[新聞時事] 南亞兵團又作惡 五人就逮

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

南亞兵團無法無天,當街搗亂毀車、胸襲人妻及爆竊。昨凌晨兩名南亞漢在土瓜灣街頭大肆搗亂,怒毀大廈外多個花盆,又向路邊三輛車飛掟雪糕筒及揮棍敲打,警方掩至將兩漢拘捕。另外,持「行街紙」印度淫狼,在深水埗當街胸襲少婦,被事主丈夫制服。另有兩南亞賊偷銅喉斷正。
街坊投訴聚集飲酒叫囂
昨凌晨二時許,姓任(四十六歲)夜歸男途經銀漢街,赫見兩名南亞裔惡漢,將大廈門外三個花盆舉起摔落地掟爛。其後,兩漢又擸起雪糕筒,飛擲向路邊私家車及兩輛客貨車,更意猶未盡,取起木棍狂扑客貨車車身,分別車身凹陷及車頭損毀,任隨即報警調查。大批警員趕抵現場,在附近截獲兩南亞漢,以涉嫌刑毀拘捕。被捕兩人分別卅一歲及廿五歲,一人持有香港身份證,另一人無法出示任何證明文件,兩人隨即帶署扣查。街坊表示,案發前曾有廿多名南亞裔人,在現場附近聚集飲酒叫囂,令歸家居民亦要繞路行。
另外,昨晨九時許,一名卅五歲婦人與同齡丈夫途經欽州街,突遭擦身而過印度漢摸胸非禮,事主受驚呼叫,其夫見狀怒爆將色狼擒捕及報警。警方以涉嫌非禮將該名印度籍男子(廿八歲)拘捕,並獲知他以酷刑聲請獲發行街紙暫留港。

昨午五時許,油麻地軍裝巡邏小隊在窩打老道近廣華醫院,發覺兩名拖行李篋南亞漢形迹可疑,遂上前截查,揭發兩人較早前潛入何文田祐滿街一幢待拆舊樓,拆走銅喉圖變賣,警方以涉嫌爆竊將兩人拘捕,他們均未能出示身份證明文件,九龍城警區刑事調查隊追查兩人身份。

點解仲要用公帑養呢班賊, 點解唔趕佢地走

登錄/註冊後可看大圖
即係有行街紙就會犯法
無行街紙就唔犯法.

如果犯唔犯法原因係張行街紙
唔好發行街紙, 發張身份証比佢咪解決囉...

我成日講, 睇少D方向啦....  

補充內容 (2017-6-19 12:19):
再唔係, 連行街紙都唔好發.  由得佢地, 咪解決囉!? 唔好天真啦.... 好唔好
回覆 讚好 不讚 使用道具

發唔發行街紙基本上唔係原因

無大白象, 你請佢地都唔黎啦..
無幾億幾傯工程, 都係, 你去人家國家求佢地黎, 都唔會黎

一邊就係咁撥款, 搞大白象
一邊就怪有合法/非法入境者
算唔算精神分裂 ???

大頭的Qoo 發表於 2017-6-19 12:17
即係有行街紙就會犯法
無行街紙就唔犯法.

唔俾佢嚟香港咪乜事都冇囉, 低能

洗板狂 發表於 2017-6-19 12:28
唔俾佢嚟香港咪乜事都冇囉, 低能

如果中國唔比佢黎, 根本黎唔到
點黎呀, 南亞人個個識飛 ? 跳起就上天 ? 跳落地就到香港 ?

理論上, 佢地係唔可能黎到.
等同叫你游水去北極比一億你
你有無本樹收呀 ?

其實解訣辦法好多,如禁閉,即捕即介。但啲十九議又話難民公约,又話人道理由唔做,多得張超雄呢類假仁假義的賣港贼。

jims777 發表於 2017-6-19 12:42
其實解訣辦法好多,如禁閉,即捕即介。但啲十九議又話難民公约,又話人道理由唔做,多得張超雄呢類假仁假義的賣港贼。

你捕到就可以即介
你捕唔到呢? 捕唔到代表唔會犯法?

即係合法就會犯法, 非法就唔會犯法...

