[新聞時事] 內地學者稱應盡快立法23條 否則中央或「主動出手」

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

深圳大學法學院副院長鄒平學周五在出席論壇時表示,新一屆特區政府當務之急是完成基本法23條立法,保障國家安全,否則中央或運用對香港的監督權力,主動出手立法。

身兼深圳大學港澳基本法研究中心主任的鄒平學又批評,基本法23條問題一直被「妖魔化」,不單令立法一再拖延,亦令特區政府無法應付,他認為特區政府毋須等待社會完全達致共識,應盡快完成立法工作。
條粉腸玩3P玩到上腦.
提早實現在港一黨專政,維護共產黨利益貪污集團,
到時想點貪都冇人可以阻止到。真係一國两制,胡作非為。
立法保障國家安全,其實冇問題,邊個國家都係咁,

但係以大陸的獨特國情呢講,實際係黨擁有了國家,甚至黨裝扮成國家,

最要命的就是這個黨不受人民監督,及反過來壓制民權,

所以表面係立法保障國家安全,但其實就係令到這個黨更加肆無忌憚。
每格一段時間,總有 D 共匪律棍,出來指指點點假傳聖旨。
23条要快立法,先剷起班黑金漢奸王C狗,中国与HK才安寜!
要快!快!快!
舉國都是著名學者
滿街都是專家教授
回復 超能仔 #6 的帖子

低能同志, 你讀得書小, 兼个腦生錯錠, 祇可以收五毛一帖.
坊间一些學者之流所發表之言論並不一定代表中央政府,有時亦有可能是中央政府故意放出某些(空氣),试探水温之類,無需過於認真。
香港早已成為中國城市之一,有沒有23條都一樣逃不出今日強勢中央政府的五指山。
放眼今天香港的所謂(反對派)找不到一位(明星)級的人物或党派,有的也只是一批沒有政治智慧,互相攻擊的烏合之眾,貪生怕死,黑金横流,一盤散沙,難成大器,我並不認為阿爺有急切强行立法23條的需要,反正一旦有什么乱事發生導致(失控)情况之下,解放軍一小時内大軍压頂,呵呵...你吹得佢漲咩?
香港已不是20年前的HK,阿爺眼中早已不當一回事!
洗乜23條

用洗頭艇就得
artlo 發表於 2017-4-22 05:06
回復 超能仔 #6 的帖子

低能同志, 你讀得書小, 兼个腦生錯錠, 祇可以收五毛一帖.

所有王C漢奸,食同痾同—口。伱就是这种!

即又係689 之 2.0
又唔係似曾相識, 例牌
唔知777收到信息之後,
又如何呢 ?
2.1 ?
呢度來去几条王C漢奸狗,係度吠。畀人吊極都唔知醜!!4台也要快立23条。清九晒佢!!
回復 超能仔 #14 的帖子

23條立唔立法, 同你低能同志冇關係, 你爬牆过尼既大劣lay, 係四台打吓飛机, happy晒.
artlo 發表於 2017-4-23 11:51
回復 超能仔 #14 的帖子

23條立唔立法, 同你低能同志冇關係, 你爬牆过尼既大劣lay, 係四台打吓飛机, happy晒.

4台王c漢奸9是伱!冇人能及!!
回復 超能仔 #16 的帖子

係呀大劣lay.
大頭的Qoo 發表於 2017-4-22 12:54
即又係689 之 2.0
又唔係似曾相識, 例牌
唔知777收到信息之後,

呢d所謂學者,連芝麻綠豆官都唔係,狗up都當聖旨就真係柒柒柒。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 21:13