[攝影發問] Panasonic LX-10

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Is it good to buy Panasonic LX-10?

http://www.imaging-resource.com/ ... panasonic-lx10A.HTM
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 mingepd #1 的帖子

good or bad, depend on how it meets your usage, no info to give comment.

LX-10 not bad ya

回復 BECKHAM2 #3 的帖子

I want to buy it, may be next time, to Japan to buy it at Tokyo.

回復 waiking #2 的帖子

It is around HK$5,230 at Sogo Department Store, 11/F.

mingepd 發表於 2017-6-13 20:13
回復 waiking #2 的帖子

It is around HK$5,230 at Sogo Department Store, 11/F.

出去旺角星際睇吓啦,應該會平啲

回復 waiking #6 的帖子

I is around HK$5,100 at Mong Kok Man Shing camera shop.

mingepd 發表於 2017-6-13 22:14
回復 waiking #6 的帖子

I is around HK$5,100 at Mong Kok Man Shing camera shop.

平咁少咋

回復 waiking #8 的帖子

OK, Man Shing at mong Kok.

mingepd 發表於 2017-6-14 21:22
回復 waiking #8 的帖子

OK, Man Shing at mong Kok.

萬成唔一定平,橫掂出旺角,去星際城市格吓價啦,隨時有惊喜價架

回復 waiking #10 的帖子

thanks, OK, I will go.

其實買GF9迷仲抵!

Panasonic.....一般理論上....QC非常好

P記買水貨都係一個選擇

mungchacha 發表於 2017-6-16 19:42
Panasonic.....一般理論上....QC非常好

P記買水貨都係一個選擇

P記買水貨平勁多

回復 mungchacha #13 的帖子

I checked it, it costs HK$ 4,700.

The rice has no warranty.  The one sold at Sogo is HK$ 5,300.

mingepd 發表於 2017-6-17 17:48
回復 mungchacha #13 的帖子

I checked it, it costs HK$ 4,700.

師兄,如果不追求極至輊便而又對Pan記有喜好

其實還可考慮LX-100,雖然係3年前產品

但綜合來說,我覺得比LX-10還好。

回復 mungchacha #16 的帖子

I try it at Sogo Department store.

Lx-100 is heavy, Lx-10 is better.

mingepd 發表於 2017-6-19 19:27
回復 mungchacha #16 的帖子

I try it at Sogo Department store.

.....Lx-10都係一部唔錯嘅機
最緊要其實係師兄用得開心
一部你會拎出街嘅相機就係好相機

題外話....我上次上Sogo想試P記支42.5 F1.2,竟然同我講呢支冇得試

回復 mungchacha #18 的帖子

去中原.

上dc fever 睇下,比較一下