B開架喎。。梗係要去試下啦。。
其實呢間野佢啱啱開果時我已經想試。。只係成日都係一個人食飯。。所以廢事食咁貴既野姐。。

餐廳環境。。非常靚仔。。約女黎食絕對冇問題。。

仲有得玩下飛鏢。。

整點時間仲會有人駐唱。。唱得好唔好就見仁見智喇。。不過都叫幾好氣氛既。。

的確幾唔錯。。仲有值得一提。。呢度有兩個牛仔LOOK既女服務員。。一個有樣。。一個有濕柴。。
好喇。。講完個環境就梗係要講下D野食啦。。

第一味 珍寶大熱狗。。成隻前臂咁大呀。。不過就麻麻。。係條腸同個醬救返唔少分數。。包太硬同韌。。失敗。。

第二味 小食拼盤。。呢個有D料到。。有炸雞(外脆內嫩。。正! )、牛仔粒(嫩滑有咬口。。正! )、薯條(普通野)、炸魷魚(不過不失)、炸洋蔥圈(洋蔥係正既。。但個粉皮太硬)。。

第四味 菲力肉眼牛扒七成熟。。呢個真係不得之了。。好味到呢。。牛肉多汁、嫩、唔韌。。最緊要係夠大塊。。

再加一杯水果杯。。呢個算中規中矩啦。。清清甜甜唔錯。。入面D生果幾甜幾新鮮。。

食飽飽梗係要去一個地方架。。餐廳廁所。。乾淨企理。。當然仲有得坐。。

埋單380。。價錢算係咁啦。。可以話平可以話貴。。不過我同損友兩個都飽到上三樓。。

當然啦。。平定貴只係在於你同咩人一齊食。。

個扒差不多成190港幣貴的啊
回覆 讚好 不讚 使用道具

環境好似唔錯喎,有女朋友倍就最好啦!

回復 peter038 #2 的帖子

但係佢有一隻半手掌咁長同闊...味道亦都可以媲美香港兩舊水以上既扒...同埋佢個環境的確係幾好...帶女去食下野飲下酒...的確係一種享受...所以我都話貴唔貴只係在於同咩人去...
最緊要係果度仲可以食煙...又可以聽歌..所以都算ok

回復 Baritone #3 的帖子

帶女去hea...環境黎講唔錯....下次等我去試埋蝴蝶夢同埋出埋福田雨花西餐廳再比大家比較下

回復 gn747615 #1 的帖子

同表哥一齊,表哥是假鳳虛嘜Q果d友來架

師兄,食完,冏個女仔做過d嘜

多謝師兄分享!

""菲力肉眼牛扒七成熟""
我都未算是一名牛摩王
但牛扒是我的至愛
真係未見過肉眼扒
(相片就似肉眼)
莫說是菲力
會有一隻半手掌咁長同闊
真不知是什么牛可以開出如此Size的扒來

註:
菲力及肉眼是牛的兩個不同部分的肉
菲力Fillet, 又名Tenderloin即是牛柳
Rib Eye即是肉眼扒

回復 大六九大王 #6 的帖子

咩表哥????點解我唔明既

回復 大六九大王 #7 的帖子

乜都冇做過。。。

回復 peter038 #9 的帖子

其實係我打錯左。。。係安格斯肉眼。。。我睇返張單先知

这里環境一直保持不錯,现在餐牌上的東西跟以前沒有分別,但是價錢貴了。
下午茶的Pizza以前是十吋的,現在只有八吋,還好可以把雞肉换成香腸,味道也保持一貫的水準。
法式薯條拼炸雞,是第一次食的感覺還不錯,薯條味道很好,炸雞也可以,只是份量好像比較少了點。

回復 happycow1 #13 的帖子

ching可以點個小食拚盤...份量好足...每款小食都有5,6件...薯條另計...
水準的確係唔錯

多謝師兄侯斯頓分享!

回復 毛明 #16 的帖子

唔見有客???唔會掛....ching係咪閒日經過???小弟每次週末去都有7,8成full...雖然唔算多客...但經常見有靚女打躉...可能近Richy

peter038 發表於 2016-7-20 04:29
""菲力肉眼牛扒七成熟""
我都未算是一名牛摩王
但牛扒是我的至愛

小弟認為 Fillet Mignon 最正...

auraheart 發表於 2016-9-20 03:40
小弟認為 Fillet Mignon 最正...

嘩...正到暈

小弟至愛, 開枝紅酒...死末? 食左幾年, 現在小吃紅肉..
靚牛肉炭燒最好, 肉汁極鮮, 調味/汁是浪費...
其次係用些小意大利香料醃一日, 中火煎至四,五成熟, 勝在方便亦巧吃...