[菲律賓] 去越南定菲律賓好......

簽到
菲律賓前陣子酒店恐怖襲擊剛剛死了30多個人,師兄嫌命長咩
恐撃其實喺菲律賓唔多,反而治安就真係麻麻地!

菲律賓近期真係幾亂,小心d

到菲律宾,定要去AC玩!
越南吾識越文,去菲律賓好好多,同個個都傾得ggf.
菲律賓我單兵去過幾次,越南反而重諗緊七月尾八月頭去,但吾識講單兵去怕交通問題。
dangerousbaby 發表於 2017-7-19 22:27
菲律賓我單兵去過幾次,越南反而重諗緊七月尾八月頭去,但吾識講單兵去怕交通問題。

去越南胡志明市,租架摩托车到處走走,也可以啦!

of coz vietnam...
回復 kakak #6 的帖子

咩系AC?CHING
den3chrk 發表於 2017-7-29 23:11
回復 kakak #6 的帖子

咩系AC?CHING

AC 即係 ANGELES CITY, 有很多酒吧!
回復 kakak #13 的帖子

angela city我幾年前去過,食用率低,唔知宜家點,一月去菲律賓,
馬尼拉有無推介?以前有d網頁有私鐘,宜家唔知
回復 den3chrk #14 的帖子

菲律賓囡囡多數細細立,小媽媽,有肚腩,英文溝通,顔值當然沒有祖國及越南好啦!
If you go to Manila - you can communicate in English... in Vietnam: English not that good.

If you don't speak English, then no different. LOL
八月去左越南,以下是分析,菲律賓去過幾次
越南平好多,菲律賓吾會平,因菲律賓治安真係好差,平的地方你吾會去。
玩女我都算比其他師兄冒多好多險,次次單兵,經常去小地方,但菲律賓我都吾會去非游客區,真係吾t可以去,信我,在遊客區玩一/點都吾平,最平就係casa.跟的士佬去,約3000p玩一晚,越南好多方幾十元打一炮,單兵都吾覺危險。地
語言就我之前講過,吾再講。越南女有一部分會講普通話,比我的普通話好。卜師兄如吾講英文去越南,講英文就差吾多,菲女差吾多個個在遊客日區都會講英文,菲律賓女好熱情,熱愛佢的職業。好正的gff.
如果你想在農曆新年去就不要去越南。新年期間好多女都返鄉下,留下開工的只有小貓幾隻,又常常要你比利是。
kyrate 發表於 2017-6-15 23:11
諗住新年二月去. 諗住去越南, 但停飛菲律賓, 咁就不如去菲律賓......

邊度玩好. 潛水的話越南,菲律賓兩個有咩好去處....

菲律賓AC好玩但比較麻煩點,北越的話簡單便宜但無趣。看師兄比較喜歡那一種。
另外,樓上師兄說的是對的,農曆年不要去越南。他們和華人一樣過農曆年的。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 23:04