大家相信中式推拿能幫助痛症嗎?

1 元錢 回覆本帖可獲得 1 元錢獎勵! 每人限 1 次

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

小弟我最近頸肩痛到瞓唔到,通常有多餘時間就上福田水立方,
工作太忙冇時間就膽粗粗走去沙田試足林按摩,居然揾到好師父,經
師父推過後頸肩位鬆左D,隔多兩三日再去推多次,已經明顯改善痛症
兩次埋單加起七百有找。

回帖獎勵 +1 元錢

回復 愛愛東方 ##1 的帖子

根據個人經驗,推拿可以減輕痛症,不過拔氣罐更加方便有效。

回帖獎勵 +1 元錢

回復 愛愛東方 ##1 的帖子

so what is this?

回帖獎勵 +1 元錢

試過拔罐改善痛症

回帖獎勵 +1 元錢

有吾少中醫 同我講 一般 按摩推拿 冇用. 要找會特別手法的 在一些時候會舒緩痛症, 但吾係百分百

回帖獎勵 +1 元錢

有效與否都係睇按果個師父

回帖獎勵 +1 元錢

应该会有效

回帖獎勵 +1 元錢

唔信

回帖獎勵 +1 元錢

同樓主一樣,親身體驗,有高爾夫球手,睇過中醫骨科,用針灸、衝擊波、敷藥,冇效,西醫,消炎藥、物理治療,冇效。之後去開按摩,按摩師話係"瘀結",撩根、刮痧、拔罐、放血,幾次又真係好番。
回復 princeq ##9 的帖子

可惜個師傅已經冇做兩年, 都唔知去邊度搵番佢。

我個仲有做,但雖然她們收費已很平90分鐘/$500,但比起師兄那位的收費仍有距離。

回帖獎勵 +1 元錢

我試過有舒緩功效

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-24 22:00