[搵囡心得] 越南胡志明酒店+半套+V柒

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

上礼拜去咗趟越南。出发前,翻咗近2年嘅越南帖子,从各位114 Ching经验中吸取咗好多资料,大力感谢AUSTIN兄嘅帖子,帮助好大。

呢次翻嚟,我也总结下,俾师兄参考。

关于酒店过路费嘅问题以及解决。

呢匀去之前查咗好多资料,也发帖问过师兄,结合喺台湾人论坛见倒嘅,总结如下:

1 3星系一个分界线,3以上嘅大部分唔可以,3以下嘅大部分可以。低于三星硬件直情唔太好,我建议还系喺3星内底揾。

2 日本区、范老五街、公园区呢三个区,我推荐公园区。日本区酒店太小,而且价格适中嘅好少有窗,范老五区酒店偏小而且太嘈,公园区一圈有好多合衬嘅酒店,Room大小啱,采光也好,价格适中。

3 点知收唔收过路费。如果经已到咗地头,直头走入去问前台就好。(如果面皮薄,嗰就冇符咗)。冇出发前就有3个方法:1 睇近3个月有冇师兄住过,确认唔收过路费。2 www.guestfriendlyhotel.com,website有一些推荐嘅酒店,号称唔收过路费,唔系100%准确(验证方法后便会讲)。3 自己发邮件or电话去酒店问,呢个方法100%准确。

4 以下系确认唔使过路费嘅酒店清单:
Tan Hoang Long Hotel
邮件确认唔收,但冇窗嘅room空气唔好,附近有地盘喺施工,早上比较嘈。但前台态度好好,事关一段古仔(之后会提),我喺LOBBY起码睇咗10个妞,前台直头冇意见。[email protected]

Room is able to accommodate up to 2 guests so there is no extra charge if you have friend visiting. Also, there is no time rules applied :).
Best regards,
Long Le

Thien Xuan Hotol
邮件确认唔收
[email protected]

Warmest Greetings from Thien Xuan Hotel.
Thank you so much for your kind interested in our hotel, kindly refer to the attach file our promotion rate especially for you.
You can bring Vietnam girl stay over with you any time and free of charge for you, but i need her ID or Passport.
We’re looking forwards to welcoming you to Thien Xuan hotel.
Our warmest regards,
Bich Ngan Pham.
Sales Executive

Asiam Ruby Center Point Hotel
邮件确认唔收

Warmest greeting from Asian Ruby Luxury Hotel
If your girlfriend who will stay overnight with you can give us her ID card, you can bring her to your room.
All guest stay at Asian Ruby hotel will be enjoyed the following benefits:
- Welcome drink on the arrival date.
- Free wireless internet in room.
- Complimentary 02 bottles of mineral, tea and coffee.
Please feel free to contact me if you have any request.
Many thanks with my best regards
Truc Linh (Ms.)
Sales executive

Roseland Corp Hotel
邮件确认唔收

Thank you so much for choosing Roseland Corp hotel for your vacation time,
If you have friend come over please provide us their ID or passport to report information . If the rate that you pay for 2 person /room so there is no fee charge for extra friend . Would you like to make the reservation through hotel , we would like to offer for you good price , better than Booking.com and Agoda.com .
Please consider and let us know if you would like to book with us ,
Have a nice day !
Jessica Trinh (Mrs.) |Front Office Supervisor
ROSELAND CORP HOTEL

Signature Saigon Hotel
www.guestfriendlyhotel.com讲唔收过路费,但邮件确认要收多一间屋企嘅钱。

Liberty Hotel Saigon Parkview
邮件冇正面回复,只系讲如果需要为vietnamese增加一张床,需要加收350000VND,探时间系9:am-22:00pm

Liberty Saigon Greenview Hotel
前台确认,订双人间,唔收过路费。酒店喺公园区。建议订带阳台嘅room,采光十足好,浴室干净,床腍。唯一唔足就系冇浴缸,除此之外住得好爽。

