好想自己老母快o的死,成日當自己提款機

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我老母簡單黎講係由四十歲到,我岩岩小學冇耐就不務正業 廿年後,都係呢度借下果度借下,或者一個星期就一兩日果o的垃圾工既人,本身佢起我細個時已經害左我好多野, 但太長篇講唔到。 無論係捱公仔麵,俾大耳隆追數鎖閘,搞到去學校,好多野都有。
5 _( n7 k  j5 v* k- o  @, T
+ p" m% z7 p+ L+ s/ b& y我第二任老豆本身唔好得幾多,但近期都60幾,已經做唔到裝修,而且而家裝修好多時都要有牌,同走正規,佢自然都做唔到 兩個人累鬥累,我自己過去16年返工,個個月都一定都有俾錢屋企,俾既錢同人工成正比,前兩年俾到8000時,因為我真係要追首期,所以調低到4000 我同佢講左不下十次,嘈交超過三十次,都係想佢明唔好諗住我有能力養埋佢兩老, 第一,果個唔係我老豆,我同佢0感情,只多唔係憎果隻 第二,我唔係唔想養,係我能力冇咁大,同佢講過,當我到40時,仲係租屋住,就係等同攬住一齊死 當唔知係我老母開始有老人癡呆定點,一次又一次講,佢都係一而再,再而三係咁打電話問我拎 一開始,會心軟,照俾,但當廿幾次都係咁後,覺得唔係辦法。
0 n- c$ ~3 O# ]7 w$ M7 ?6 @
( v0 F9 b" r4 O% y8 ]: a2 h9 @今晚又係咁,我到今時今日,已經好堅定。 我同佢講,俾兩條路佢揀,
: N7 Q$ Q: u# G& p& l7 ^ 1. 我搬走,唔會再俾條key佢,亦唔會話佢知住邊,大家冇乜野就唔好見
4 V/ }6 h1 `4 T7 Q. L2. 佢去洗碗,掃街都好,佢要自己解決困難,佢成日話自己做唔到,但大快活執台呀姐一定老過佢,一個月都有萬鬆o的,好過佢而家係0 我已經表明你大可以話我冷血,不孝 嘈過之後,佢嬲住走,
/ Z% E2 f* M6 C! v- x) D7 g" H1 ?  ?0 e但我自己已經幫佢揀左1 因為佢咁落去唔係路,佢個人係極度自私,唔講信用,鐘意講大話,一生人都係只睇錢既廢人   S& X! x, v. B1 S; \
3 z3 R% k- e. f4 {* N1 ?) P( o
我唔能夠愚孝,佢要怪係怪個社會,要怪點解果時借大耳隆搞到連間公屋都俾房署收返。 而家佢地要租屋,我自己都要,佢總有一日唔係要訓街,就餓死街頭
總之就加油啦手足5 u4 q3 e) y0 o! ~
辛苦哂啦
家家有本難唸的經
I know you have a lot of resentment, no matter what she is still your mom.  Just set a boundary and guidelines for her on your monthly contribution lor.  
家家都有難唸的經  加油吧
回复 WalkingStreet ##1 的帖子
3 L9 l8 ~+ ?, T3 q; p! w% U3 e' h- @3 L0 Z& `
唔多讲咯,理解,加油啦.
看開一點加油吧

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 12:35