[西南地區] 【遲來的包膠】前往性地-河口的前期及河口初夜

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

遲來的包膠

【前往性地-河口的前期及河口初夜】

Sorry ar!各位C hing,因為工作太忙,返到黎都未有時間打呢篇包膠
再者呢份系小弟第一份處女作,哈哈哈,寫得唔好唔唔好見怪^^

話說上次買完機票後得幾日時間上網刨文,同時亦搵左有關雲南旅遊嘅資料(因為一方面同屋企人同d fd講話去雲南旅遊,點都要有旅遊相做交代嘅^^,另一方面,當然難得黎到雲南都想順便去下幾個著名景點,但當搵資料期間就遇上幾個難題啦>< 第一,開心嘅地方河口系最南邊,旅遊勝地集中系北邊,點安排呢?超頭痛。第二,當地交通其實唔喺好發達,又南又北,真喺超級頭痛。後來因為有位朋友後加入戰團,商量後決定先向南出精^^。

由於達HK Express廉航關係,晚去早歸,去到昆明機場已經10點幾,再由機場到火車站附近已經11點幾(因為book左第二日早上嘅火車去河口,所以希望住系火車站附近會方便d)順帶一提,其實由昆明機場到昆明火車站有機場巴士,國際機場位一出向右手邊行到尾就會見到售票處,買完飛上車,總站系錦江大酒店(其實就系火車站附近)。

喺網上訂左昆明賓館,原本諗住第二日一早就走,是但搵間平平地,點知去到先知原來香港身份證或者回鄉證都唔比check in ,pk啦,咁夜點搵酒店阿?於是周圍搵,最後喺一間連鎖酒店燒左三舊水先落到腳,所以各位Ching,如果下次去大陸一定唔好好似我咁蠢,記得要問清楚喺咪香港可以check in.

第二日一早起身就往火車站方向行,途中食左個早餐,同埋買左d水同乾糧,因為火車路途遙遠,由昆明到河口北站要5個半鐘。因為路途遙遠,所以買火車飛都系買硬臥,咁無咁辛苦,唔想影響晚上出精河口表現^^
順帶一提,一日有4班車來回昆明同河口,詳情可以去qunar網站睇
另外,喺香港想book大陸火車飛,酒店或者機票,最好喺用支付寶或微信支付,當然,如果ching唔太擔心信用卡資料被盜用都可以用信用卡。^^

去到河口已經下午,填飽肚後返去酒店再睇下之前其他ching大大的包膠。由於有ching話舊越南城已經搬左去新越南城果邊,所以當時搵酒店就搵左較接近新越南城嘅地方,但原來錯曬,我間酒店附近咩都無,食野唔太方便,去舊越南城或者新越南城就好唔方便,行去舊越南城要20分鐘,但去新越南城就更遠,所以唔敢行,都系搭的去。所以建議未去又想去嘅Ching可以考慮住系舊城區。

由於網上Ching話舊越南城已經無咩人,大部分都遷去,而且有包膠話最好晚上七八點去訂。所以當日單兵前往新越南城(因為朋友買唔到同日機票,遲我一日先到,所以呢晚唯有單刀赴會啦)。不過去到所謂新越南城,發現同網上包膠唔同,或者當時Ching去嘅同我去嘅情況又唔同掛,去到新越南城,無雞頭,亦搵唔到類似嘅人,或者系我黎得太早掛,上到新越南城三樓,全部都可吉舖,系附件兜左幾圈咩都無收穫,於是就返酒店再做打算,心諗,唔系第一晚就食白果阿嘛><於是返到酒店就上網搵雞頭聯絡資料。最後喺一個河口百度貼上面搵到雞頭wechat 。最後add左wechat後即刻問有無靚貨,叫佢send d相過黎see see先,最後佢send左相簿條link果黎,一check入去睇嘩!有無咁L正阿?即刻扯L曬旗,極度興奮咁cap左圖再問雞頭呢幾個有無,點知,send返去10張得1-2張有呢個人,原來大部分相簿入面嘅人都無系河口度做啦,可能返咗越南掛,頂!最後揀左件睇落去超嫩口的,嘩!個雞頭話我好好彩,訂左件全越南城最嫩嘅果個。因為我系book過夜的,所以要等到1點之後先送到酒店。
出精學費如下:快餐150刀,過夜12點送到500刀,1點送到400刀。
橫店已落訂,唔差個一個鐘,於是等到1點鐘,門鐘一響已經急不及待咁衝去開門,一開門,嘩!真系超超超級嫩,睇落去中一二左右。正!之後劇情唔使多講啦,值得一提嘅喺原來所謂過夜凈喺得兩Q,你想第二朝早上黎多Q喺唔得的,或者系小弟道行太淺,做唔到啦,不過其實兩個人咁訓唔太舒服,第二朝其實都無咩興趣黎多Q,而且佢地大都7點離開,或者佢地都覺得返去自己張床舒服d掛。

