[搵囡心得] BRIX/IPANEMA 遊記

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

星期日晚, 十一點幾去BRIX, 途中見到條女都好得, 佢企喺BRIX 前少少間HERMES 度不斷自拍, 不過就唔見佢落BRIX
去到門口, 見到有BOUNCER, 果然星期日免COVER CHARGE 哩個POLICY 已取消(我對上一次係九月來都仲係星期日免費入場)
ANYWAY, $30 包一杯野飲, 入到去, 大概係星期日關係, 女唔多, 客都唔多
而且女都係歐美/非洲為主, 唔啱我口妹, 亞洲女唔多而且唔係我杯茶
飲完杯野就走左去IPANEMA 睇下有冇運

去到IPANEMA, 都係女唔太多, 客又唔多(始終係星期日嘛)
既然冇乜好野, 就乾脆留喺IPANEMA 聽LIVE BAND 同睇波
剛好有曼聯對利物浦, 飲杯TIGER 只係$13.5
睇完波兩點左右, 在場女女得番廿個都冇, 吉到爆, 而且都唔合我心水...
原本都諗住走, 但LIVE BAND 出來, 於是又坐多陣聽下歌
到兩點半左右見到有條女入來, 咦, 好野黎喎!
咪就係兩個鐘之前我去BRIX 途中見到不斷自拍條女囉
既然咁有緣喺IPANEMA 見到, 梗係埋去吹兩咀
同佢講英文, 佢英文又OK 喎, 再傾下, 我話我香港人... 佢就然轉CHANNEL 同我講廣東話, 仲講得唔錯
原來佢雖然係越南妹, 但爺爺係香港人, 細個住唐人區所以識講廣東話(雖然唔係好正, 但聽得明)
連仲國語都識講, 佢話BRIX 今晚冇乜客, 同埋3 點就收檔所以提早轉場過來IPANEMA 睇下有冇客
佢平時喺BRIX 開價400, 咁既然過左來IPANEMA, 就減到250 啦
由於其實都冇咩客, 我仲要再壓佢價話200, 最後220 成交

由於佢真係堅識講廣東話, 的士途中真係有講有笑,  唔駛DEAD AIR
(平時同D 越南妹傾真係要攪盡腦汁, 鬼叫佢地D 英文唔掂咩)
服務態度良好, 配合度一流, 唔趕時間, 今次冇跌錢... 仲算係賺左(BRIX 貨色但俾IPANEMA 價)
恭喜師兄玩得開心又識講價。
回覆 讚好 不讚 使用道具

220狠平

我鍾意佢有樣野好就係唔會講兩句就CHER 你去酒店
反而係真係同你吹下水先, 我其實好唔鍾意一埋黎講兩句就問我"Do you want to take me to your hotel"
不過都明嘅, 佢地一般梗係想速去速回, 希望做多轉

回復 shmmm #1 的帖子

咪好似我哋回覆多謝分享,冇D誠意。不過佢哋都想做多幾轉。

以BRIX 質素計220 真係平
不過對上次都喺IPANEMA 食過件高質, 開350 但講到200 OK
但IPANEMA 始終妖魔鬼怪比較多, 哩D 真係可遇不可求, 唔似BRIX 咁AVG 都係中至中上

恭喜师兄食到好野

師兄220係短鐘1Q?

hangjien 發表於 2017-1-18 14:50
師兄220係短鐘1Q?

係呀, 1Q

最好就係識講廣東話,會開心啲,唔知師兄有冇問佢攞contact?我都會去新加坡出差,睇下可唔可以搵佢一聚?謝謝

感謝師兄分享!!!!

正喎
有機會要試試看不過不在星洲

derekc 發表於 2017-1-22 13:44
Haven't seen nice report in here for long

多謝俾面, 覺得好請LIKE 下

Great report!
Please PM contact of the Vietnam girl, thanks Ching

Very lucky!  Envy!

Thank you for sharing this

ching, 你太開心了,好價錢食好野!

恭喜師兄食到好嘢

一定要頂一下,這區被廣告淹沒很久了