曼谷開飯推介

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

如題,去泰國除左細佬開飯外,大佬開飯都開心D
想請教各位有甚麼餐廳或特式野值得食呢?
當然豐儉由人啦
T21 food court
平 靚 正
咁闊好難答你
自助餐, 甜品, 泰國菜?
http://www.bangkok.com/top-10-bangkok-dining.htm

去過3 4 間都OK,BANGKOK 其實真係多好野食過HK 好多,仲要好平
好似間灰狗CAFE,BANGKOK 個邊好食好多仲要平好多,唸吾到食咩,求其揾間都吾會話好比人揾笨
回復 Mr.TT #1 的帖子

食龍蝦可到通羅區 5555銖有個套餐 夠3個人食
crazy crab
回復 泰國night #2 的帖子

去到泰國必去的地方
或者去買本旅遊書會清楚啲 裡面仲有簡介同地址

唔系你到時逐個問師兄們仲麻煩啦

燕酒家個咖哩炒蟹同蠔餅真係一試難忘
可惜貧道長期單嫖獨賭,搵唔到飯腳去幫襯
回復 軒轅驚天訣 #8 的帖子

燕酒家在那? 未聽過。想試下新地方。
真係要試試
http://www.eatigo.com/home/th/en/  真的抵食

補充內容 (2016-9-21 00:22):
尤其是buffet
食呢方面好講個人口味, 唔知點推薦你啦

個人而家去曼谷反而好少食泰菜, 因為在曼谷食優質西餐同日本菜, 相對香港真係好抵

自己好喜歡的, 在T21旁邊的STEAK HOUSE叫做 El Gaucho Argentinian Steakhouse, 有各種優質牛肉可選, 燒烤的技巧一流, 但價錢只係香港的三分之二
回復 軒轅驚天訣 #11 的帖子

多謝,己經搵到。好近 Sam Yan MRT, 在 Asok 可坐 MRT 直到,都幾方便。
上open rice 吧, 也有不少推介.
軒轅驚天訣 發表於 2016-9-20 23:04

燕酒家個咖哩炒蟹同蠔餅真係一試難忘

x2 次次單棍只能food court, 商場或街邊搞掂
starbuster 發表於 2016-9-21 01:58
食呢方面好講個人口味, 唔知點推薦你啦

個人而家去曼谷反而好少食泰菜, 因為在曼谷食優質西餐同日本菜, 相 ...

我去泰國都少食左泰菜

試多D日韓西餐, 香港唔係食唔起, 不過呢度高質又抵食. 近年我會去日本人區 食較地道日本料理(唔會食大商場果D), 一個係SILOM區SURAWONGSE路, 另一個響THONGLOR/EKKAMI 果頭, 成條街都係, 去過一次而家搵唔返.

韓國菜唔係烤肉, 係改良步隊窩 (首爾通街都係, 多過烤肉店好多, 好地道), 唔止食火腿腸公仔麵, 不過好難搵, T21 FOOD COURT果層, 右手面到尾一間韓國食肆有, 飲韓國燒酒, 食韓國窩, 食色性也
正, 多謝咁多C兄介紹
回復 軒轅驚天訣 #8 的帖子

就係咁樣先慘,一條友食飯,大多人唧地方又無理由一條友去食

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 00:15