[賽後報告] 胡志明市~day 4, 5

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Day 4, 有人話越南軟殼蟹一定要食,好食到香港搵唔到! 我上網就真係搵唔到啦,搵黎搵去得1間,叫Quan 94。 呀~可以叫兩間,有分新舊店,唔同老闆。今日試舊店,我就覺得一般吓。
之後行行下去到間按摩店,Quynh Nhu 137, 正骨,得1個90分鐘全身推油套餐,廿五萬,男女同房,如果旁邊有女客,可以睇下玉背同露半股。跟本唔使你開口,女客配男技師,男客配女技師,直接帶我入大房,一排按摩椅,我旁邊2條女,佢地應該早我少少,我開始以為女客冇得推油,點知當我轉身,我就見到2條女露哂背同露半股,個女技師提我我先記要要瞓底。今日行到累,按完就冇再搵女了。

Day 5, 再去試新Quan 94 軟殼蟹,講真兩間差不多,都好多越南人去食。

之後去好遠嘅10郡,搵傳說中嘅半套店。跟門牌搵,越南街號好奇怪,1邊雙1邊單以外,仲要1邊由大至細1邊由細至大,俾佢玩死。
圖中紅點係google 位置,藍點先係正確位置。 入到店內,可能近來多人去,重新裝修中,但仍有房可按摩。1hr廿萬,1.5hrs三十萬,2hrs四十萬,叫日式泰式之類,其實分別只是時間。我買個1hr試一試先,入到房,有桑拿,有浴缸,有骨床。等咗陣,條女到,嘩嘩嘩,要身材有身材,要樣有樣,仲要有身高,可以俾9分,sorry 原來高跟鞋,不過都ok啦。首先幫你沖涼,沖完涼我做咗件低能決定,俾多廿萬條女加夠2hrs(之後真係低能咗)。沖完涼上床,先揼背,轉身揼多一陣就問你打唔打,有師兄話40萬可以,我咪開40囉,點知原來呢到都已經公式化咗(還是我水魚咗?),條女話40就手作,50就口活,60就body。唉,呢一該,理智係冇用嘅,60就60啦,背向天,波推一輪,轉正面,吻全身,落口吹,吹吹下換手,我當然叫停啦,之後口手並用中吹爆,抖一抖,又去沖涼,之後換衫走人。咦,落到樓先記得睇鐘,得個半鐘,早知一早唔夠鐘住啦。

分享個胡志明市巴士網站俾大家, 如果冇電單車, 又唔想搭貴的士, 巴士可以幫到你
http://buyttphcm.com.vn/en-us/Home
可配合google map搵巴士站名, 再在上述網內用way by bus搵. 基本一程只需幾千越南盾.
Good trip, Good report, Thank CHING.
回覆 讚好 不讚 使用道具

thank report

回復 Kent79 #1 的帖子

谢谢分享

有吃又有得抓..................非常棒

手口並用

有無女相

thanks for the report

軟殼蟹多數都係炸為主,都無點特別,間間都差唔多。以前去過五郡愛華酒樓食,以中式椒鹽做法,都幾Ok,但又唔見有乜特別。不過比美國唐人街就平好多。
十郡Hj 40,bj 50, body 60. 呢個價都算公道。一般個區,hj 最少都 30 萬 tips.

我只能講環境似20年前大陸,可惜價錢不是。。。

謝謝分享

回復 austinpower #9 的帖子

美國唐人街賣$10一隻

請教師兄 Massage名?

有食有色,不虛此行。

60就body

謝謝分享

nice report. nice report. nice report. ~~

60半套似乎有點貴了
不過還是感謝大大無私分享

感謝分享、💪

thanks for sharing ching