[新聞時事] 曾蔭權案 主控官:李國寶開35萬支票 同日曾太將35萬存戶口

收利益点会收支票?梗係現金喇!
回覆 讚好 不讚 使用道具

老懵董罪行簡直係罄竹難書,明顯嘅有,

放生胡仙,此乃破壞香港廉政的開端!

在任特首期間,政府帶頭搞外判,社會大小私營機構紛紛效尤!令到草根階層比剝削人工!而今二十年來草根入息無明顯增加,樣樣落後於通脹。

搞所謂的強積金,益晒啲基金佬,但係打工仔薪金就冇咗一成!加上強積金可以對沖長期服務金同遣散費,老闆幫啲公仔供的強積金部分,等於形同虛設!

搞領匯上市,令到住公屋的市民,消費上百上加斤。

搞所謂的官員問責制,無非為了架空當時而陳方安生所領導的公務員系統,但係事情冇好過!卻要市民納稅養多一班人!

所謂的醫療改革,將醫療費用盡量轉嫁畀升斗小民,試問納稅做乜?

頒發大紫荊勳章比六七年大暴動的主謀者之一的楊光!徹底顛倒香港社會的是非黑白。

向北京推薦梁振英為特首,香港呢幾年的亂局,老懵董係罪魁禍首!

老懵董罪行,數之不盡!

愈爆愈多醜聞,老曾最貪小便宜

超能仔 發表於 2017-1-12 21:44
收利益点会收支票?梗係現金喇!

你叻過主控官咩?無聊!

carhin 發表於 2017-1-12 22:41
愈爆愈多醜聞,老曾最貪小便宜

老曾自細家貧,喜歡貪埋啲小便宜,到咗成為香港特首,都仲係改唔到,終於累死佢啦!

反而佢上一任的老懵懂,含住金鎖匙出世,慣咗洗腳唔抹腳,哈!卻可以無風無浪,撈番個名義上的國家領導人。

的王C漢奸boy就最叻做賣国贼!!

回復 iamboyboy #14 的帖子

yes .agree correct ...

臨老过唔到世, 李國寶條七头有份受就天公地道.

搅到现在大部分人买吾起搂的始作俑者贪曾,菊花boy竟然会被看成三任特首之中最好的,证明左呢啲低B汉奸狗贼的分析能力有几?

回復 打狗隊隊長 #29 的帖子

狗打隊長, 你有冇攪錯 ? 唔係係奶媽下面深呼吸打飛机得多昂9, 9咗. 唔係佢, 唔通係689 ? 好, 夠中心, 醒龍蝦係你面前跳鋼管舞.

如果真係如標題所言就真係太過份啦

artlo 發表於 2017-1-13 01:27
臨老过唔到世, 李國寶條七头有份受就天公地道.

在舊年的圍標事件,只告行賄者,不告受賄者,

今次可能掉返轉,就係呢個港共政府乜都做得出啲。