A*Em酒店
前台回复订双人间冇过路费

May Flower Saigon Hotel
根据Austin嘅游记,冇过路费。

Elios Hotel
前台回复订双人间冇过路费,呢家顶楼就系sky bar,顺带问咗下得唔得从sky bar带回屋企,前台冇答复,如果有师兄订嘅话,要留意。呢间酒店嘅设施唔错,可以订高楼层嘅,采光好好。酒店喺公园区。

关于玩。
简单讲讲今次嘅几种类型。

KTV。 1127呢家唔使我再扯线咗,事关和一群越南华人去嘅,所以费用细节嘅事,唔太清楚,但可食用超7成。左近仲有好多食海鲜大排档,味道好好。

半套店。比较出名嘅有VIEN DONG和DAI NAM,VIEN DONG喺Liberty Hotel Saigon Parkview
500米,DAI NAM喺Liberty Hotel Saigon Parkview 1000米,行路一下下就到。我比较中意VIEN DONG。VIEN DONG Mass喺酒店LOBBY左手边坐电梯上2楼,出电梯口就系。Bodymassage 24W。入去后第一个屋企除晒衫,钱和手机放入一个透明袋子,围巾去第2个room,呢度唔使俾小费俾细佬,真要俾,1W也可以,事关细佬真个乜野都帮唔到你。第2个room可以淋浴,蒸,泡池子,搓背,唔中意嘅话直头跳过。然之后去第3个room,也就系休息大厅。细佬会俾你生果和茶,唔另外收费,然之后佢问我要唔要Free footmassage,我回答唔使,时间唔够,然之后跟细佬从左边嘅屋企穿过一个两边room嘅走廊,上二楼捻骨房,然之后你条女就到。VIEN DONG和DAI NAM都系出咗名大胸,白皮肤,颜值唔错,大部分师兄都会中意。VIEN DONG我去咗两次,两个JS捻骨手法略有唔同,颜值高嗰个挑撩性唔够,但力道好好,颜值略低嗰个挑撩性好好,起机过程好爽。过程系先推背面,然之后正面起机,过程中可以要求把JS把波漏出,可以抓波,下面也可以手指插,但唔系好就手,两个JS小面都明显有水。小费我都系俾30W。服务完直头签单,洗完澡(把油洗掉),喺前台统一揾数。总共56万,过程轻松,就算一句话唔讲也冇乜野问题。

SKY Bar。和一个朋友饮咗杯酒,刚谂住揾公关,被越南朋友叫去1127,所以冇乜野可以汇报嘅。呢间气氛唔错,和靓女饮饮酒嘅话,抵得推荐。

V柒篇。
点解用V柒?明知坑多!其实呢匀就系想挑战下坑,另外走心玩法都唔抵,走肾话V柒算系一个快捷途径。另外,114内介绍V柒都唔多,所以我开一篇详细讲下。

V柒女,90%系假嘅。呢度讲假,唔系P照片嘅假,系照片就唔系呢个女。呢就系开篇时候,我点解喺Tan Hoang Long LOBBY挑咗至少10个女女。当我加着女女足够多地时候,你会发现越嚟越多同样嘅照片,我刚起手还问你有2个V柒号?(事关都发同样嘅照片俾我),打后就明白咗。

V柒女,左近人主动打招呼嘅100%系Agent。Agent有2种,第一种,加你之后佢会直头发一堆照片俾你选,问你要边个。第二种,佢只会发1-2张,你讲唔中意呢张照片嘅时候,佢会讲佢有朋友,你会中意,然之后再俾你发。有乜野方法识别Agent?有,睇朋友圈。一部分唔敬业嘅每段时间发滴女都唔一样,有一些稍为敬业嘅一个月会发几张,持续更新1-2个月,仲有一种十足敬业嘅会一直update照片,我遇到长达1年都系1个女女照片地Agent。但呢种敬业好少。如果你唔中意Agent,呢个方法可以帮助你排除一部分。仲有一个识别Agent方法就系,好多Agent都系英文名,就手人客记忆和呼唤。我也总结出咗一个100%识别Agent嘅方法,就系video Chat,Agent100%会显示唔支持呢个功能or直头拒绝。

