黎姿升呢,做上市公司主席

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

現年45歲嘅黎姿Gigi到咗呢個年紀一樣保持得好好,絕對無愧「愛美神」嘅稱號。自08年起全面退出娛樂圈之後,就專心照顧家人、打理弟弟創立嘅醫學美容公司同埋做少奶奶。今個星期佢公司卓珈就係創業板上市,完成佢同弟弟嘅一大心願,指上市係要「延續細佬嘅精神」,同時亦宣佈跟隨夫姓,改名為馬黎珈而。最犀利嘅係,公司一上市股價就被搶高差唔多4倍,令到Gigi嘅身家帳面上係一日之間暴升到近6億港幣,從此又多一個商界女強人。

黎姿曾經住過200呎蝸居,能夠有今日嘅成績,絕對唔係一朝一夕,數下以下幾個原因,睇睇你地又認唔認同?

努力向上
勤力,講就好容易但做得到未必好多。好似黎姿細個家道中落,由住何文田豪宅搬到九龍城嘅徒置屋,生活環境好差。亦因為咁樣由富裕變貧困,令佢自14歲就開始踏入社會,見識到人情冷暖,促使佢長大後努力向上嘅個性。

紅顏魅力
有「愛美神」之稱嘅黎姿多年嚟同過唔少明星名人傳過緋聞甚至有過戀情,好似黃玉郎、龐維新、蔡志明等。係佢弟弟黎嬰遇到嚴重意外後,係「好朋友」關係嘅「夜總會之父」鄧崇光更關懷備至,仲不時到醫院探望。所以,話命運同個樣貌外型無關,就點都假啦。

嫁個有錢人
相信係唔少港女嘅夢想,不過富豪又有幾多個丫,而且人地有條件,當然揀個又靚又有內涵嘅做對象啦。08年黎姿就嫁咗俾有「殘疾富豪」之稱嘅馬廷強,過住少奶生活,仲為佢生咗三個女。再者,有個有錢老公,想做咩都事半功倍啦係咪?

知名度高
對於做生意嘅人黎講,除咗口碑之外,個人名氣同知名度尤其重要。黎姿係影視圈多年,一路都儲落唔少觀眾,加上45歲嘅佢Keep得好好,靚過唔少後生藝人,成個生招牌咁。難怪佢公司服務平均收費二千蚊以上,都一樣咁多人幫襯,嚟緊仲話想係九龍分店添。

討論

請留意發帖指引發表於 2017-1-17 11:24
相信佢都努力過才有今天既成就👏
為表尊重唔講衰嘢,
咁肯為屋企人付出嘅人唔衰得去邊.
肯為屋企人付出
回復 since #1 的帖子

she is beautiful, smart and gorgerous.
苦命
但老公又肯照顧佢同家人
睇你點睇啦
45歲, 但仲keep得好過好多明星

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 15:06