聶安達Anders Nelsson - I Do, I Do.(Original張國榮-為你鍾情)

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

為妳鐘情 - I Do, I Do. English Version by Anders Nelsson聶安達
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址
回覆 讚好 不讚 使用道具

Lovely old song

nice song.   

巧有心, 巧巧聽

第一次聽Anders Nelson 唱歌

我認識Anders Nelson因為佢做過電視劇。

後來先至知道佢唱歌,係六十年代的樂壇活躍份子,與許冠傑同泰迪羅賓及joe junior的同輩。

無賴階級專政 發表於 2017-2-14 11:55
我認識Anders Nelson因為佢做過電視劇。

後來先至知道佢唱歌,係六十年代的樂壇活躍份子,與許冠傑同泰迪羅賓及joe junior的同輩。

冇記錯應該係麗的果陣......

伊凡 發表於 2017-2-14 19:49
冇記錯應該係麗的果陣......

對!浴血太平山佢同劉志榮爭馬敏兒。

無賴階級專政 發表於 2017-2-14 20:32
對!浴血太平山佢同劉志榮爭馬敏兒。

之後好似冇乜邊套戲有佢份演出.....

伊凡 發表於 2017-2-14 20:37
之後好似冇乜邊套戲有佢份演出.....

記憶中,之後有浴血太平山的續集再會太平山,不過果套戲十分垃圾。

然後十幾年之後,世紀之戰,即係劉青雲同鄭少秋果套,佢扮演索羅斯。

不過佢唔拍好過,音樂先至係佢本業。

無賴階級專政 發表於 2017-2-14 20:47
記憶中,之後有浴血太平山的續集再會太平山,不過果套戲十分垃圾。

然後十幾年之後,世紀之戰,即係劉青雲同鄭少秋果套,佢扮演索羅斯。

我都唔記得浴血太平山有續集囉.....

伊凡 發表於 2017-2-14 20:57
我都唔記得浴血太平山有續集囉.....

果套嘢,真係可以用爛尾來形容,係香港電視史上的經典.................的糟糕例子,比起無綫的輪流轉,輪流轉其實係佳作。

所以我印象幾深的.

浴血太平山同再會太平山首播果陣我都有睇
劉志榮六十幾就過左身,黎漢馳都係六十幾就過左身

劉志榮做拉車仔追有錢女馬敏兒,續集唔記得講咩

carhin 發表於 2017-2-15 23:55
劉志榮做拉車仔追有錢女馬敏兒,續集唔記得講咩

劉志榮正職當初係響何家做下人,大小姐馬敏兒成日整蠱佢。果架車仔係鬥氣的工程中借返嚟的。

續集就講,劉志榮馬敏兒響東南亞小島結咗婚,好無厘頭又走返嚟香港,拆穿大少爺鮑漢琳的奪產陰謀。

成套戲的主題同內容,都係狗尾續貂。同第一集真係無得揮。

路路發 發表於 2017-2-15 11:49
浴血太平山同再會太平山首播果陣我都有睇
劉志榮六十幾就過左身,黎漢馳都係六十幾就過左身

劉志榮56歲走的,冇六十幾咁大,好可惜。

無賴階級專政 發表於 2017-2-16 20:29
劉志榮56歲走的,冇六十幾咁大,好可惜。

佢老豆劉克宣都有喺麗的拍電視劇
我仲記得有套劇劉克宣成日講三餸一湯

路路發 發表於 2017-2-16 20:35
佢老豆劉克宣都有喺麗的拍電視劇
我仲記得有套劇劉克宣成日講三餸一湯

佢在麗的同無綫都有拍過電視劇,在執到寶入面佢成日唱馬師曾嗰首余俠魂訴情!