[擴音機/組合] 1980年的Pioneer

的呀媽多數都係咁縱仔
回覆 讚好 不讚 使用道具

馬後砲 發表於 2017-4-4 01:49
的呀媽多數都係咁縱仔

咪係, 諗住仔仔交义人地個女有着數.

auraheart 發表於 2017-4-4 02:10
咪係, 諗住仔仔交义人地個女有着數.

搞大個肚先再算

馬後砲 發表於 2017-4-4 03:02
搞大個肚先再算

點會呢? 自己女仲要安全期先中出, 其他咪搞..
禾非常擇食, 不濫交.

auraheart 發表於 2017-4-4 03:12
點會呢? 自己女仲要安全期先中出, 其他咪搞..
禾非常擇食, 不濫交.

擇食同濫交系两回事。

聽音響, 我有最低要求, 但唔代表我只聽一部機

馬後砲 發表於 2017-4-4 04:01
擇食同濫交系两回事。

聽音響, 我有最低要求, 但唔代表我只聽一部機

禾係想濫交都矛咁多汰得上眼既女...
年輕時對自己樣貌,身材,高度,口才自視甚高, 溝女雖無難度亦較重感情但唔M心水情願捱餓.
禾大佬矛呢D問題, 佢由細吃到老..唔豬有矛萬人斬.

auraheart 發表於 2017-4-4 04:09
禾係想濫交都矛咁多汰得上眼既女...
年輕時對自己樣貌,身材,高度,口才自視甚高, 溝女雖無難度但唔M心水情願捱餓.

Btw, 早幾日聽左場音樂會,演奏家麻麻, 樂團亦一般,
却極大滿足, 因為 沒一套音響可以reproduce到現場效果

馬後砲 發表於 2017-4-4 04:29
Btw, 早幾日聽左場音樂會,演奏家麻麻, 樂團亦一般,
却極大滿足, 因為 沒一套音響可以reproduce到現場效果

絕對冇, 幾分似也不錯, 反而Jazz較爽, 有酒賣飲到D人wing wing地 high D 呱...
Concert Hall 係好正, 而家小去, 離家遠要泊車又要執到正.
Jazz Bar 祗係三個街口.

newpatpat 發表於 2017-4-4 00:51
我以前冇o甘多錢買名牌套裝機, 只係買美聲/通用既套件自己砌 Amp, 通常每邊用2 pair MJ15003/MJ15004 大 ...

八十年代後級以非常成熟, 跟現在矛乜分別, OCL 外,  雖然未必是直流放大器但起碼局部直接交連, 舜態反應不差.
如果加大電源供應, 散熱翼及升級小部份元件, 相信效果非常理想.

波仔收藏左好多年了

auraheart 發表於 2017-4-4 04:40
絕對冇, 幾分似也不錯, 反而Jazz較爽, 有酒賣飲到D人wing wing地 high D 呱...
Concert Hall 係好正, 而 ...

其实concert都可以,入场前饮两杯,intermission再整多杯,着西装烦的,但看左右美女低胸晚装,作为补尝,未尝不可

HKOXSEX 發表於 2017-4-4 08:44
波仔收藏左好多年了

三十几年的老古董

馬後砲 發表於 2017-4-4 10:03
其实concert都可以,入场前饮两杯,intermission再整多杯,着西装烦的,但看左右美女低胸晚装,作为补尝,未尝不可

唔夠free酒又貴, 天價泊車, 入面唔飲得, 低胸晚装者多是大嬸..Jazz Bar free巧多又平, 女後生D...

auraheart 發表於 2017-4-4 10:41
唔夠free酒又貴, 天價泊車, 入面唔飲得, 低胸晚装者多是大嬸..Jazz Bar free巧多又平, 女後生D...

关键在你识Jazz, 禾唔识,且香港亦不多Jazz bars

馬後砲 發表於 2017-4-4 10:59
关键在你识Jazz, 禾唔识,且香港亦不多Jazz bars

禾識鬼咩, 只係近禾家所以去聽姐.
個頭除鳥矛古典幾乎乜都有, Live 架又矛需買飛, 廾,卅蚊美金玩成晚, 女又多..夠料之人高興落場唱番首有波餅吃架.

上圖市內最古老 Jazz Bar, 近禾家
下圖係禾主埸:

珍品

講起經典,有部山水AU999,唔知仲有冇師兄記得

馬後砲 發表於 2017-4-4 01:26
美聲我有的印象, 佢個嘜頭大M字
通用唔記得, 係唔係 舖頭在尖沙咀, 有demo 嗰間?

以前有三个牌子,分別係通用,美声,南記都有套件 Amp 出。全部都係响華輝或者电孑零件店寄賣。

馬後砲 發表於 2017-4-4 01:12
STK045好似係三洋 ic ?

STK hybrid IC 係 Sanyo 出品,有多種output power, 兼有喇叭短路及過熱保護,外接零件小,初學砌机最好。

stater 發表於 2017-4-4 23:18
講起經典,有部山水AU999,唔知仲有冇師兄記得

70 年代產品喎, 個陣禾岩岩接觸音響..
中意佢下兩三代既 AU 919 同 AU11000A, 當時用馬蘭士 7C/7T/500 & Dynaco Pas-3X,/Stereo 400 前後級...望唔返轉頭..

三部一代銘器前置, 都係一百幾十蚊美金一部執番泥, 後級就三幾百, 77/78/79年左右...性價比抵過砌機...