Agent嘅好处和坏处。好处,可以帮你安排女女。把你嘅条件讲俾佢,佢会俾你推荐。比如会中文,big Breast,young ,tall…,仲有就系你唔中意嘅时候,可以reject girl,佢会继续安排新嘅过嚟,直到你OK为止,如果你同距讲好NO same no money,佢哋唔会收钱,至少喺1区系呢样。另外,当佢哋俾你发Fake Photo时候,你可以要求佢发真个照片,有些Agent会直头把屋企嘅girl用手机拍咗发俾你,呢时候见到嘅就系真实嘅。坏处,必须先揾数。你确认女女后,会要求支付至少1半费用,另外一半有两种支付方法,一种系第二天早上女女走个时候支付,一种系1shot之后支付余下嘅,然之后Overnight。个致命坏处就系导致机车妹。咪指望Agent会帮你解决,佢哋也只系转抽佣,只系比你更了解女女小小,但唔能帮你解决机车问题。关于点解需要先付至少一半,我某天1shot之后空虚之际,和Agent深入探讨咗下。佢俾理由系“呢些女女有BOSS,当佢确认上钟后,boss会记录佢哋ST或系LT嘅收入,如果冇收到钱,BOSS会估话佢吞咗”。

得唔得喺Agent嗰边面对面挑女女?我问咗3个,其中1个可以,会讲俾我去左近个酒店,至于安全性,师兄自己判断。

点揾到单干嘅女女?呢度要先讲点解要揾单干嘅女女,事关有可能真系个兼职(几率低过百分之一),单干自由度高可以接受第二天早上支付,照片起码系本人。一些条件可以谈得比较透,比如得唔得一起洗凉,得唔得口交,一晚几shot,早上几点钟走,系咪有friend可以3P等。我总结咗几条:1 不要加英文名嘅,比如janny、mimi、jessie、mi呢种,最好就系越文嘅。2 朋友圈历史记录,少于1个月,多唔系本人。就算系本人,也唔长期服务意识,服务通常唔好。3 如果朋友圈更新超过6个月,嗰本人嘅机会会高小小。4 重要嘅事要讲3遍:一定要video Chat,video Chat,video Chat。我有一个女女长得模特级别,价格也好合理。更新至少2年,但就系唔video Chat。打后从另一个Agent嗰度确认,呢个号也系一个Agent。我透过呢个方法揾咗一个25岁人妻,全程配合度十足高,点玩都可以,水中萧你唔叫停佢一直唔停,全身可亲,指插和捽搓居然搞到佢高潮,唯一缺点就系Breast得B,生过细路略松。
排除开各种瞓难,也寻到中意嘅女女,也确认咗女女就系本人,价格也合衬,收屘要留意乜野?一定唔先揾数,哪怕你系要overnight,佢要你先pay 一半都唔俾得。WHY?我某天下昼,系范老五mass,加咗一个V柒女,按照上便嘅套路各种确认,收屘和女女视频,身材OK,长得OK,承诺项目也OK。收屘晚头夜9点,女女来到hotel,我讲先一起洗洗啩,女女讲先付一半,唔岩佢走。fu ck,我衫都脱咗,心谂我唔同意佢也出唔得酒店,然之后就付咗。然之后就机车咗,洗著洗著就讲佢朋友生日嘅,唔能陪我过夜,1shot之后佢要走,而且佢唔中意我啦。Fu ck!收屘喺床上怨恨嘅把佢干咗!期间各种唔给亲。所以我特登让佢喺LOBBY罚站15分钟。此女身份ID系93年,身高160+,波有C-D,上落都嫩紧。
V柒女公价系ST 50USD,通常1shot之后就会走,唔会等满1钟,其佢服务要先沟通。越南唔讲LT,而系one night or overnight,公价100USD。呢个价格就系主流价格,滴Agent嘅报价基本都系呢个。另外也有些会按照VND报价,ST 100W VND,LT 200W VND,算下系要比USD便宜。另外,如果女女嘅素质高点,通拉也会报60-70USD/shot,120USD/night,呢类女女我约喺LOBBY见过几个,通常比较高,身材匀称。仲有就系几个真系兼职,系台湾人介绍,价格要去到200-300USD/SHOT,直头唔推荐。事关呢个价位,经已可以在1127和catwalk带出场咗,而且所见即所得,唔会踩雷。仲有一些师兄讲可以用zalo,呢匀也试咗,女女都唔讲英文嘅,有一些自动回复滴Agent,价格系600K-700K/shot,直情系比V柒便宜。另外,本地朋友话知价格系300K-1000K/shot,但需要去佢哋定嘅酒店房间。

