[新人問路] 水療 SPA 香港同加拿大嘅分別。

15984 元錢 回覆本帖可獲得 888 元錢獎勵! 每人限 1 次
搶樓 查看搶中樓層 本帖為搶樓帖,歡迎搶樓!  截止樓層:8  獎勵樓層: *10000 

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

香港真係唔識得玩SPA
希望有人指路。
(香港區開唔到 Post)

係加拿大嘅 SPA 嘅玩法有幾種(?),我試過嘅唔多,但同大家分享吓。
有「正式」攞正牌嘅,有政府牌照可以全祼同客人用身體推拿。Body massage / body slide.
大部分都係本地白人,或者係東歐國家嘅美女為主。南美洲、亞洲、非洲等等,多少就順序咁視乎個別店舖而定。
我覺得如果想要體驗鬼妹,呢種場係唔錯。因為一般都唔「做」嘅,所以唔駛怕「鳥小籠大」嘅尷尬情況。
一般SPA女都有隆胸,如果唔隆胸就會係貧乳,感覺佢地係主力玩呢兩個極端。某啲大波真係大到得人驚,不過見識吓,叫做A-J啲英文字母要學識晒。

另外嘅場,有華人開嘅,一睇門面就全世界都知係色⋯情⋯按⋯摩⋯
好多仲要開係人流非常多嘅餐廳旁邊,所以新手或者怕遇到親戚朋友嘅老手都未必敢行近。
入到去就無咩,一般係直接由囡囡接待你,少有前台或者媽媽生(好老式嘅叫法)係呢種小店。。呢種細 SPA ,好多時只有兩三個女仔,房都係兩三間咁,主力係快餐。
一般係唔「做」嘅,而且佢地嘅營業牌照係只做按摩,所以理論上技師係唔可以除衫嘅,甚至連少布啲都唔得嘅。
不過近來愈嚟愈多進一步,除衫之外,仲會吹。更進一步嘅直接開價做埋。
全套一般同出面普通一樓一嘅差唔多,有時計落仲貴㖭。
年齡、身材、樣貌呢啲全部睇運。入房前先睇清楚,本人由新手妹妹到主持人都試過,我係食得比較濫嘅。

「所有事情都是一次新經驗,所有經驗好與壞,全看自己的心態。」

仲有一種。我諗係主要服務年長客戶層或本地白人。
表面普通簡單平價按摩中心,技師主要為中年女仕。服務為正宗按摩,但技師沒有醫療保險接受之個人證照。
簡單講,即係一班有經驗嘅師傅,利用自己亞裔人士係本地人眼中突顯年輕嘅錯覺,提供按摩服務。
本地人唔識睇亞洲人咩年紀嘅,以為四十幾嘅大姐係妹妹仔,佢地覺得有𡃁妹幫佢地按摩,仲要勁平喎,開心死啦。
呢種場仲好識釣客嘅,第一次未必會幫你手打出嘢㗎。按摩完咗就拜拜。
好多時扮晒唔覺意掃到,掃到你興興地,轉身之後再扮晒尷尬咁唔敢睇你硬直晒咁,等你忍唔住嘅時候就問你要唔要按埋嗰度。
咁你就爆,你會話唔好?咁佢就開價,一般都唔會開價太高嘅。不過只係手打,唔除衫唔俾摸,齋企係按摩床邊打出嚟㗎咋。想摸?會擋會避,甚至會開聲話唔俾摸,唔會話加錢俾你進一步㗎。
(近來呢類店嘅尺度都飄忽咗,不過主要都係想放長綫釣客,下次嚟俾多啲咪玩多啲囉。)
技師按摩真係得嘅。而且唔想俾女仕手打出嚟,亦都可以無壓力咁話唔駛。當去正經按摩。

咁以上係我個人體驗啦,希望大家分享吓,最好有人指點一下我去香港應該點玩先唔駛洗凸錢啦。
2016 香港行唔識路洗凸錢

回帖獎勵 +888 元錢

多謝師兄分享心得
回覆 使用道具

Thanks for sharing ching!
回覆 使用道具

回復 Canchichi #1 的帖子

谢谢分享
回覆 使用道具

多谢分享
回覆 使用道具

回復 Canchichi #1 的帖子

報告詳細多謝多謝。
回覆 使用道具

多謝師兄 TY~
回覆 使用道具

Thanks for sharing dude! I never know it is legal to do full naked massage in Canada! That could be a completely different experience :-)
回覆 使用道具