[賽後報告] 2017年三月 從地獄回到天堂的胡志明

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

胡志明。。。給我第一個感覺是。。。回到二十年前的東莞。。。交通亂黎,過馬路睇交通燈就死得人多。。。電單車多到數唔到。。周圍鋪頭有好多19保安睇車,成個trip周街有人聽到我哋幾個講廣東話好有心提我哋小心搶電話等等等等 。。。。。

今次首次踏入HCM, 我希望可以寫一份詳細包膠各位參考。。

首先,要特別鳴謝Sacdem兄私底下教路同越王兄D Report....

文中價錢用VND ,1万VND 約 3.4HKD
Day 1
HCM airport過關好快,等行李好耐。。過关未有要tips情況。。一過x-ray 後買4G咭
1.5G Data+ 唔知幾多分鐘既7日咭,收左我29萬
幫我搞卡個靚女

坐109號巴士去Ben Thanh Market 2万,40分鐘到
第一次體驗越式文化,過馬路。。。個巴士總站起左係正回旋處中間,真係得佢哋先唸到。。吊你老味無隨道無行人燈九万幾架車沖過梨情況下拉住個喼過馬路,仆街我唔記得買保險呀。。
其中一個Fd之前梨過,正係講左句。。。有前無後,唔好望。。行!  跟住就冲出同彌敦道一樣咁能闊既馬路。。。好彩無事。。過完馬路真係心跳加速,食返2支煙定驚。。。

實在太肚餓,去左間叫Pho 2000 食,據説克林頓食過,不過個Pho應該較左外國人口味,不去也吧。。反而個春卷炸得好好,係我成個trip最好食既春卷

酒店住Aries Ben Thanh hotel, Q1 New world hotel對面,可以帶女
42US 一晚,有露台。。非吸煙,要去露台食。

飽暖思淫欲,點知就係地獄既開始。。
各位記住有個雞婆叫。。。麗娟。。識廣東話。。千祈千祈唔好信佢,佢手女不特只扒,重要係無服務,第一日信错人中左伏
點解會照上?因為我同D兄弟即場玩俄羅斯輪盤
收能左我哋每人55 US外仲有30万tips,正一仆街冚家剷。。。

Day 2
經過DAY 1 地獄,Day 2幾個團友無心戀戰。。去左范老五街飲野食宵夜算數,1 Jar Cocktail + 水果盤收 47万
買酒妹幾靚下

Day 3,Day 4
本身經過DAY 1, 已經對HCM 無乜信心,不過出發前有Sacdem 兄極力推介一間KTV,反正無野做就試下。。間野其實都幾遠下,係平陽區。。一郡過去半粒鐘,簡單D叫山卡啦地方啦。。。搭的士30万到。。。
之前同佢地老總溝通過,部份女識講國語。唱歌係统同大陸k場一樣,有廣東話同國語歌,有返以前東莞的感覺。
去相
mmexport1489240801479.jpg mmexport1489240790888.jpg mmexport1489240773766.jpg mmexport1489240795919.jpg
2個兄弟都玩得盡興,所以day 4繼續去
收費 就300万房錢包一箱啤酒or 唔知幾多支紅酒 or 烈酒,因為我哋唔飲得,所以就叫左Sapporo,佢係有其他Tiger, Heineken揀的,waiter小費,果盤,飲料都已經包含在300万內,我幾個覺得條數易計兼無越式Ktv收費禁麻煩。小姐坐枱30万,出街過夜300万,短聚200万。媽咪駛唔駛俾我唔記得咗,不過媽咪招呼我哋好周到,D野跟得好足,所以2日我哋都有醒佢tips . 媽咪識講普通話,可以先加好友Pm 我攞 資料
其他Snapshot
mmexport1489240745674.jpg mmexport1489240750539.jpg mmexport1489240737707.jpg mmexport1489246325682.jpg

補充內容 (2017-3-12 16:45):
各位要資料前請先加為好友,141send陌生人一PM係有限制,多謝合作

補充內容 (2017-3-12 17:18):
麻煩各位唔好俾場入面既人睇到D相,否則大家無啖好食兼以後只有無相報告。。完。。。

補充內容 (2017-3-13 18:56):
PM 已被block,,請睇35樓or 留 wechat ID for further information
冇介紹錯呢
回覆 讚好 不讚 使用道具

Day 1咁都食得落🙈好野👏👏👏

我叫阿牛 發表於 2017-3-12 01:07
Day 1咁都食得落🙈好野👏👏👏

Long story, 見到面再講

可否pm平陽ktv資料

嗰間ktv真係唔錯喎,不過第一日條女真係咁差,雞婆真係信唔過

回復 我叫阿牛 #3 的帖子

Ching, 唔該pm個地址同媽咪聯絡方式

我覺得KTV的女女不靚,在街上或其它店內的就靚,同我上個月去玩時的感覺一樣,好似唔多值,出來做的不太美,這種貨色大陸大把

回復 ericfrancais #1 的帖子

靚女加埋美食,真係得意。

Ching 可否pm平陽ktv資料 , thank you

Ching, 唔該pm個地址同媽咪聯絡方式

小小問題

你過關係有簽證定落地簽證?
點解落機後要x-ray?
係咪過海關後換錢至去買4G咭?

發帖很用心啊!

hangten 發表於 2017-3-12 08:29

小小問題

HK簽
問越南政府

雞婆真係信唔過

嘩,正呀
小弟都想去越南玩玩
有機會真係請CHING做導遊帶小弟再食過
謝過

多謝師兄,你連名都改成佢哋個名。。D人以為你做妹呀。。。

ansonwkf 發表於 2017-3-12 03:22
我覺得KTV的女女不靚,在街上或其它店內的就靚,同我上個月去玩時的感覺一樣,好似唔多值,出來做的不太美,這種貨色大陸大把

係架。。。不過大陸E家D女唔只樣差,重要係態度西,越南D女態度好好多

多謝ching報告。感覺1127d女D..酒店ok嗎。下個月去訂左A&EM

fungoth 發表於 2017-3-12 11:44
多謝ching報告。感覺1127d女D..酒店ok嗎。下個月去訂左A&EM

酒店ok, 幾静。。。。