[足球] 東方 0:6 廣州恒大(全場完)

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

【東方 0:6 廣州恒大(全場完)】- 2017亞冠盃分組賽G組

下半場開波初段米曹回傳失誤,高拉特偷到波交比阿倫扭過東方後衛及葉鴻輝輕鬆射入,50分鐘廣州恒大領先至3:0。77分鐘,東方有次黃金機會,麥基應接隊友長傳向後一頂可惜中柱再被曾誠解圍。緊接住係東方嘅角球機會,廣州恒大球員解圍不遠白鶴出個傳中波,米曹迎頂可惜再次中楣!81分鐘,廣州恒大一次角球機會,葉鴻輝撲出但保連奴隨即門前加一腳入網,個人梅開二度。補時階段于漢超攻入一球,廣州恒大最終以6:0再勝東方。

雖然東方再次大敗,但每位球員踢至滿身泥濘,面對實力強橫嘅廣州恒大亦堅決死守,餘下一場賽事東方將會到日本挑戰川崎前鋒。東方雖然係亞冠盃分組賽已經鐵定出局,不過最後一仗仍然會出盡全力去踢!多謝5960人入場支持!

回覆 讚好 不讚 使用道具

https://m.
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

首次踢亞冠,有入過波,又有得分,已經有哂交代!香港人當然要支持香港足球啦

【亞冠盃Moment - 收拾心情繼續迎接挑戰】

遇到頑強嘅對手再加上濕滑嘅場地,東方响今晚舉行嘅亞冠盃分組賽之中,以0:6輸左畀客軍廣州恒大。雖然球隊喺數字上經已晉級無望,不過主教練陳婉婷仍然選擇以正面嘅姿態去面對……

總結返今晚東方嘅表現,主教練陳婉婷話:「賽果當然係失望,同賽前預期嘅係有幾大分別,不過對方始終係一支好有級數嘅球隊,而佢地嘅幾個入波都好具質素。我地似乎喺一對一同埋面對危險嘅情況上未係做得太好,所以好多時候都處於劣勢。」

雖然球隊輸左今晚場波之後,已經喺今屆嘅亞冠盃無望晉級,不過陳教練就話,相信一班球員喺當中嘅過程都一定會有得著,正如佢自己喺賽後記招上講,「愈沉重嘅教訓,就係越寶貴嘅課堂」!

東方嘅球員、球迷,多謝您地嘅付出,希望大家可以盡快收拾心情,迎接嚟緊季尾好重要嘅幾場大戰!

無論點都好 亞冠係一個好好ge經驗

笑嗨死 香港球迷 输人又输球 人地广州球迷唱国歌 走过去竖中指 搞到全体广州球迷 丢距地老母

東方完全唔夠人打