[搵囡心得] 新手 越南 順化中蕉記

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

好少越南中部report,小小分享,價錢係越南盾

首先順化中蕉記,去咗兩間massage places, 冇料到,係街有tuk tuk driver 聊你去 boomboom,問過幾個,大約500↝600k vd 一次,車費20k,有D話唔洗。跟咗個去,途中經過食店司機叫條女嚟(原來佢係果度等客),入內巷一間小型旅館開房,上到房比咗20k 車費,條司機要收埋600k 小姐費,有D唔妥,問條女係唔係,驚比咗佢之後條女話我冇比錢,條女話比佢ok,比完又要200k房費,屌你老母!(不過我之前冇問清楚,當係一個教訓)。 OK, fine, 比能埋你,快走,條能樣襯我望條女一刻換咗我張200k,話我比20k 佢,要我比多180k,勁嬲,即刻屌柒佢,企硬唔比,話佢聽已比咗820k,唔會比多一豪子比佢。爭持幾分鐘,條女出聲,條仆街先走。
果核冇mood做,我諗七分嬲又有三分驚,比多小小tip條女幫我吹硬再做,快快出完算能數。
條女廿零歲,樣子清秀,唔係我都吾入閘。
本來咁魚唔post,但係要share 等師兄弟們小心。
Damage: 20k driver 600k girl fee 100k for bj and 200k room
順化,千祈唔好跟電單車雞頭去,根本個到無咩雞,試下大間sauna可能有。
多謝師兄 “本來咁魚唔post,但係要share 等師兄弟們小心” 報告!!
竟然可以頭香!!
回覆 讚好 不讚 使用道具

多謝分享,順化好少人到,師兄点解會去?基本上是鄉下地方。

順化其實可以睇下越南皇宮,參照故宮建造的。從峴港去順化的路沿途風景好靚。我11月去越南都打算開車從峴港去順化。 不過師兄俾人屈叫貴價雞又有D傷。

便过Saigon,加埋不到100W

其實呢個價位都唔算貴。於家都好少女肯收 60 萬,特別係外國人。至於開房加 20 萬,係正常。鬼叫自己無炮房。車伕方面帶你叫雞收2萬都未到 一美元,平到笑。

回復 austinpower #6 的帖子

都係越王知價。。請問越王幾時會再去越南啊。睇下有沒機會join你

回復 batcom #7 的帖子

我有排都唔去到。最快都要明年夏天

睇來師兄都識講越南話,唔係怎即刻屌柒佢,師兄今次比人以2萬换20萬,其實2萬是蓝色的,而20萬是遍紅色的,分别很大,遊客最容易被人替换的是从2萬换你50萬,顔色差不多,都是藍藍地,很容易交錯,經常發生在遊客上,敬請各位留意!

謝謝分享

早幾日係河內都好彩冇事發生,而家係北越沙霸,條街好多message店不過唔敢試,見之前有師兄話入到去續樣嘢同你收錢。。。

thanks for share

回復 sexinvestor #1 的帖子

謝謝分享

seems like it's better to go with some local guys there

學到野,多謝分享!

顺化不要叫路边嬲你叫嘅鸡,服务唔好,又呃钱,试过俾一百美金之后用一元美金换话你俾错,小心。佢老味,条女仲生过,肚皮遮遮掩掩,见到都唔想食。骗子应该拉九佢。師兄有机教训下佢地!

今日都去左順化,但唔知去邊到搵食,最後只係睇咗皇宮,都係叫太和殿。
師兄消費920K, 都平過峴港crown plaza一佰美金一Q,最緊要食到好野,好過我搵唔到食

多谢提醒

感謝師兄提醒, 從沒去過越南中部
下次試試!

回復 sexinvestor #1 的帖子

unlucky, hopefully HCM better for me next week