[西南地區] 【遲來的包膠】下集 【附過百張相相簿】

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

上集回顧:141hongkong.com/thread-1786708-1-1.html

【上集有Ching 話睇唔到相,我一時睇到,一時睇唔到,實際原因喺咩我真喺唔知,請原諒我呢個電腦白癡^^,同埋當我想更新圖片d link嗰陣發現我無法編輯,所以我都唔知點去修改啦,唯有用我僅有嘅電腦知識開個facebook再upload上fb,希望可以順利post到相啦^^】

因為今日day off,見各位Ching好似幾欣賞小弟處女作,所以順便打埋下集啦^^ 再次講聲寫得唔好唔唔好見怪^^

【下集內容正式開始】

上集講到一早妹妹就走,想黎個morning Q都唔得,以及太夜訓同埋訓得唔好真喺會影響表現同性趣。

早上送走妹妹之後繼續訓多陣,結果一訓就訓到成下午1點先起身,梳洗後落街周圍行下,順便參觀下河口。亦都順便計算下由酒店行去舊城區要幾耐左右。食完lunch買左d水同乾糧就返酒店等遲來的戰友到來。

經過第一晚之後,喺雞頭wechat中知道原來大本營依然喺舊越南城,或者喺新越南城交通唔太方便掛。 我亦問左可否睇現貨(因為相片另一個名稱叫“照騙”)佢話可以,不過要12點後,問點解,佢話最近捉得有d嚴,12點後會安全d。但第三晚話比我知,原來喺一半可信的,唔一定要等到12點後,或者佢咁講喺想佢做左其他人生意先掛。

4點幾朋友到步河口北,放低行李後去食飯,之後返返酒店,朋友話好攰要訓下先,因為原來佢琴晚喺機場過夜,之後又因為買唔到硬臥,只要硬座,結果超攰,要養下精先可以今晚出精河口。

原本諗住等佢訓醒先去夜闖著名性景舊越南城的,但後來佢話太攰,今晚都喺we chat搵算,好,無問題,結果聯絡琴晚果個雞頭,send左另一批相過去,結果今次喺全無,叫佢send有嘅相過黎,一開頭話又,轉頭話ok之後又話比人訂左,結果搞左一大輪先book到。因為朋友太攰同埋唔太鐘意包夜關係,所以佢點左快餐,我繼續包夜。
佢點果件還可以,正正常常,大波,唔嫩。我果件就個樣幾ok,有80分,身材85分,大概20歲左右掛,特點喺可以用簡單英文對話,同琴晚無法溝通有趣好多,而且呢個好小鳥依人,琴晚果個可能平時比人點得多,戰鬥格,左擋右格,無咩癮,不過勝在河口特色--超嫩^^

第二晚就咁完左,第三晚決定要夜闖舊越南城,大約11點左右搭的去到著名嘅天寶大酒店,一落車已有人走過黎搭你問喺咪搵越南妹,你一話喺,即刻吹雞黎左十個左右喺大街大巷就咁揀,果感覺超奇怪,或者喺我無習慣喺咁嘅情況揀女掛,但果度都習以為常。我當然喺揀左件當地特色啦,而朋友就揀左好耐都揀唔落手,結果是但揀左件,最後搭的返酒店,但今晚經歷非常不快,我揀果件超級公主病,戰鬥格,識聽識講普通話,相信喺河口好耐,老雞,呢樣話唔得,果樣話唔得,揸波都唔太願意,XYZ越喺戰鬥格我都插得越狠,越啪得大力,越喺唔比揸就越要揸,根本就喺犯賤。學CCTVB話齋,全部都喺臭雞。
由於我同我個朋友喺同一間房點左兩個過夜,所以可以做完1Q後交換,我個fd見我果件咁戰鬥格就同佢玩野,成程要佢自己郁,我個fd唔肯郁,結果做到個臭雞唔肯做仲拉埋另一件走人,明明我地喺過夜的,結果走雞(同之前有ching提過嘅情況差唔多)所以各位Ching去河口要小心遇到咁幾臭雞。由於果度喺人地地頭,就算佢地咁走我地都無辦法,唯有叫各位ching唔好再點呢d臭雞。
四日三夜河口之旅就咁就結束,真喺好想再去多次,可惜無假期。

總結呢次旅行雖然路途超級遙遠,但十分值得,畢竟你喺香港或廣東好難遇到咁嫩口的。1Q 150過夜300相信喺而家乜Q都貴嘅香港同廣東好難搵到,雖然你若果計翻機票同車費等就真喺差唔多,但當下嘅高性價比令你覺得超正,超低。

雖然我去嘅時候喺12月中,距離而家已經有三個幾月,但相信實際變化應該唔會太多,最多喺又嚴左,學某d ching話齋,襯有得去就好去啦,人怕出名,豬怕肥,呢d地方最驚就喺太出名,好似浦寨咁,好後悔幾年前無去,聽Ching講而家仲嚴打緊,想去都無得去。

小鳥依人靚女【極級推薦】:

登錄/註冊後可看大圖

各Ching小心呢隻臭雞:

登錄/註冊後可看大圖

舊越南城入口

登錄/註冊後可看大圖

昆明特色醫院,或者佢地都知道河口旅客太多(講笑的^^)

登錄/註冊後可看大圖

河口招聘廣告

登錄/註冊後可看大圖

相片:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

【因小弟權限太低,唔比貼link,請各位ching自行複製下面網址】

Day1 wechat記錄:
goo.gl/Ig6Bmx

Day2 wechat記錄:
goo.gl/1gp4kV

河口美女:
goo.gl/ORNbmj

河口風景及其他正野:
goo.gl/Tcqin5
回復 出黎攪三攪四 #1 的帖子

資料詳盡
回覆 讚好 不讚 使用道具

感謝師兄熱情分享
好詳細既分析
小弟5月中買左機票會去河口玩
用Wechat搵同親自去越南城既質素何者較高?

回復 a3scmjj8 #3 的帖子

睇運氣,同埋睇你wechat果個雞頭有幾多女
同埋d女喺咪已經比人book左
所以時機都幾重要
個人覺得可以先用wechat叫佢Send d相過黎睇下先
之後再去現場睇,畢竟小弟經驗少,呢個問題答唔系幾到你
期待Ching 你ge報告^^

非常正的報告,C兄下次去預埋我。

a3scmjj8 發表於 2017-3-28 20:39
感謝師兄熱情分享
好詳細既分析
小弟5月中買左機票會去河口玩

直接去睇真人吧, 有時相同真人會有出入~~~

多謝師兄實況報導!

多謝師兄分享

高質報告,支持

多谢分享

出黎攪三攪四 發表於 2017-3-28 14:29
上集回顧:141hongkong.com/thread-1786708-1-1.html

【上集有Ching 話睇唔到相,我一時睇到,一時睇唔到 ...

Ching,
多谢详細報告!

感謝師兄用心分享

感謝師兄熱情分享
好詳細既佈告

囡都巧幼吓...

真係幾正,比個贊你

精彩報告

好精彩的報告

多謝師兄報導!

個張街招 DJ 小妹 月薪 200-800; 特殊性服務員月薪 8000-30000, 相差 40 倍。 做 DJ 既收入連貼紙工都不如

回復 a3scmjj8 #3 的帖子

小弟6月去
不知大大的行程是否已經確定
如果有安排6月可以一起結伴