[手機資訊] 嘩,好 在 冇 屌 佢 啫! (~^o^~)

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

【手機有限期】Google兩部Pixel手機只能玩兩年?

登錄/註冊後可看大圖

雖然現時一部手機用到兩年都未換已經非常難能可貴,但換轉頭由廠方話畀你聽,你部手機的壽命只得兩年,心入面總係覺得唔舒服,不過好在筆者並唔係受影響的Pixel手機機主。Google剛在網頁上更新去年底推出的兩部自家手機Pixel及Pixel XL的Android版本更新只去到2018年10月,即大概是手機推出兩周年的時候;但如果現時先打算去買機的話,就更只剩低1年半時間,咁到底仲買唔買機好呀?暫時唔諗到咁長遠住,傳聞Google今年會推出3部新Pixel系列手機,或者會有一部適合大家需要,而且Google咁公開話畀大家聽每部手機都有它的限期都係抵讚,而且當2018年10月唔再提供Android版本更新都好,但仍會提供多一年安全更新到2019年10月。

資料來源:Android Police

一部電話用兩年差唔多啦依家
佢唔更新咪去XDA更新囉
回復 (~^o^~) #1 的帖子

我部Android 5手機, 都唔肯upgrade 去 v.6
回復 (~^o^~) #1 的帖子

多謝師兄分享!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 09:59