[社會不公] 西方文明 始於抢掠,杀戮,歼灭............

回復 bucchara #1 的帖子

中國四千年皇帝不乏崇尚儒佛釋道,卻樂於養宦官後宫招兵買馬,講做從來兩回事
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 bucchara #1 的帖子

低b仔, 你襟兄無插你好耐 ? 還是你俾白人插到生癬 ? 痕癢難止 ? 上晒腦, 食药啦.

用手機回應 artlo #3 的帖子

哑佬,我谂你只汉奸美狗贼真是痕到忍不住了,周街嬲括,,人地都吾吊你了,你重夠胆入來乱吠?

回復 Alantang1 #4 的帖子

超記老味, 你隻臭口狗又代你襟兄發言, 你識條铁咩, 條低b残体打亂種去咗老廟揾大媽雞, 唔得間回帖, 等佢回魂都要十日八日, 你伸長條利等啦.

二百年内,西方文明卖了多少鸦片给中国!?前几天才看了一部介绍美国的大亨,是如何卖鸦片给中国而成为美国首富!不是中国人拍的,是美国人拍的!至於英国日本卖了多少!大家心中有数吧!

cltao 發表於 2017-5-24 22:44
二百年内,西方文明卖了多少鸦片给中国!?前几天才看了一部介绍美国的大亨,是如何卖鸦片给中国而成为美国首富!不是中国人拍的,是美国人拍的!至於英国日本卖了多少!大家心中有数吧!

鴉片唔止賣給中國, 全世界都有, 點解喺中國會為禍咁大 ?  
有冇諗過點解 ?  
怪人地嘅同時, 係咪應該同時自我反省吓 ?  

Alantang1 發表於 2017-5-24 07:50
用手機回應 artlo #3 的帖子

哑佬,我谂你只汉奸美狗贼真是痕到忍不住了,周街嬲括,,人地都吾吊你了,你重夠胆入來乱吠?

無俾人屌唔係正常的嗎?你條大陸仔周之無日俾人抽插係咪好有自豪感?你壞腦的嗎?

bucchara 發表於 2017-5-22 20:59
大概1860年,欧洲工业革命......机器,铁船,枪炮革新.......当年满清还以为自已是世界大国,自600年前郑和
下 ...

西方文明 始於搶掠,殺戮,殲滅.........?

世界的文明總源頭,都離不開呢啲事架啦!你條大陸仔有冇睇過史丹利寇比力克的2001年太空漫遊的開頭呀?原始人就係咁咁架啦!關乜嘢西方文明定係東方文明?

東方文明係始於崇拜毛澤東讀毛語錄的嗎?

真係笑到我有腹肌!

西方文明卖了多少鸦片给中国?

其實係英國佬賣鴉片給滿清!當年係得到當時滿清政府批准的!

中國人吸食鴉片的歷史可追溯到明朝,萬曆皇帝幾十年不上朝就係因為吸鴉片!

當年清朝自己的省份都有種植鴉片,俗稱土煙!當係質量遠遠及不上洋貨,結果導致白銀大量流失!

你知啲唔知啲就唔好亂放屁啦!

用手機回應 bucchara #11 的帖子

又要射冷箭,又要龟缩入龟壳...those two dogs always like to reply us,but black list us,,,,lol...

用手機回應 artlo #5 的帖子

痕就去愠美狗吊你,,,

用手機回應 大眼睛 #7 的帖子

菊花boy,缩番只乌龟头入壳了,学人回贴!

回復 Alantang1 #15 的帖子

咦咦, 你隻臭口畜牲意然學足你條残体襟兄, 左口吊白人, 个seafood 講白人話, 至L叻你啦.

回復 Alantang1 #15 的帖子

揾美狗吊係你残体襟兄, 益你去乃白人seafood, 三P啱晒你兩襟兄弟啦.

大眼睛 發表於 2017-5-25 13:05
鴉片唔止賣給中國, 全世界都有, 點解喺中國會為禍咁大 ?  
有冇諗過點解 ?  
怪人地嘅同時, 係咪應該同時自我反省吓 ?

啲大陸仔受到共匪的洗腦,以為販賣鴉片係洋人的專利,其實第一,當年的鴉片並未好似今日甘樣,係公認的毒品,第二,當年洋人在清朝販賣鴉片係當時清廷容許的,後來取消了就另計!第三當年一些省份例如雲南都有鴉片出產!叫土煙,但係質量太差,唔夠洋貨競爭,導致清朝的白銀大量流失到英國人手中。第四,根本販賣鴉片華人都有份,就以之前的香港殖民地, 當時的首富利希慎就係靠販賣鴉片起家的!呢啲大陸仔就梗係唔知道啦。

大英博物館仲厚顏無恥珍藏世界各國搶回來嘅歷史文物