[俄羅斯] 我都學人去烏克蘭

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

参考之前幾個Ching嘅報告,我都去佐一轉烏克蘭,要注意的重點:

1/.  我是在北京轉機去基輔的,好處是機票平,但要凌晨等6個鐘轉機。

2/.  不要在基輔機場換太多錢,換小小夠搭車出市區就可以啦。市區好多找換店,滙率比機場好,
      電話卡都係出市區先買。

3/.  在基輔我只去了Rio Strip Dance Club,唔係好啱我,有Ching話D'Lux同Skybar好D。
      旅游區有chicken head揾客,可以帶你去local salon揀,但我無試過。

4/.   我主力在Odessa,上網叫外買到酒店,也有揾的士司機帶路。網站我試佐 en.wild-orchid.od.ua
       同埋 odessa.relaxportal.biz/eng/ , 唔一定得,有D一聽你講英文就即刻收線,有D打唔通,send   
       sms亦唔覆。我用google translation同的士司機溝通,叫佢地帶我去local salon,走佐三個場,終於揾
       到一間掂嘅,但每次帶路費都要UAH300-400。小心的士司機呃錢,帶你去D cheap場,博你走多轉
       呃車費。我就被帶去一個場之後,司機同我話要等,等佐半個鐘後睇唔啱,再收多你等車費。

5/.   外賣費用一小時UAH1,200,已包的士費。Local Salon就每小時UAH1,600,但間間唔同價
       錢,平個D完全唔掂。服務態度麻麻,完事後未夠鐘都即走。

6/.   如要去clubbing,或結識當地女仔,建議Ching們集中一個城市留耐D,玩下mamba,可能有意外收
       穫。感覺街上D女仔質素高好多。

酒店外賣

酒店外賣

沙灘美女

沙灘美女

local salon

local salon

條女麻麻地咯!唔係太好咯
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 XO你个O肺 #2 的帖子

喺呀!在 local salon 遇到個好D嘅,但唔準影相。
你去嘅時侯,揾個正D嘅。

師兄是個勇者,多謝分享。

多谢ching

感谢分享。

英語可溝通嗎?

回復 chanph #1 的帖子

多謝詳細有用資訊。

回復 brianpiu #7 的帖子

英文比較難, 我用google translation + 手勢同當地人溝通。

回復 chanph #3 的帖子

想啊!但係一個人去🈶️d擔心啊!你有無試其他啊?

回復 XO你个O肺 #10 的帖子

基辅是安全的,好多Ching 都一個人去.

thanks for the info, nice report

回复 chanph #1 的帖子

看着年龄有些大了

thanks for photo report, we need more reports of this country here

希望有緣跟到CHING去

回復 hk003 #15 的帖子

基辅是安全的,自己一個去都得!

Thanks for sharing
Good to eat nice

Many thanks for the report ching, need to know more about chicks around the world

seem like very new and fresh place for my future

If English is not going to work most of the time, that will be a substantial obstacle.
Hope as Ukraine is becoming more open to western world, English will be more acceptable