其實両儀式是很可愛的呢

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

雖然響動畫裡基本上都係殺氣騰騰
式的名言
但對著黒桐就會偶爾有這些表情
而且每當害羞時就會說話特別粗魯……
完結篇。真是令人懷念呢……
[media=x,500,375]
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址
冷莫英氣 vs 傲驕害羞, 反差萌滿分。
幹也一早就話兩儀式係兔仔0黎啦.
不過條女話明要劈佢,
都唔識死,唔願放手的人0既說詞有幾可信?就…

不過個人最鍾意都係小說佢頭一次愛上藤乃0個一刻。

我冇睇過小說wor……其實同動畫版有乜唔同?
頭一次愛上藤乃?睇0黎他都幾花心~
不過他中意親的女仔 之後都係比両儀式搞掂~!
回復 fionyuki #5 的帖子

其實頭一次愛上藤乃0個個係兩儀式。
黑桐次次都係俾女倒追,係被卷入0既路人。
佢無花心過。
反而係式比較容易殺得性起。
藤乃話哂都係式 第一次 遇上0既有性命威脅的對手嘛。

睇小說好在心理描寫詳細d.
同埋戰鬥場景時d 招式概念講得清楚d.
如果有心追究的話,空境小說係好襟睇0既。
畢竟連橙子都咁型⋯ 真係出得場0既都有故講~

Necro 發表於 2016-12-1 09:59
回復 fionyuki #5 的帖子

其實頭一次愛上藤乃0個個係兩儀式。

依家出面仲買唔買得返小說版?定係要網上睇?
両儀式愛上藤乃?哈哈……
我反而有興趣想知小說有無詳細講両儀式的雙重人格。
受到師兄推薦,依家先開始睇....
fireted 發表於 2016-12-3 22:30
受到師兄推薦,依家先開始睇....

哈哈 難得你有興致搵返十年前既野來睇

回復 fionyuki #7 的帖子

尖端出版的台版書去旺角信和應該有。
全三冊的,都幾重皮,夾埋當玩少一次啦。
至於式同織的雙重人格就梗係有講。
殺人考察前 同 伽藍之洞 麻煩你慢慢刨~
Bios 似的根源式我就唔多講了,
因為我都係上論壇跟人地人云亦云~
回復 Necro #10 的帖子

我間唔中會同個 fd 落去睇玩具,下次順便搵下
不過我估咁舊既作品,應該都係無多,應該都係要去0的二手書店撞運氣~
除左 type moon 之外,師兄仲有無呢類型既動畫推介?
似空境的動畫?投降⋯
似 typemoon 的,
用能力塑造角色的異能大戰類都唔多。
我會勉強將 魔法少女小圓 當呢類。
不過小圓本身的質素非常高。
至少一定唔會輸給fate.
所謂勉強只係指分類方式夾硬來左少少。

另外 fate zero 呢d半自家出品當然可以食用.
嗯,咁就連推左兩套虛淵玄⋯

唔多關型月事都推得的話,
我會推 命運石之門 同 robotic notes.
5pb 出的科學相關作品總係有d料到架。
回復 Necro #12 的帖子

哈哈,虛淵玄啲野係唔錯,小圓同 fate zero 我都睇過
我係好中意巴麻美~可惜出場太少
其實我係中意睇啲講多啲內心描寫既野~當然係特別啲個類
不過我對機械同機械人個類完全免疫
我主要係睇啲女拎刀劈個類,例如食靈、Blood C,戰姬絕唱個種

係wor講開空境,你有無追開漫畫版?漫畫版好似無中文版代理,依家網上仲有無更新?
両儀式其實一啲都唔似兔仔,
佢似貓多啲!鮮花都係咁話啦!
10 extra chorus.rmvb_20161107_120343.779.jpg

空境漫畫暫時更新到40話。
我在dm5睇到的。之前無追,
不過一睇返發覺有漫畫易明好多。
有料到,但食埋小說會更好。
因為例如 巫條霧繪 係點樣「向天空墜落」咁,
呢類心理狀態野,
睇原文係可以慢慢'發酵' 出來,然後共感到。
但睇畫面就唔夠筆力做到呢點。流程太快。
佢畫黑桐行過病房門口呢類hints係畫得好細緻,
但要共感到 巫條霧繪、淺上藤乃、白純理緒
佢地三個係點樣0既人,大概諗緊乜,佢地0既感覺的話,
睇原文仍然係必要,血肉在原文。
動漫畫因篇幅關係,雖然有精確提示,但整體只能提供骨架。

然後,劈友的女主角啊⋯睇 Caanan 啦。
可能你都睇左,話哂係武內崇做人設嘛。

話時話,貓同兔0既分別我自問仲未get 到。
而且空境都擺低左好耐下了,記憶有d模糊啦⋯
(所以 矛盾螺旋 提都唔敢提,太複雜)
回復 Necro #1 的帖子

Caanan 是迦南嗎?
剛剛睇左第一話~個女主角都有啲似両儀式
又係有啲好似魔眼咁既能力~
不過好似係玩槍戰?
[SumiSora][CANAAN][BDrip][01][720P][x264_AAC][BIG5](encoded by Downager).mp4_201.jpg
[SumiSora][CANAAN][BDrip][01][720P][x264_AAC][BIG5](encoded by Downager).mp4_201.jpg
哈哈,兔仔咪傻下傻下咁,
而貓呢,就係中意就睬下你
唔中意就理鬼你!
所以養貓的叫自己做貓奴嘛!
回復 fionyuki #16 的帖子

迦南的確主打槍戰,不過有梁琪耍刀嘛~
格鬥場面都唔少0既。

兩儀式自身行為點樣體現到似兔仔?
真係好模糊,可以話我進入唔到黑桐0既思考領域⋯

上網睇返資料,先知両儀式隻手原來係比淺上藤乃打斷的……
我成日以為痛覺殘留是在俯瞰風景之後……以為佢斷個隻又係義肢……
咁両儀式都幾好野,當時打到斷手都好似無乜野咁……
我估黑桐個時話式似兔仔,其實係想話佢可愛
不過我估式聽完之後應該會係咁既樣
10 extra chorus.rmvb_20161211_000508.828.jpg
話時話,當時式其實係想講乜既呢?
10 extra chorus.rmvb_20161211_000933.578.jpg

如果迦南也是坂本真綾配音就完美了
回復 Necro #15 的帖子

今日落左信和,結果本中集斷左
只係買左上下,同未來福音
不過佢好似都 keep 住有重印
又要等本中集出返
好彩我覺得矛盾螺旋好悶都唔係好想睇(動畫版我第一次睇左二十分鐘就放棄左……)

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 23:23