[曼谷] 沉船討論(長文冇圖)

回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 ka_yiu #38 的帖子

因為都問過一啲女女呢個問題,佢地俾出嘅答案未至於負面
但佢地會情願揀一啲唔知佢做呢行或揀返泰仔
因為佢地始終覺得你係得呢到溝我,第日你都可以背住我做相同嘅嘢
而呢個問題係相向,女咁諗得男嘅如果真心一樣會係咁諗
所以沉船兩隻字好似好簡單,但如果認真鐘意嘅話
後面係有好多好多問題衝住嚟,唔止呢樣
所以勸各位ching,如果有家室或者唔係大把銀紙,千萬唔好試
老實說,做得呢行斷唔會係為興趣,一定為錢
你要佢為錢得嚟又愛你,你有冇咁嘅能耐?
如果你冇又有冇能耐忍受到佢繼續做?

所以只係想玩嘅俾錢買快樂算,你企硬時女女亦唔會有咩誤會,大家好做
錯誤時開始你會好快樂,最後你會好失落

感謝ching俾呢個post我9嗡吹水,真心thx

回復 B52B52 #42 的帖子

Ching講得好岩

大家如果認真沉的話要問下自己,你接唔接受到佢繼續做,一係你就大把錢買起佢唔洗做

如果你問我的話,都咁耐啦,我接受到。

Ching話d女會諗我地玩既就唔會專一,所以會搵返泰仔。

但係我都聽D女講過d泰仔係花心到仆街,佢地唔介意d女岀黎做係因為d女會養埋佢地。

所以其實d女係可以分得好開,搵錢還搵錢,如果佢係真係鍾意你的話,佢地都可以好認真咁對你

ka_yiu 發表於 2017-6-4 00:57
回復 B52B52 #42 的帖子

Ching講得好岩

同意大部份觀點,但有一點吾建議做。
“有錢包起佢吾想佢繼續做”呢點吾建議。

有個泰妹Fd個Fd 同條farang結左婚買埋樓,每月定期比家用。
條女以為自己好幸運,上左岸仲可以移民,但等極條farang都吾幫佢申請,最後發現原來個farang喺美國有頭家,當條泰妹係簽左紙ge second wife.佢超嬲,但唸唸下,有層樓又有家用,條女冇拆穿farang.繼續收錢,一年陪佢一两個月。其他時間搵泰仔拍拖...

有時沉下係幾好Feel ge.但一定要知自己做緊乜。

回復 ka_yiu #43 的帖子

的確我問過一啲女女,比較後生嘅,大概20頭佢地會揀返泰仔
揀泰仔嘅主要原因係溝通問題,並唔係個個泰妹都好英文
何況有啲冇出過國做嘅英文簡直係爛中之爛,溝通唔到
另一個原因我諗因爲近水樓台,你要飛2個幾鐘先見到佢,人地只要坐一陣BTS就到
至於24歲打後,可能會比較鐘意外國人,因為一來錢問題
錢問題未必係貪,佢地可能真係有家庭需要先貪
二來呢堆人有啲係讀完大學出嚟,做份普通工又養唔起家先搵快錢
所以有個外國人鐘意,錢仲要係外匯,情感上錢途上都一定好過同泰仔
何況ching講得冇錯,泰仔係好仆街,當然並唔係全部
呢啲成熟啲嘅女女點解會唔信泰仔,淪落風塵或多或少係因為泰仔
泰仔有好多後生攪大泰妹個肚,有左小朋友後又走左去
所以有某部分泰妹因爲要孭住個小朋友冇辦法先出來做
咁當然預到個自己鐘意嘅梗係想照顧到自己一家,唔係嘅同揀個無用嘅泰仔有咩分別?
當然ching所講嘅泰仔唔反對自己條女做,因爲可以養埋自己我都見唔少
呢啲好多結婚了,女女唔知係冇得揀定相信老公係體諒,所以心甘情願
又或者個老公真係冇能為力,但作為男人... 點都努力下啦,對吧?

