樓主: alexyip2004

[偷怕] ~~~~~~~~~~~偷拍的後果~~~~~~~~

回復 alexyip2004 #1 的帖子

我都試過斷正不安的經歷!我住唐樓,大熱天時見人單位開著鐵門,就偷睇入面倆母女,當時佢地都係寬鬆衫加內褲,非常興奮!有一次就有第二次!幾次之後終於被發現,我有時間逃走!但我可能心慌企定咗喺度!屋主報警!聽到報警我當時就呆坐了!想到被拉,屋企人朋友知道唔知點面對!我不斷道歉認錯!好彩得到屋主原諒!警察到場了解情況翻查手機冇照片!登記完資料後!口頭警告!冇被帶走,但都有段時間不安,去爬文拉咗會有幾嚴重!真係事前要三思
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 con_dom #6 的帖子

我都有斷正怕過

最衰係佢哋一定去你屋企搜查同攞酒你部電腦!

唔該 想問 見 感化官係 米會要求見父母?

回復 Basiu #18 的帖子

人非聖人, 人都會犯錯
希望你原諒你男友

當發生斷正后,,差佬會落你口供與扣留多時,有D死仆街在差舘即刻放上網,,待記者來報導,亦有些記者勾線知道,衰人會聯同你上你屋搜查証据和取走電腦.....
唉......

律師之前講過其實我哋有權唔俾佢入屋!但佢哋會扣留你48小時,向法庭申請搜查令!

十分好的提醒
琴日都見有師兄旺角出左事

停一停 想一想

ngngmomo16 發表於 2016-9-2 19:35
十分好的提醒
琴日都見有師兄旺角出左事

詳細講下!

如果初犯同只得一張(即係電話入面冇其他) 咁就應該唔駛還押十四日嘅, 但感化或者社服就走唔甩, 同埋一定會聯絡家人

回復 血腥游子健 #12 的帖子

其實跟人令人受驚已是犯法, 不會理會有沒有拍到 .. 這就是"遊蕩導致他人擔心". 一經定罪,最高可處監禁2年 ! 很多人是不知道的,以為只是偷拍才會出事...  

回復 blackf #13 的帖子

少年,你還沒有自己家庭不要想太多.只要你勇敢面對, 你才會有變得好! 聖人都有錯啦! 死你就一世比人覺得有問題! 再説,可看 "罪犯自新條例" . 請不要再犯就OK啦!
http://youth.clic.org.hk/tc/usef ... ffenders-Ordinance/

回復 Basiu #18 的帖子

如果兩人真心在一起,那最好請求心理醫生幫助! 不然會有心結和不信任! 一起面對和互相了解才能變得實在!  

回復 blackf #13 的帖子

請不要做傻事,世界上仲有好多唔同嘅美好事物等緊你架
如果你覺得今次做錯左,你可以從今以後選擇做一個你想做嘅人
支持你同樓主亞

我成日都覺得影到個D師兄真係好犀利 好佩服佢地有膽量

小心一点

https://hk.news.yahoo.com/%E5%9C ... A%95-220020592.html

各位C兄.再一次提醒你地,偷拍好大機會會入去架................

我6號上左一次法庭,因為係連官,所以選擇押後一堂再試下睇下可唔可以有奇蹟換過另一個法官.
但即使上一上庭已經用左2萬5.下堂仲耍再比.所以係呢到想再次同各位C兄講

唔好再比任何藉口自己去偷拍......因一時既好奇,貪刺激.真係真係唔值架!!!!!!!!!

c hing, you're lucky, but becareful and be remorseful if you're no longer interested in doing so