[東西、歐] 請教:想喺基輔住一個月

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

最近來回地獄又折返人間,被公司裁員,但又因緣際會得到一筆足夠3年生活嘅橫財,想離開一下香港,去其他地方小住一下,例如布吉、烏克蘭....等等物價唔算高嘅地方。

考慮烏克蘭除咗因為物價唔高,仲有歷史、近歐洲,仲有靚女啦....

請問有無熟悉烏克蘭嘅師兄可以指點吓,喺基輔住一個月,衣食住行大約要幾錢?我唔係要奢華生活,舉例說明之:平時三餐唔係吉野家就大快活,係間唔中去吓千兩。

多謝各位大大指教。

我都想知道各位Ching求指教
問 smartwallace ,不過佢唔係成日上網,之前佢send比我超市相片(價錢...)...平到笑!
...希望下半年能去基輔或哈爾科夫...
回復 韋小寶007 #1 的帖子

C-hing you can rent apartment in kiev for one month. They may give you discount for long time rental. Good luck and wish you a happy trip.

既然有横财,去Ukraine or Serbia or Romania也好。不過怕好野都係比富豪包起左。Anyway, 期待師兄既食女報告。
基辅一个月的开销不会太大 一般大学生毕业工作后平均收入大概1000rmb 如果你在自己家里做饭 开销会很低的 一件普通公寓 在较好的市中区估计1800左右 就可以比较理想了 当然 所有这些都是理论 费用真是因人而异
回復 cengiz #3 的帖子

係咩黎噶?

謝謝分享
Ching, 可否分享點樣赚到一筆足夠3年生活嘅橫財? 特区護照好似唔可以係烏克蘭留一個月.
Kiev 係唔錯既地方 好難搵到唔靚既女
不過要有心理準備 大部份人用英文係溝通唔到
當地主要用於俄語

至於物價方面的一個麥記餐 大約$14
正如師兄所講 生活指數好低
用Tinda都好易識到女出來飲野
落Club 就都易識到女 但始終溝通有難度
所以去玩建議去脫衣舞店直接包女玩
St/lt
利申 只係去過一星期旅遊 日間食野訓教 夜間到處搵食
回復 chanph #10 的帖子

100%好運,六合彩
回復 sexmarkwong #11 的帖子

非常感謝

我有bno,可以住耐d嗎?
韋小寶007 發表於 2017-8-10 01:45

我有bno,可以住耐d嗎?

好像港人免簽!...甚麼時候去世烏克蘭...?..
觉得不到半个月就会精尽人亡打道回府。。期待你的report~
個陣去左一星期KIEV 個陣租地方+食+交通 大慨2千 不過我地住酒店 你租屋應該會平番好多

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-17 04:55