V柒虽然坑好多,套路也深,但贵喺唔使去饮酒,唔使barfine,唔使投入任何感情,只需要花点时间付钱,其实当做一种选女女滴方法就好,就如同KTV,BEER OM,mass一样系途径。希望以上V柒经验可以帮到其佢人。

收屘有点花絮,权限不足,无法上更多图。
去咗AUSTIN游记中食饭嘅地方,鸡饭味好好
260866161197032289.jpg 293557171923250450.jpg

去咗呢度食海鲜
服务员全部DEEP-V,一弯低一对波冲出嚟。有件事请教越南王。嗰啲穿著夜店衫嘅女女,系陪食饭嘅咩?我冇见到佢哋卖酒(卖酒有制服)。其中有一个还真长得唔错。唔知边位师兄识得玩法,可以指教下。
370389526981619353.jpg 790249551429877921.jpg 716457736400058495.jpg 874730444452417599.jpg 172129023460337187.jpg
謝謝師兄分享  超級用心
回覆 讚好 不讚 使用道具

多謝咁詳細的報告。一般在餐廳工作的服務員就算穿得清亮但只係啤酒妹。你可以溝,抄牌。有冇下文,睇條女幾緊錢洗。

謝謝Ching的報告,還打得這麼詳細.
去1127沒找到合舒女孩外帶嗎?
93年V柒女幾好呀,  可否PM佢聯絡給我, 反正我只想1S. Tks!

Very complicated, better go with you!

正..如果有得置頂就好了

回復 simplet72 #1 的帖子

吃海鮮,tan tan算有名,個人覺得有好幾間比tan tan好吃
唯一好處是開比較晚,所以太晚不知吃什麼才會去吃,另一點會去是...2樓有空調@@
不過師兄真的做好多功課,酒店一間一間寄mail

東源雞飯除左食雞之外, 仲有乜野名菜?
一郡果間近邊度

多謝師兄詳盡報告 及各酒店有用資料

多謝師兄詳盡報告 及各酒店有用資料

回復 HCM五D六百五USD #7 的帖子

你講的 Tam Tam (新新) 是否在 Nguyen Trai 東源走下一條街?小時條老豆常帶我去,離開越南幾十年都不知道還在。

多謝分享

回復 austinpower #11 的帖子

嗯啊,樓主po的海鮮,還在,而且生意越晚越熱鬧,曾看過整條人行道都快擺滿了
Nguyen trai 接nguyen tri phuong,電器大樓對面
不過名字叫tan tan(新新)

girls looks good! lucky brother

thank you for share.  very detail
is 1127 = F2?  Thanks!

回復 HCM五D六百五USD #13 的帖子

謝謝。以前的新新是在 Nguyen Trai 靠近馮興街(Phung Hung)。再上一點就是Chau Van Liem. 不知現在 Nguyen Tri Phuong 的新新是否同一老闆? 下次有機會要試試。以前常去在 Nguyen Tri Phuong 的鳳偉,現在越來越貴己不去了

回復 simplet72 #1 的帖子

有圖有真相 圖文並茂, thanks a lot bro

多謝師兄分享,資料啱用

資料實用,多謝師兄

回復 austinpower #3 的帖子

冇见佢卖过酒,但周时去一些男客嘅台,我睇佢,佢就冲我笑,但事关我呢桌有几个女女,唔知系咪呢个原因佢唔过嚟。