【先打到呢度啦,遲d 再向各位C hing包膠之後精彩內容】
【預告:小鳥依人靚女 同埋不愉快經歷】
【PS:啱啱睇本壇有Ching話有關河口愛滋,真系心都離一離^^慶幸小弟冇遇到,所以袋是必備的^^】

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

其他相片:ly709394.imgur.com
好詳細報告, 搞到我都想即刻去, 但CHING 相睇唔到.
回覆 讚好 不讚 使用道具

不錯的報告,加油

發帖很用心, 但睇唔到相!

Can't see the photo but details report and recommendation

you go to the wrong place, my friends were there two weeks ago, many of the stores are still open, as for how many time that you can fuck, you can talk with them before hand. Most of the time, it is unlimited if you take them out from the shop. I did three last time.

回復 出黎攪三攪四 #1 的帖子

多謝詳細報告,期待下期。

河口聽都未聽過,要去到咁遠搵食?

感謝C兄的報告

回復 去到邊玩到邊 #7 的帖子

很不錯的提醒

期待續集

多谢师兄分享,期待有相再分享

講真有幾日大假出外省睇下都幾好,咪當去窮游囉,但一定要注意自身安全

回復 ManU #2 的帖子

我都唔知點解會睇唔到,我都系一時睇到,一時睇唔到,實際原因喺咩我真喺唔知,請原諒我呢個電腦白癡^^,所以我唯有up上facebook 啦,希望各位ching可以睇到

【因小弟權限太低,唔比貼link,請各位ching自行複製下面網址】

Day1 wechat記錄:
goo.gl/Ig6Bmx

Day2 wechat記錄:
goo.gl/1gp4kV

河口美女:
goo.gl/ORNbmj

河口風景及其他正野:
goo.gl/Tcqin5

去到邊玩到邊 發表於 2017-3-27 02:15
you go to the wrong place, my friends were there two weeks ago, many of the stores are still open, a ...

真的?ching 有無更多資料pm me? thx^^
唉,第一次去河口,下次有去一定試下 ching提議
多謝ching資訊

Baritone 發表於 2017-3-27 09:02
河口聽都未聽過,要去到咁遠搵食?

ching睇下其他ching 嘅包膠就可能會好似我咁改變呢個諗法
打完包膠我想去多次添,可惜無時間

出黎攪三攪四 發表於 2017-3-28 14:35
回復 ManU #2 的帖子

我都唔知點解會睇唔到,我都系一時睇到,一時睇唔到,實際原因喺咩我真喺唔知,請原 ...

CHING, 你有沒有去坐那觀光船遊河?

ManU 發表於 2017-3-28 20:03
CHING, 你有沒有去坐那觀光船遊河?

haha,無阿,有“特別野”?亦或系純碎觀光?

出黎攪三攪四 發表於 2017-3-28 20:06
haha,無阿,有“特別野”?亦或系純碎觀光?

沒有特別野, 是真觀光~~~