咁, 差人唔拉佢地, 香港咪無南亞人犯罪囉.
好似以前大頭六依, 東邊吹bb, 向西邊走
解決咗嫁啦...

大頭的Qoo 發表於 2017-6-19 12:56
你捕到就可以即介
你捕唔到呢? 捕唔到代表唔會犯法?

你識即捕即介, 人家明天再黎...
你明係玩九差人啦...
哦, 你係王c

大白象工程, 基本上都搞到香港勞動力失平衡多年...
你想裝修, 工程細d都無人理你呀...
只係同你講, 去旅遊, 近期唔好打比佢

呀工程咩判, 你上兩個星期, 咪用過依招囉...

大白象關偷渡客事? 坐洗頭艇來返工?

又關john收佬事? 大白象要黐牆紙扑場改次所黐地板整e櫃?

大頭的Qoo 發表於 2017-6-19 12:34
如果中國唔比佢黎, 根本黎唔到
點黎呀, 南亞人個個識飛 ? 跳起就上天 ? 跳落地就到香港 ?

又關中國事, 服咗你啦

kingkong_hk 發表於 2017-6-19 13:56
大白象關偷渡客事? 坐洗頭艇來返工?

又關john收佬事? 大白象要黐牆紙扑場改次所黐地板整e櫃?

呢到有幾件反賊話地盤好多黑工, 但又冇証據, 佢地真係吹簫咁吹

洗板狂 發表於 2017-6-19 14:43
又關中國事, 服咗你啦

你真係以為可以游水黎? 定係你可以游水去北極呀... ?

唔一定關中國事,
都可能係佢地買機票黎, 入境署又放佢地入境...
最後無人去怪放人入境果邊,
怪有行街紙..

你又點解唔去怪入境署呢 ???
佢唔放人, 咪無南亞兵團囉.
原機黎要佢原機返, 佢又可以花錢買幾多次票.
如果有才力可以一年買足365張票, 買足幾年咁豪, 都比佢入一次境又如何.

大頭的Qoo 發表於 2017-6-19 12:58
你識即捕即介, 人家明天再黎...
你明係玩九差人啦...
哦, 你係王c

你梗係啲公民狗豬支者,啲公民狗律師無生意,唔係叫人司法覆核,就係想做南亞人生意,難民?又無打仗,边鳩度有咁多難民?

jims777 發表於 2017-6-19 14:52
你梗係啲公民狗豬支者,啲公民狗律師無生意,唔係叫人司法覆核,就係想做南亞人生意,難民?又無打仗,边鳩度有咁多難民?

咁佢地黎為咩呀 .... 請問 ?
佢地又點黎呀... 請問 ?
中國香港防務, 係唔係歸由公民黨掌管呀...
入境署, 又係唔係公民黨掌管呀..
你叫佢地係狗係猫, 都改變唔到事實...
要怪人, 就拿出理由.

大頭的Qoo 發表於 2017-6-19 14:59
咁佢地黎為咩呀 .... 請問 ?
佢地又點黎呀... 請問 ?
中國香港防務, 係唔係歸由公民黨掌管呀...

掌權者無能, 你去怪呀三呀四 ?

大頭的Qoo 發表於 2017-6-19 14:52
你真係以為可以游水黎? 定係你可以游水去北極呀... ?

唔一定關中國事,

冇人放佢入香港, 係佢地未辨入境時就舉手, 咁啱又有d律師在埸, 真係“橋”

边個撑難民行街纸,
边個幫賓妹打居港權?
双非居港罪魁係边個?
全部係公民黨。

洗板狂 發表於 2017-6-19 15:04
冇人放佢入香港, 係佢地未辨入境時就舉手, 咁啱又有d律師在埸, 真係“橋”

最發一定係律師... 單睇師兄圖片, 依幾年拉到都成幾千人, 都未計拉唔到有幾多.
有咩好做得過律師呀
先出境, 再一齊入境
一單收佢十萬八萬, 密食就當三番
真係億億聲

jims777 發表於 2017-6-19 15:06
边個撑難民行街纸,
边個幫賓妹打居港權?
双非居港罪魁係边個?

莊豐源案, 公民黨李志喜資深大律師居功至偉