樓主: fionyuki

其實両儀式是很可愛的呢

回復 fionyuki #40 的帖子

但係醫眼如果只係重建黑桐隻眼,
點解根源式要講0個大段「破壞舊世界」?
橙子就真係玩到重建0勒。人體直頭係佢專科添。
所以我睇根源式只有破壞型的架撐,
佢係無重建型的架撐在手的。
回復 Necro #41 的帖子

其實兩樣野係應該分開黎睇既,
式話什麼「破壞舊世界」係想講佢有咁既能力,
簡單黎講係話佢己經通曉世間一切奧秘,所以要治好黑桐隻眼「這點傷」係輕而易舉,
不過黑桐的起源是「孤獨」,這些人通常都是硬頸又不肯隨便接受別人的好意,所以最後無理到根源式,
至於橙子係人偶師,佢造的始終是義眼,
你都明,黑桐可能都驚整左之後都唔知會睇到 d 乜……
你有無睇終末錄音?網上有翻譯,不過我未睇
話時話,其實両儀作為四大退魔家族,其實本身有乜特殊能力?
式有直死魔眼是意外,而且這能力好似係七夜家代代相傳,
但最後話式的魔眼勁過七夜志貴好多,真係離奇……
志貴的魔眼一樣可以斬開魔法結界,
佢除左死線仲可以睇到死點,両儀式好似都無呢種能力……
回復 Necro #1 的帖子

最近看了二集的修羅雪姫~感覺上女主角很有點像両儀式
大概是白和服+短刀+黑面的關係~
両儀式應該是參考了不少她的設定吧
池上遼一的修羅雪姫~
主題曲:修羅の花
[media=x,500,375]
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

MV
[media=x,500,375]
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 18:03