[社會不公] 法律, 公義, 民意 !大家應該三思 !

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

你同藍屍講民意, 佢同你講法律,
你同佢講法律, 佢同你講公義,
你同佢講公義, 佢鬧你賣國賊漢奸走狗,
你還口, 佢郁手,
你報警, 差人嚟到撓埋雙手仲放埋佢走,
你鬧差人黑警, 差人揼到你嘔,
你告差人,佢撐差人,
法庭判罪, 佢鬧法官係英殖餘孽, 司法制度不公,話法治已死, 社會冇公義,  黑白不分,
轉頭佢又籌旗, 要彰顯公義, 各界踴躍, 包括黑白, 係民意!

社會必須反思, 何謂  民意, 法律, 公義 !  
Ching, 一語中的, 祇要有些小分歧, 佢地就毫不客氣, 抄你祖宗十八代都係英殖餘孽, 賣國賊, 漢奸, 走狗, 扑街王C. 同藍屍講民意, 講法律,講公義,簡直對牛弹琴.
回覆 讚好 不讚 使用道具

artlo 發表於 2017-3-8 04:26
Ching, 一語中的, 祇要有些小分歧, 佢地就毫不客氣, 抄你祖宗十八代都係英殖餘孽, 賣國賊, 漢奸, 走狗, 扑街王C. 同藍屍講民意, 講法律,講公義,簡直對牛弹琴.

佢哋藍屍最大的盲點就係:中共等於中國,批評中共即係反中反華,又等於係英美走狗漢奸賣國賊。

藍屍講法律公義,但係佢哋都未搞清呢兩樣嘢係乜?

個政府佢哋選出嚟嘅咩?

權貴階級佢哋權力私相授受,產生出嚟的偽政府,所制定的法律都係保障佢哋的,藍屍卻係無反思,一味無條件當正呢啲非人民同意的法律系金科玉律!

例如基本法,當年都唔係經所有香港人有份相議的,而當中講到明07年就有普選特首及全面普選立法會,中共都可違反承諾的,還要製造權貴篩選的假普選欺騙香港人! 14年有人上街集會抗議!呢啲藍屍不單止不沆瀣一氣!仲要掉轉槍頭幫呢個小圈子政府打壓返自己的市民!

藍屍就係社會中的垃圾人渣敗類!

登錄/註冊後可看大圖

回覆1樓

執法抓人有理
私行家法違例

打人上鏡有據
法官依證判刑

駡官英孽笑話
徒顯駡者法盲

人家, 都係搵食姐....

好少放上心

王C漢奸賣国賊+分身,—湧而出,又唱双簧了。

回復 超能仔 #6 的帖子

五毛一帖, cheap L.

警隊已被泛民成功暖水煮蛙,沒有地位。
警隊不可收捐款,,泛民可隨街放街站收款。
警隊不可在私人地方集會,,泛民政棍,律棍,狀棍可隨街遊行。
警隊不可沒禮貌對市民,,市民可隨時吊警察。
警隊不可犯法,即坐囚,,市民犯法可出來上訴。
香港已沒法律,公義,民意了。

建制狗和男屍向來打壓民主人仕,呢D是非不分事實,仲喺度盲寸撐嚴重弱智

powertvb 發表於 2017-3-8 14:40
警隊已被泛民成功暖水煮蛙,沒有地位。
警隊不可收捐款,,泛民可隨街放街站收款。
警隊不可在私人地方集會 ...

都是你好嘢^,吾怕比班狗圍住你咬,佩服佩服。

超能仔 發表於 2017-3-8 12:32
王C漢奸賣国賊+分身,—湧而出,又唱双簧了。

笑看「賣國賊」:

聲聲賣國當歌唱
見此三字難忍笑
無權無勢皆草民
何德何能把國賣

Alantang1 發表於 2017-3-8 14:02
都是你好嘢^,吾怕比班狗圍住你咬,佩服佩服。

門口狗,唔駛驚。

They bark once, 50 cents.
Should increase to one dollar due to inflation.

回復 artlo #2 的帖子

你講民意, 法律, 公義, 佢就扮牛懶理你彈琴,  
佢講民意, 法律, 公義, 佢彈琴就唔准你做牛 !  

iamboyboy 發表於 2017-3-8 08:06
佢哋藍屍最大的盲點就係:中共等於中國,批評中共即係反中反華,又等於係英美走狗漢奸賣國賊。

藍屍講法 ...

專制極權政體制訂`法律`, 管束人民,
但自己就超然於‘’法律‘’之上 !  

最好笑嘅係佢地啲所謂理據係幾咁自相矛盾 !  
唔夠人講就隨即鬧人 !  

carhin 發表於 2017-3-8 13:59
建制狗和男屍向來打壓民主人仕,呢D是非不分事實,仲喺度盲寸撐嚴重弱智

愈講愈錯, 自相矛盾, 仲要死雞撐飯蓋, 抹黑鬧人嗰吓先至最黑人憎 !  

回復 大眼睛 #16 的帖子

其實香港的法庭審判極為嚴謹
曾蔭權其中一項較嚴重指控, 因達不到7-2的多數而不能成立
切實貫澈蒙眼用天平精神
發動輿論恐嚇只會破壞香港最後這僅存的驕傲

大眼睛 發表於 2017-3-9 00:16
愈講愈錯, 自相矛盾, 仲要死雞撐飯蓋, 抹黑鬧人嗰吓先至最黑人憎 !

理虧之餘, 仲要話人霸住個論壇先好笑.

古不怪 發表於 2017-3-9 00:17
回復 大眼睛 #16 的帖子

其實香港的法庭審判極為嚴謹

又唔見佢地話曾蔭權唔准保釋係不公? 法官判刑會考慮埋犯案者身份而決定是否重罰, 呢d連小學雞都明白的常識, 成班個個幾十歲人仲扮傻扮懵扮無知, 講到當差仲慘過從事一樓一咁樣.