[正宗桑拿] 鴻太陽,只能靜候佳音吧了

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

上個星期去左呢間鴻太陽,見佢做緊138中太式免小費仲要送5個大堂,咁平一定要去下啦
發覺個場可能係因為新接手番黎做,都存有唔少問題,或者有D問題係我個人挑東挑西啦,如果大家唔同意,就當我9UP吧

坐車
1) 車場接待果位男服務員幾好,我等左差不多10分鐘,佢有同我傾計,唔洗我係到一個人9等

沖涼
1) 廁所氣味太濃,未行入去已經好臭
2) 沖涼位置太近,當沖背要轉背會同對面形成面對面好奇怪
3) 換完3,入去沖涼前放低野時,要自己黎,當我沖完,都應該有幾個字,都係冇人服務,其中有個係做擦背的,不過唔知係唔係佢工作範圍,如果係就要屌下啦,正係係到望住個電視,唔係D咩特別新聞,只係D廣告黎
4) 攞完野換完3想吹頭,人多得2個位置可以吹頭,要等
5) 花灑水力夠

餐廳
1) 坐左係餐廳成3個字,冇人理過我,亦都冇人問我要唔要野飲,我諗應該可以主動d
2) 服務員好容易將不爽的臉放係臉上
2) 叫左個138套餐,整體份量少,比我再簡,我會散叫
3) 蝦不論味道還是份量應該不值58一只吧(散叫價,套餐係包2只)
4) 非力牛排堅好食,多汁
5) 青菜一般冇咩特別,送飯OK啦
6) 湯聞有紅豆沙味道,飲兩淡反而冇咩味道冇飲啦
7) 當點完餐,其實可以考慮出張單比客人,一來可以比服務員睇有邊d到左,二來有d客人想知呢一餐食左幾多錢
8) 我見到鐵板燒師傅有部份食物用微波爐處理過,例如解凍同整番熱個湯,如果你同我呢個師傅係D五星級大廚請番黎,老實,失望
9) 梳化有點舊

大堂
1) 座位夠大夠舒服
2) 男技師多過女技師,第一次見
3) 叫左鬆腿,要等差唔多幾個字先有技師到,好明顯技師不足,尤其係女技師,至於係咩原因,我估都係同固定30蚊小費有關
4) 如果係享受正鬆腿,講真,按得非常到位,按中曬D鬼鼠位的淋巴位,呢到指的到位不包JJ,如果要包,我諗呢到未必會有

全身
1)        技師有手法進步空間,按港式,
2)        身材好,唔會係裝假狗
3)        胸推著3關係,但件3有粒扭,當佢一黎料,似比佢sm介緊我背隻,要即刻停,成個心情冇曬,所以建議一係就係可以除,一係就改改過件3設計吧,真係唔想成個背隻花曬囉
4)        服務員態度有問題,都未聽曬我講咩,就好似我會食左佢咁,邊講邊走,好啦,叫佢安排技師,等左成半個鐘有多,都未見有,如果你冇技師,係咪應該同我講聲呢?要我走出去搵經理先有技師黎,但眼見好似係個別事件,其他唔覺,幾有禮貌
5)        一杯水可以攞兩次入黎,而且唔係短時間內發生,好明顯係員工之間溝通不足或者係服務員根本未搞清楚房間號碼
6)        按完後過夜啦,訓醒成身好痛,唔知會唔會係床太硬關係,其他場未試過咁

埋單
1)        憑卷其實可以港式鐘費享受港幣,但係我身上得人民幣,正常情況下,係咪應該將呢188港幣兌番相對的人仔先,結果係呢188我係要全人仔,變成沒左呢個優惠,唔識變通

後記
暫時短時間內唔會去住,因為睇番整體其實都好多問題存在,雖然有D可能係比較小的問題,但係如果一大堆小問題,咁就係另一個大問題啦。所以如果出發點係價錢,月尾啦,我一定會去呢到,因為呢個價錢去其他場享唔享受到同樣服務,講真,未必有,有都係一兩間,選擇少,但係如果係有其他原因,想享受好D,我未必會簡呢間,咁當然,我亦期望呢個場會有大躍進的進步,因為呢個場的經營者應該係有心經營,那我就靜候消息吧
感謝分享
回覆 讚好 不讚 使用道具

咁價錢平場,無得要求咁多!
好多場都要二百落樓!
平價場,多客,少技師少服務員,
做死都系咁工資!
人累,心也累!
我現在多數半島國際按摩多!算合格同100-120分鐘

回復 lawkakaq #1 的帖子

感謝貴客的支持和那麼長盡的報告,
並對本公司提出那麼多寶貴的意見.
閣下提出的問題本人將會與前廳, 中餐, 樓面各部門反映.

好喇, 官腔用完, 又係時候吹下水.
公司從上個月轉手裝修重開之後真係好很多方面需要改進.
每個星期高層會議都有超能多問題, 其實已經一直在改進, 一直在完善.
比D時間我地, 相信我地會努力做到越來越好.

如果想更快更有效去反映問題, 可以加客服號, 基本上你在場內向客服反映都會即刻得到幫助.

多次感謝你嘅寶貴意見. THANK YOU VERY MUCH

著3胸推真on 9

如果岩岩轉手真係有段適應期
如果管理層有心改革就值得期待

这么无聊错俺去啦啦,还不如自己打飞机

hongtaiyang 發表於 2016-7-21 17:25

有誠意,希望会改进啦

謝謝分享

係有有wifi?有健身玩?

hongtaiyang 發表於 2016-7-21 17:25

你有冇wechat?

回復 Tongchan1 #12 的帖子

我比你都得但係你要黎?

䏲落好似無乜特別

上上星期去過
太少PLAN
一係就138中泰
一係就4XX  推飛

點解無個係中間

自從有次去話想過夜要按多個鐘... 佢地竟然無人答到之後.. 就無去過. 果次重係條女話識個場既經理先去...

多谢师兄大大分享~~~~~~~~~~~~~

毛明 發表於 2016-9-17 14:16
上手老細做到走佬,接手呢個應該唔駛落咩本.

你以為啦, 接返黎超舊超破超爛, 你覺得空場裝修貴, 定係請人拆晒之後請人設計再請人裝修貴?
真係唔野小架. 有興趣可以到三樓參觀下我地嘅spa部. 真係正.