[無恥政府] 你仲唔移民走人? 台山核電站 安全隱憂下封頂呀!

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

《傳真社》報道,距離香港只有130公里,中廣核電集團的台山核電站,採用法國供應商的反應堆壓力容器,被法國核安全局指容易脆裂,有洩漏危險。

報道又指涉及的2個壓力容器,分別由日本及中國東方電氣集團製造,混凝土外殼已完全封頂,一旦出現問題亦不能取出或更換。報道引述一名駐站法國電力工程師指,中方一直很著急,要求核電站按之前公布,明年(即係今年!因為係舊年的報道!) 啟用及投產,但他認為最快都要2年後。

報道訪問了核電專家胡仲豪,他指如果台山要運作法國研發的涉事反應堆,等於將台山項目變成一個試驗場,肯定存在安全風險。
你幾時移民走人?
回覆 讚好 不讚 使用道具

iamboyboy 發表於 2017-1-15 22:24
冇關係的! 我幾時走人都應該警告香港人的。

你繼續幫共匪在網絡上洗香港的腦啦!

你個題目是"你仲唔移民走人?",對題問候你幾時移民,都比你狗吠……

你最好改過個題目啦!  哈哈

補充內容 (2017-1-15 23:14):
小氣boyboy, 你徐了懂拉黑抹黑,掩耳盜鈴,還會什麽?
繼續個隻夜狼自大的井底之蛙吧!

sadsam167 發表於 2017-1-15 22:31
你個題目是"你仲唔移民走人?",對題問候你幾時移民,都比你狗吠……

你最好改過個題目啦!  哈哈

主題講緊台山核電廠安全隱憂呀!你響度side track !

我梗係要diu你啦!

iamboyboy 發表於 2017-1-15 22:36
主題講緊台山核電廠安全隱憂呀!你響度side track !

我梗係要diu你啦!

你咁鐘意dui, 應該去红區/風月區發帖囉。
綠區唔啱你呀!

大陸風格,有事最多40人

車呀文 發表於 2017-1-15 22:43
大陸風格,有事最多40人

大陸一向都係當死亡數目只係一個統計數字!

共匪從來唔重視人命的。

一有乜大鑊嘢發生,唔會係搶救!第一時間封鎖消息!

用手機回應 sadsam167 #4 的帖子

呢D井底之龟有乜本事移民呢?最叻就每天响度吠几声,,乜又拉黑埋你呀?

大亞灣核電站距離
香港東坪州13km, 西貢 37km, 灣仔 53km, 屯門 63km, 上水 44km, 大澳 80km
一樣死得

回復 iamboyboy #1 的帖子

一黨專政的獨裁政府又怎麼會關注受到威脅的草民性命呢?高幹兒子、孫子們早就移民美國,歐洲啦⋯⋯

回復 打狗隊隊長 #9 的帖子

又係黑金漢奸狗。打靶。。

fly2006 發表於 2017-1-15 23:53
大亞灣核電站距離
香港東坪州13km, 西貢 37km, 灣仔 53km, 屯門 63km, 上水 44km, 大澳 80km
一樣死得

但係法國佬冇話大亞灣核電站的基本結構有問題。

打狗隊隊長 發表於 2017-1-15 23:25
用手機回應 sadsam167 #4 的帖子

呢D井底之龟有乜本事移民呢?最叻就每天响度吠几声,,乜又拉黑埋你呀?

拉黑埋你!係因為你啲五毛!專門文不對題講埋啲廢話,就好似今次咁樣,主題曲台山核電站 呀!愚蠢人!

kaiwkam 發表於 2017-1-16 00:20
回復 iamboyboy #1 的帖子

一黨專政的獨裁政府又怎麼會關注受到威脅的草民性命呢?高幹兒子、孫子們早就移民美國,歐洲啦⋯⋯

啲五毛十足弱智人士咁樣,唔都唔知,以為擁護共匪就等於係愛國!其實做咗愛國賊!

回復 fly2006 #10 的帖子

周圍都係核電站

nothingtosay 發表於 2017-1-16 09:36
回復 fly2006 #10 的帖子

周圍都係核電站

核電站本來冇問題,因為全世界都有,但係大陸建造的,而且法國供應商都話有核洩漏危險!

就真係好大零O樂!

之前有師兄都出帖講過,連法國佬都覺危險,狗共最叻隱暪

iamboyboy 發表於 2017-1-16 08:09
拉黑埋你!係因為你啲五毛!專門文不對題講埋啲廢話,就好似今次咁樣,主題曲台山核電站 呀!愚蠢人!

D五毛仲自封dog隊長,食慣過期保路

carhin 發表於 2017-1-16 11:41
之前有師兄都出帖講過,連法國佬都覺危險,狗共最叻隱暪

法國供應商提供台山的核反應堆壓力容器,被法國核安全局指容易脆裂,有洩漏危險。

但係大陸佬依然要鑑硬嚟!

無非為咗台山核電的股票有份響香港上市者!

家陣共匪啲仔女響美帝果一邊印印腳收錢!

我哋香港人就攬住個核子彈等爆炸!

呢啲就叫做新中國特色的國情啦!