愈覆愈長,真係對唔住ching
但呢個話題真係好有共鳴
係我心目中泰國女女只有4類
不過佢地都好慘
起碼佢地嘅慘來得比內地嘅女女所講嘅慘可信
如果一早認識ching,或者我嘅決定可能會唔同,哈哈
但都係個句,今日因明日果,冇能力或心理準備
都係玩下用錢買快樂算吧

B52B52 發表於 2017-6-4 01:42
回復 ka_yiu #43 的帖子

的確我問過一啲女女,比較後生嘅,大概20頭佢地會揀返泰仔

就好似我識裹條女女咁 17歲就比泰仔搞大佐個肚。。。

其實我都唔知道距系咪真系like我 好多秘密距都會同我講。。。

但係好多時候 距明明得閒都唔會搵我。。。所以我都宜家 都系決定放棄呢條船。。。

因為就好似ching所講。。。都系玩下用錢買快樂算吧。。

vici 發表於 2017-6-3 22:40
信我啦
佢真係like你㗎

like 唔 like 自己feel到噶 。。。上佐岸咪算咯。。得閒翻泰國打翻場友誼賽 系咪先

睇完樓主及其他ching嘅沉船報告
每段經歷好睇過依家嘅電視劇
建議版主開番個鐵達尼(泰國)号🚢
俾大家懷緬過去😉

玩玩就好,别动情。

回復 B52B52 #46 的帖子

原來呢個post真係有咁多同路人,好開心可以同咁多位ching討論

對於有經驗既ching黎講,自己知自己做緊咩,應唔應該去,幾時收

對於想試又或者經歷緊既ching,就真係要了解清楚對方情況先,同考慮下自己接唔接受到

個別情況ching講過喇,對方繼續做,對方有個細既,對方為屋企等等。

接受到而對方又真心既咪試下囉,如果唔係就適當時候上岸喇

有D 潛水佐好多年噶ching都出黎分享 添。。哈哈

講到尾。。。泰妹雖然正。。。但係自己正正經經搵翻個女朋友先系正路。。

船可以沉 但抽唔到身你會好痛苦的

B52B52 發表於 2017-6-4 01:51
愈覆愈長,真係對唔住ching
但呢個話題真係好有共鳴
係我心目中泰國女女只有4類

我覺得呢位師兄系 性情中人。。。。繼續發表意見我都有共鳴

不過睇黎師兄沉得好深好深。。。。

pmahpmah 發表於 2017-6-4 02:34
睇完樓主及其他ching嘅沉船報告
每段經歷好睇過依家嘅電視劇
建議版主開番個鐵達尼(泰國)号🚢

咁師兄你應該都去睇埋我噶沉船日記。。。。不過20權限。。。

ka_yiu 發表於 2017-6-4 03:48
回復 B52B52 #46 的帖子

原來呢個post真係有咁多同路人,好開心可以同咁多位ching討論

師兄沉佐噶話 就唔知道幾時收噶啦

愛情呢家野 邊有講咁容易啊?

回復 ka_yiu #1 的帖子

waiting for your next report

quewenrui 發表於 2017-6-4 05:17
師兄沉佐噶話 就唔知道幾時收噶啦

愛情呢家野 邊有講咁容易啊?

Ching 都岩
所以都係要睇清楚對方先好決定
好似我第2篇咁就係冇睇清楚N就去,當你發現原來對方係呃你,你真係會好失望,果時我就真係沉哂都可以即時上岸。

kspleung1 發表於 2017-6-4 05:40
回復 ka_yiu #1 的帖子

waiting for your next report

Next report at #25
Thx for support

quewenrui 發表於 2017-6-4 03:58
有D 潛水佐好多年噶ching都出黎分享 添。。哈哈

講到尾。。。泰妹雖然正。。。但係自己正正經經搵翻個女朋友先系正路。。

Ching 我岩岩追返你個post
不過你話你上返岸我唔知我應唔應該講
對唔住都要講次喇,你條女好明顯鍾意你喎
不過ching自己決定到都係好既

回復 quewenrui #53 的帖子

多謝你有睇我回覆
攪到我好似有少少騎劫左樓主個post咁,再同樓主講聲唔好意思
經歷每人都有,我只係其中一個
曾幾何時我剛剛出來玩都同自己講,唔好沉船
歡場冇真愛,用錢買快樂,有個人陪下訓下咪算
如果你信命有啲嘢好似整定,咁遠你都可以識到佢,咁遠你都可以愛上佢
所以有啲嘢唔到你揀,有feel個下只係一瞬間
而一瞬間嘅決定可以影響你唔好話一生,小則都起碼幾個月
何況泰妹個種女友feel確實係好易會令人沉左落去
個種鬼影變幻球咁嘅feel,疑幻疑真嘅對你好
而且當然女女係自己杯茶,所以先會沉
當然正如好多位師兄所講,有啲佢係真心鐘意你
有啲只係為錢當留個熟客下次再有生意而已
當人地真心嘅時候,你又有冇能力同準備好未?
呢樣自行判斷,至於我嘅故事就無謂講
比各位師兄有少少唔同,我的確沉得好深
所以先會有少少研究泰女女係咩心態之類
當然冇心睇嘅可以當我on9仔一名,繼續追返樓主個post先係皇道