[新聞時事] 林鄭月娥十大劣政! 仲有乜嘢面學人競選特首?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

人家都講
係主(人)叫佢競選嫁

會唔去聽主(人)指示
都唔會花咁多公帑,上上落落咁多次啦

回覆 讚好 不讚 使用道具

自把自為、
有法不依、
無規無矩、
私相授受、
專横霸道、
反口覆舌、
陰濕狡滑,
最差的領導作風,俾佢做到凸首,肯定仲仆街過689!😡

F1D1S1 發表於 2017-1-13 14:26
自把自為、
有法不依、
無規無矩、

曾國藩曾說,社會大亂之前,必有三種前兆:「1.無論何事,均黑白不分。2.善良的人,越來越謙虛客氣;無用之人,越來越猖狂胡為!3.問題到了嚴重的程度之後,凡事皆被合理化,一切均被默認,不痛不癢,莫名其妙地虛應一番。」曾國藩死後20年,大清朝終於灰飛煙滅。

登錄/註冊後可看大圖

曾國藩的預言,幾時都啱。

6 新界不嬲都不了了g唔係特別差
7同8我支持
唔強制驗樓等時窄4人就奶晒野, 圍唔圍標唔係佢做成, 係香港生意人自己衰格
强拍都係1樣, 釘住係度唔走等佢自然林樓害自害人
政改推唔到係班自稱文主派拒絕小圈子選舉搞出來, 但而家又好即極玩小圈子果度精神分裂, 分明唔想比市民1人1票

新界丁屋問題不了了之,比鄉下佬嚇親

任何劣政,均不及一句:跟689路線辦事。

遲吓重大鑊, 689乜春都唔關佢事, 佢冇做到, 呢條婆头会話上帝叫佢做, 唔關佢事.

車呀文 發表於 2017-1-13 14:40
新界丁屋問題不了了之,比鄉下佬嚇親

唔通驚死新界的鄉下老強姦佢?新界啲鄉下佬風溼?要搵老藕驅風?

artlo 發表於 2017-1-13 14:45
遲吓重大鑊, 689乜春都唔關佢事, 佢冇做到, 呢條婆头会話上帝叫佢做, 唔關佢事.

佢就想!689啲所有福佳政策,都係佢負責執行的。

鉛水事件和西九攪到一塌糊塗,仲攪到比人司法覆核

iamboyboy 發表於 2017-1-13 14:26
佢講上帝叫。

淋病當香港人白痴,佢講聽上面叫就真

carhin 發表於 2017-1-13 19:25
鉛水事件和西九攪到一塌糊塗,仲攪到比人司法覆核

淫賤月娥,我諗嚟諗去,邊度有政績可言?

但係佢居然自覺有偉大貢獻,真係令人莫名其妙。

簡單講,神經病。

carhin 發表於 2017-1-13 19:28
淋病當香港人白痴,佢講聽上面叫就真

太平天國,長毛賊首領中,楊秀清同蕭朝貴都曾經自稱上帝上身,結果呢兩條神棍都死得好慘。

iamboyboy 發表於 2017-1-13 14:26
佢講上帝叫。

但係谷歌上所看, 依稀記得是主
引用世界之聲貼文主題
"林鄭月娥宣布參選稱是“天主的感召”(God's calling)

神人之間, 又多以引用什麼關係 ?
"Master And Servant"

There's a new game
We like to play you see
A game with added reality
You treat me like a dog
Get me down on my knees

We call it master and servant
We call it master and servant

It's a lot like life
This play between the sheets
With you on top and me underneath
Forget all about equality

Let's play master and servant

It's a lot like life
And that's what's appealing
If you despise that throwaway feeling
From disposable fun
Then this is the one

Domination's the name of the game
In bed or in life
They're both just the same
Except in one you're fulfilled
At the end of the day

Come on master and servant

iamboyboy 發表於 2017-1-13 19:29
淫賤月娥,我諗嚟諗去,邊度有政績可言?

但係佢居然自覺有偉大貢獻,真係令人莫名其妙。

大陸鐘意佢推政改手法,不過佢無689咁強硬好鬥。牌面佢做特首機會大

carhin 發表於 2017-1-13 19:38
大陸鐘意佢推政改手法,不過佢無689咁強硬好鬥。牌面佢做特首機會大

共匪如果倒票俾淫賤月娥,香港對北京的抗拒,只會加深。

香港人早已經嫌棄換湯不換藥。

呢一舖嘢,真係視乎習近平的智慧。

iamboyboy 發表於 2017-1-13 20:03
共匪如果倒票俾淫賤月娥,香港對北京的抗拒,只會加深。

香港人早已經嫌棄換湯不換藥。

上屆明撐689都知,香港人當然唔鐘意欽點特首,不過今屆大陸鐵票小好多,佢遲D先發功,等人覺得好公平
老習打擊所有敵人,隨時做多5年,我估佢都好硬,安排佢D人做特者,香港要真普選,争取民主香港人要更努力

carhin 發表於 2017-1-13 20:17
上屆明撐689都知,香港人當然唔鐘意欽點特首,不過今屆大陸鐵票小好多,佢遲D先發功,等人覺得好公平
老 ...

咁就要睇習近平是否認為香港人係敵人了。

但係當香港人係敵人的話,梁振英就唔使上個月宣布唔連任了。

而共匪放心俾鬍鬚曾管理香港財政達十年之久。

鬍鬚曾都係共匪信得過的人

所以鬍鬚曾仍然好有機會。