[新聞時事] 以"愛國"名義施行暴力 港共50年來始終如一

用手機回應 artlo #20 的帖子

我吊左先?我边个贴用粗言秽语吊过你呀?回贴我全部理性甘回,,引起共鸣都是四台个十只八只互相回应,,噢,漏左只马拉汉奸狗贼添。
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 打狗隊隊長 #21 的帖子

狗打隊長, 友情提示, 你都係去医生到檢查吓, 老人痴呆喇你.

用手機回應 artlo #22 的帖子

我又温馨提氏下你,去验下你只黄屍腦,系吾系入晒黄屍水。

打狗隊隊長收狗咗皮了。

睇下佢地皇帝可以不可以百年

靠出賣人口紅利30餘年,出賣幾百萬囡囡慰安鬼佬(及港人)
現在無以遺計,屎總的新絲路好可能好似佢個名咁⋯⋯一條屎路

回復 無賴階級專政 #24 的帖子

唔怪得冇见佢帖闹人.

那麼多年了,當年逃避共產清算的人還健在嗎

artlo 發表於 2017-1-20 01:16
回復 無賴階級專政 #24 的帖子

唔怪得冇见佢帖闹人.

打狗隊隊長,俾人拉咗去餵狗了。

99owl 發表於 2017-1-21 13:44
那麼多年了,當年逃避共產清算的人還健在嗎

好多,起碼我屋企仲有一個。

回復 無賴階級專政 #29 的帖子

唉 ! 健在的還有很多, 可惜大都講起一面無奈, 或面范淚光, 零作太平犬, 莫作亂世人, 最惨係俾自己人既政治迫害.

artlo 發表於 2017-1-22 06:14
回復 無賴階級專政 #29 的帖子

唉 ! 健在的還有很多, 可惜大都講起一面無奈, 或面范淚光, 零作太平犬, 莫作亂世人, 最惨係俾自己人既政治迫害.

我還認識一啲幾十年前誤信共匪的花言巧語會祖國建設的印尼華僑,返到大陸比共匪充公財產不特止,還要被批鬥!總之,十個回到大陸參與建設的華僑,十個都悔恨做咗笨柒!慘過對住印尼的暴君蘇哈托!

無賴階級專政 發表於 2017-1-22 12:58
我還認識一啲幾十年前誤信共匪的花言巧語會祖國建設的印尼華僑,返到大陸比共匪充公財產不特止,還要被批鬥!總之,十個回到大陸參與建設的華僑,十個都悔恨做咗笨柒!慘過對住印尼的暴君蘇哈托!

印尼華僑很悲慘

Godmalo 發表於 2017-1-22 14:17
印尼華僑很悲慘

佢哋返到大陸遭受抄家與批鬥,結果搞到游水偷渡落嚟香港,由有田有地的有錢佬,變咗捱騾仔。

回復 無賴階級專政 #33 的帖子

Ching, 這類个案太多, 對他/她們來說, 不堪回首, 因為香港人比較冷漠, 大致上都衹係印尼人罷了, 多講又被定為漢奸走狗買國賊.

artlo 發表於 2017-1-22 16:15
回復 無賴階級專政 #33 的帖子

Ching, 這類个案太多, 對他/她們來說, 不堪回首, 因為香港人比較冷漠, 大致上都衹係印尼人罷了, 多講又被定為漢奸走狗買國賊.

總之唔妥中共的施政與歷史錯誤的人,都係反中反華的。

其實對住呢啲人真係唔洗回應。