[社會不公] 香港最黑暗一夜

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

所有疑犯,未經檢控,均屬無罪

七警行兇,濫用私刑
竟然仲有大量在職執法者
無恥地搞集會抱怨不公平
身為執法者,不依法辦事,
都不過五十步笑百步
強詞奪理他人辱警
假設真有辱警罪存在
都應該只須拘捕及檢控
再假設檢控成功
犯事者都只係入獄坐監
而不應該被制服後
大拖到暗角遭多名執法人員毒打吧!

成班無賴在職執法人員
憑咩理據集會控訴?
當自己係有牌爛仔?
睇唔順眼就覆桌?
明明知法犯法,不服判決仲集會?
世風日下!

今次差佬抗議事件,包含了政治,牽涉特首選戰,社會越混亂,對強硬派的林鄭月娥越有利。這班差佬背後有紅色力量在發功。差佬濫用私刑係錯的,佢哋係知道的,但係其背後的力量,為了特首選戰號召愛字頭等等大大炒作起來。
回覆 讚好 不讚 使用道具

虚張声势, 攪唔到乜野出樣, 最终都係無疾而終.

artlo 發表於 2017-2-23 05:51
虚張声势, 攪唔到乜野出樣, 最终都係無疾而終.

照正已經係輕判得好緊要,差佬真係離晒大普!

回復 iamboyboy #4 的帖子

香港边條法例係公安可以濫用私刑 ? 咁駛乜法庭, 警局 ? 起多的殮房得啦, 边个話七个黑警打得小, 判得重唔值, 可以排隊被七條公安同樣打一鑊. 睇吓点. 香港太多呢的九根痴腦根既盲虫.

artlo 發表於 2017-2-23 07:19
回復 iamboyboy #4 的帖子

香港边條法例係公安可以濫用私刑 ? 咁駛乜法庭, 警局 ? 起多的殮房得啦, 边个話 ...

差佬平時啲唔講,就以佔領運動期間,有好多比打爆頭的集會人士都冇仇報,而家叫做有一單嘢好彩,比無綫影到,斷正!何況經過法律程序公平審判,都要炸晒型!今次唔係抗議判刑過重,而係蓄意衝擊香港法治了!更加係西環乘機為強硬路線的林鄭月娥當選做勢。

有網友話:
七警集會, 不要告訴我容律師是自發撐警, 豬姐更不會將警察集會放在眼內, 其餘出席的何律師等都是跟中聯辦關係密切, 西環手影太著跡!

【兩警務人員協會開會  稱3.3萬人出席】
大會強調並非集會,不用預先申請。

3.3萬非法集會,一齊大叫吊你老母。

又可以申請世界紀錄了

囤地、做劏房、醉駕的人成為財政司,可動用政府所有錢。

推銷員爬到特首嘅人,最終因公職人員行為失當,入獄二十個月。

三萬多警務人員,哂馬支持濫權用私刑七警,恐嚇市民及司法人員。

我就係話,香港最黑暗的一天。

只能夠話香港一日比一日黑暗!

回復 hamsuplow #1 的帖子

教師林慧思喺校外只係講咗一句「What the fuck」,俾人追殺到天腳底。

當年追殺佢嘅「愛字頭」維穩爛頭卒及梁美芬等,就係依家最落力「撐警」同一批流氓。

兩個月前嗰位警長,監守自盜,偷咗警局百幾萬,之後走去澳門賭輸曬,就被押解返香港受審,都係判咗兩年!佢做咗咁多年警察都好大壓力㗎!

呢條友個安家費你冇理由唔籌期㗎!

班香港黑警已經當正自己係大陸公安,真係自甘墮落!

警察的聲譽不是別人贈予的,
而是靠你們的一言一語、
一舉一動去爭取回來。

破壞都係。

F1D1S1 發表於 2017-2-23 08:13
囤地、做劏房、醉駕的人成為財政司,可動用政府所有錢。

推銷員爬到特首嘅人,最終因公職人員行為失當,入 ...

上圖作晚警察集會 爭取濫用私刑冇罪
下圖 1977年 警察集會 抗議貪污有罪
香港真係前世啦,有隊咁"優良"嘅黑警

F1D1S1 發表於 2017-2-23 08:20
回復 hamsuplow #1 的帖子

教師林慧思喺校外只係講咗一句「What the fuck」,俾人追殺到天腳底。

呢班乞衣收維穩費最多,今日仲加埋條何君堯條雜種

警隊在一般市民形像健康,無人會主動褥駡警察去挑戰法律,就算犯人犯了法,警方都無可能濫用私刑去執法,法治是香港核心價值,應交由法庭判決

carhin 發表於 2017-2-23 11:37
警隊在一般市民形像健康,無人會主動褥駡警察去挑戰法律,就算犯人犯了法,警方都無可能濫用私刑去執法,法治是香港核心價值,應交由法庭判決

警隊在一般市民形像健康,咁多年來,建立起來不容易。

廉署公署的成立,加上高薪養廉,另外電視台及電影的正面描寫,例如電視的大丈夫及新紮師兄等等,而成龍的電影警察故事系列,都將香港警察的正義神化,香港警察已經受到超出應份的尊重了。

今時今日,被叫做黑警,被復稱有牌爛仔,都係警察在香港被移交中共之後,不對自甘淪為政治打手,怨不了誰。

iamboyboy 發表於 2017-2-23 12:00
警隊在一般市民形像健康,咁多年來,建立起來不容易。

廉署公署的成立,加上高薪養廉,另外電視台及電影 ...

有警員知法犯法稱呼為黑警,其實市民和警方唔係對立,689施政和政改失敗攪到社會嚴重斯裂,真正問題係政改和689落台

香港在佔中開始,晚晚已黑暗