[嘗酒] 威士紀價錢

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

小弟最近有興趣轉飲威士紀,平時多數在出遊時在duty free買或托朋友買,請問香港多吾多較平的whisky約五舊水樓下又飲得過的呢? 如有,又在那些店買呢? 因小弟不太敢上網買,因有朋友好似買過假野
請各位師兄指點指點
12年級別大把選擇,Glenfiddich最抵屌,性價比高
回復 狂徒 #2 的帖子

請問師兄通常在邊度買呢?
Mr.TT 發表於 2017-4-8 11:05
小弟最近有興趣轉飲威士紀,平時多數在出遊時在duty free買或托朋友買,請問香港多吾多較平的whisky約五舊 ...

既然你成日出遊建議你係外國機場免稅店買
香港烈酒稅百份百,唔係人飲既
睇下超市價真係買唔落手⋯⋯

亞洲威士忌最低飲地區應該係台灣,而且蘇威種類亦較多選擇
蘇威普飲我都係鐘意Glenfiddich,Glenmorangle,Balvenie,Glenlivet...
回復 skype #5 的帖子

對,但在 duty free買都係一支起兩支止,轉頭又飲晒,在香港見到又吾太捨得買
Mr.TT 發表於 2017-4-9 11:55

對,但在 duty free買都係一支起兩支止,轉頭又飲晒,在香港見到又吾太捨得買

拿!學禾做收買佬啦
平價威你想有人去做假都好難(除左黑牌,芝華仕大陸仔鐘意用來溝酒既貨除外)
呢度係禾3月份收成,當然有平收有貴收
梅酒就自已飲,威水就當係另類MPF同距斗長命,反正禾依家每張MPF都無眼睇
今個月開始收返的精品,唔係個酒櫃2個月就爆
skype 發表於 2017-4-9 12:00
拿!學禾做收買佬啦
平價威你想有人去做假都好難(除左黑牌,芝華仕大陸仔鐘意用來溝酒既貨除外)
呢 ...

養命油你入乜野價?
回復 skype #7 的帖子

勁喎師兄,好似D日威,在日本兩三舊港紙都都覺得好好飲,(小弟識野少
但香港走去舖頭買支12年起碼五舊,又吾好飲 (小弟識野少x2
所以覺得吾抵嘛,出去跳晚無一仟幾佰又一回事,不過而家起碼三幾仟
(~^o^~) 發表於 2017-4-9 13:09
養命油你入乜野價?

養命油飲來做咩春
咁係來支虎骨油先夠霸氣架嘛

飲完鞭鞭有力
Mr.TT 發表於 2017-4-9 15:11
回復 skype #7 的帖子

勁喎師兄,好似D日威,在日本兩三舊港紙都都覺得好好飲,(小弟識野少)

老啦
已經茅咩動力出去滾
早幾年神州都玩到化哂
依家偶然去馬欄出一Q又好似比姨姨倫咁
FB有巧多威水買賣區,得閒加入下去bid酒更有益身心
我林你吾會老過我囉
Mr.TT 發表於 2017-4-9 11:55

行多幾間,Glenfidden 12年平均價約330
回復 skype #10 的帖子

May be just ox bone or pig's bone.
對上嗰次買咗枝glenfiddich 18年,六百錢,好低
百富12年比台灣售價貴一倍……
補充一下
百富12年
口感類似皇家禮砲
值得一試

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 15:51