[印尼] 雅加達工幹考察無雞運之見聞(長篇廢話)

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

好耐無寫報告,略有生疏,多多包「含」
耐無寫,唔係因為無去玩,只係都係千篇一律大路野,香港、大陸、澳門、泰國都有玩,而大家都會寫又比我熟,我又玩得比大家少,今次旨在比d未去過嘅ching參考下,因為我見少人寫雅加達,臨行前爬文、Google都睇唔到d乜,唔好話玩,簡單衣食住行都無乜講,加上我個工人姐姐唔係印傭,所以今次係食同玩方面都係抱住食齋嘅心態去,專心做野同好好訓下覺。
今次被安排住Mangga Dua Square嘅酒店唔係市中心,如果係北京就五環以外,係香港就九龍城咁上下,去機場就半個鐘,去返市中心大概係10km之內,唔塞車應該半個鐘就到,不過係雅加達唔塞車就奇,最起碼要你一個鐘,打的會開你200,000,可以還價到150,000,而實際打錶應該係60,000咁上下(市中心商場上車會打錶),落車會再屈埋你5,000-9,000嘅highway費或者入閘費(商場入口),anyway都係本住一百幾十港紙廢事同佢嘈嘅心態去搭你就會開心d。
講返酒店,係連住一個大商場,不過就好舊式,有d似羅湖商業城+華强北,乜鬼都有得買,係無名牌或牌子野同性用品,又有kfc,wendy等快餐店同其他食店,不過口味都係偏local,我就無啖好食喇,好彩有7-11同家樂福買下礦泉水同杯面,亦有找換店,我都係去到先唱,HKD$1=IDR$1675,即係10,000等於$5.9xx港幣。
如果講玩其實係嘅方便,好幾間場都係酒店附近,不過時間關係,只係考察過幾個場;
Sands - 係住嘅商場5樓,而5樓係酒樓,上6樓就係ktv,有本地妹、中國妹,有華僑媽咪講解,低消千幾仔,坐女座底千四人仔,出街仲要睇運氣,一般本地三千人仔左右,中餐四千幾五千人仔,有d有model身型。
B fashion - 我無去,酒店行過去十分鐘,有桑拿地方,我同事下晝去,佢就覺得d女似d工人姐姐,慘不忍睹,當地華僑朋友話係民工先去嘅。
http://www.jakarta100bars.com/20 ... oppai-club.html?m=1
Classic - 去左2樓,入場要戴有號碼手帶,消費侍應會記係本薄仔度,埋單先計數,比完錢會比個大牌,比個牌門口個「食蕉」先比你走;玩法有少少似泰國agogo bar+金魚缸,不過就無女跳舞,場中有酒吧高枱比客坐,有live band唱歌嘈到仆街,入場先繞場一周睇女,d女全部圍住牆邊有梳化坐係度比你簡,有媽咪帶,唔岩就唔好理佢地,場中亦有裸女只著豆零t-back 挨身挨勢博lady drink,45,000左右一小杯,請佢飲會坐你大脾磨,不過當地華僑朋友話咪搞,去個廁所會屈你三十幾杯,之後我地睇唔岩,飲杯野就走。
Alexis - 同樣好近酒店,渣車幾分鐘就到,地下係disco,富二代去玩,見有女去揾食,釣金龜;我地上7樓spa玩桑拿,入場費150,000,廢事浪費時間,拿匙牌無換衫就入大堂,其實個個都係咁,睇岩先算,入到去女分幾個角落坐,晚上9點幾,本地妹有廿幾個,1,450,000三十分鐘浸池、六十分鐘上房,其他中餐5個、泰餐8個、越餐10個、俄羅斯12個,價錢2,450,000時間服務一樣;心諗一場尼到緊係試下local啦,平時中餐泰餐都好易食到,不過我係好挑飲挑食,個樣ok嘅個身又小肥,身型ok個樣接受唔到,再望下越餐,身型偏大唔諗,鬼妹就不嬲無性趣,中餐只係香港600-700酒店141貨色,泰餐都係差不多,所以最後決定放棄,而其他同事就先後入閘,對服務都滿意,不過同時可能有十個八個客共用水池,同女一齊浸池、幫你按摩就唔係人人習慣。最後埋單4個人5,700,000,兩個無玩,有叫飲食,同事A簽左百幾蚊人仔tips,臨走無啦啦有三條茂利送入lift,每人又醒多5,000。

總結無玩過亦不會後悔,因為同等價錢可以係其他地方玩到質素更好嘅女,咁如果你要長住就無得好講;我去過之後都諗唔到有咩理由會再去,而且對哩個國家已經非常反感,人又貪又蠢又懶,建設又落後,食物水土又有問題,全部人腸胃炎又痾又嘔,想話落機去出火都無力,真係「屌lee媽傢俬」!

下面少少資料比大家參考,不過wechat就唔建議,應該超級美圖秀秀

回復 p_fai #1 的帖子

Thank you for your report , I can save a trip going there. It seems BKK is the best place to go. Thanks
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 coffeenet4541 #1 的帖子

多謝師兄分享詳細報告。

用手機回應 coffeenet4541 #2 的帖子

Bangkok or pattaya la

詳盡講解

似乎師兄都係喜歡留港消費。

多謝分享,好像日本及曼谷的機會較值得去

想一條去日惹玩, 回程停1晚雅加達, 睇完唔知仲去唔去好

真正用家報告,贊!!

謝謝分享

thanks for share

Million thanks for CHing taking time to type this report, once again thank you so much for sharing

詳盡講解

多謝師兄分享

回復 p_fai #1 的帖子

多謝C兄有用資料,果間Bella應該係call in 女女, 唔知C兄試過冇?收費如何呢?
以前機場都有雞頭派卡片,依家唔知點解冇晒了

仲冇,如住Maggafua, 係Novetal隔離會有個老女雞頭,我搵過幾次,女女質素一般,但勝在方便同埋平

多谢指点迷津啊,C Hing

thanks多謝大大

無錯Bella係上門的,朋友比嘅料,無試過;
Novotel下面7-11門外係有幾個雞頭,如有須要可打眼色