想問下對夜晚對錢問題

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

想請問下T21 or 蛇美附近有無找換店開到十點? 因為小弟班機去到thai都8點 返到酒店都成9點 對錢對的話 第一日就要乖乖訓覺了T.T

回復 s01140053 #1 的帖子

個人意見 如果比較夜的話 建議你系香港換定啲先 比如你要比酒店錢 咁預先系香港換定呢筆 再換多一兩千港紙傍身 留黎食飯坐車搵囡囡 第二日先系泰國換

有人實話香港個 rate 好曳 但無計嫁 鬼叫要夜到 我知好多人會話 nana asok 一帶好多換錢開到好夜 但系你都要系機場買電話卡坐車嫁 仲有就系唔通去左酒店擺低件行李又再番酒店比錢又再出番黎咩 差嗰少少無所謂啦 系香港好多地方個 rate 都好貼泰國 換住少少 又唔系換三兩百萬 無所謂啦
而家仲點會無錢唱嫁,起碼24小時都有自動櫃員機啦。街上找換店夜晚個rate會低D。
蛇美向nana方向行有間開到好夜,十點一定未關
但對換率低d

蛇美付近有好多都开到好夜,但安全着想就不要换太多,我上次都是换2百美金够当晚玩就算,
謝謝各位解答 我上次用到得返一千珠 答搭個的士 😅
如果你係到(鎖立蓬 Bkk)新機場, 在底層機鐵super rich 開到晚上11:00pm.
落機在機場內先換多少夠當晚用,換唔多差唔係好多的。
回復 cola1 #2 的帖子

香港唱都唔係蝕好多, 換左玩個安心, 我每次返香港前都唱多二千港幣留番下次用, 一來唔駛煩第一日坐咩機, 二來比個藉口自己再去,三來就係至少還有2000幾食LB
到機場Super Rich或HappyRich換就可以了,就算貴都一萬港幣貴唔倒幾十。

其實匯率差得幾多呀,換一千港紙先差果三幾百豬,要第一晚有著落,吾差果少少啦,如果連果少少都要計既話,咁不如吾好去玩,留返係屋企食自己咪可以駛少好多囉
ATM提款啦, 銀聯個rate已經好靚, 唔比super rich差好多, 手續費就約莫泰國銀行收100豬, 香港銀行收20港紙

我依家去泰國只會ATM提款, 唔會拎定港紙去換, 去找換店又坐車又排隊又要拎護照, 但如果計換20,000豬一次其實都只係慳50港紙咁上下
回復 ssf620 #11 的帖子

你預平均差0.05 即 換1000差 50銖左右 就算差一二百銖就當買個方便

回復 qrqqrq #12 的帖子

呢個都系好主意 但我個朋友有一個經驗 比部機食左張卡 搞到好麻煩 仲要叫朋友即時匯 WU 比佢
回復 alexau #9 的帖子

哈哈 同我一鬼樣 純粹個人感覺 去身上袋定少少 去到嗰邊再換
s01140053 發表於 2016-10-20 01:09
想請問下T21 or 蛇美附近有無找換店開到十點? 因為小弟班機去到thai都8點 返到酒店都成9點 對錢對的話 第一日就要乖乖訓覺了T.T

機場B1層有Superrich 同Value +(搭機場快線個頭)
兌換率都OK,Superrich好似開到10點定11點
Value +就開到12點
系機場 換住 10k 先咯 唔會差好多。。出黎玩。。唔計小數

師兄最好係香港換定少少
蝕少少買個安心
至少唔洗夜媽媽周圍搵
係機場換定第一晚要個D 先LOR
九龍城(同心)尖沙咀(重慶)都有得換,順路換定,匯率唔會低過泰國好多

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-20 04:07