[新聞時事] 周南指港人被殖民洗腦150年 促立廿三條

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

周南指港人被殖民洗腦150年 促立廿三條
06月19日(一) 09:04

前新華社香港分社社長周南在北京接受電台訪問時表示,不意外香港出現港獨思潮,因為殖民主義在香港洗腦逾150年,影響了四五代人
所以出現動亂分子是一點也不奇怪。 

周南又指,反對國民教育即是繼續強迫青少年接受殖民主義洗腦,剝削他們認識祖國的權利,是不應該也不應被容許。周續指,佔中及港獨出現後,
有人建議要就《基本法》第廿三條立法,他個人認為只要條件許可,愈快立法愈好。

他指出,香港應多注重法治意識,過去只講兩制不講一國,是偏差了走了邪路,但他仍然對香港前途樂觀。

應該一回歸就同時 立廿三,  而家太遲,  個個車天車地 賴袋住先

你係乜L野人 ?
大陸人被中共洗腦了60多年,貪腐心態已深入骨髓!
F1D1S1 發表於 2017-6-19 20:06

等於啲痴線嘅人,倒轉頭話正常人先至係痴撚線。

十三億畀中共洗了腦的人,話全球其他幾十億人先至係比普世價值洗了腦。
F1D1S1 發表於 2017-6-19 20:06

呢度大把被洗腦嘅5毛太監狗
無賴階級專政 發表於 2017-6-19 20:39
等於啲痴線嘅人,倒轉頭話正常人先至係痴撚線。

十三億畀中共洗了腦的人,話全球其他幾十億人先至係比普世價值洗了腦。

井底之蛙, 係咁上下 !  

大陸過去50多年不停發生的 車 大 砲
9景中國有D乜野唔自由?
呢度有几件王C+分身直頭壞了腦,反自己囯家!!
kingkong_hk 發表於 2017-6-20 12:32
9景中國有D乜野唔自由?

所有窮苦百姓囉,
hitbb2005 發表於 2017-6-20 14:08
所有窮苦百姓囉,

窮苦百姓只係窮, 有咩野唔自由先?
大眼睛 發表於 2017-6-20 02:36
井底之蛙, 係咁上下 !

大陸啲狗官講嘢,居然有人以為係金科玉律?

而家啲"講"獨份子,都係00年後出世的後生仔,而英殖民地年代在97年已經終結了啦!

將呢啲後生仔的反抗說成是殖民洗腦150年的後果?

真係相信果個都係白痴!
有呀! 大陸有好多不自由的地方架,最出名莫如:
1/無搞地方分裂(獨立)的自由,例如藏獨/台獨/疆獨等…
2/無裡通外國明目張胆出賣國家民族利益(做漢奸)的自由,例如瘋仔,李柱X等人。
3/開國是會議時無拉布和大掟雜物的自由。
上述三項HK都有,HK自由好多架。
有條友開咗差不嘅post,喺度打飛玆.
回復 超能仔 #10 的帖子

反自己囯家 ? 低能同志, 你係直得陰莖既南蛮二等公民.
無賴階級專政 發表於 2017-6-20 16:24
大陸啲狗官講嘢,居然有人以為係金科玉律?

而家啲"講"獨份子,都係00年後出世的後生仔,而英殖民地年代 ...

很有道理,只是非常不禮貌的敗壞了狗的名聲。

artlo 發表於 2017-6-21 12:32
回復 超能仔 #10 的帖子

反自己囯家 ? 低能同志, 你係直得陰莖既南蛮二等公民.

二等公民都係国民。好過你地几隻王C漢奸狗。尤其个只無賴。黑其他人名单,唔畀人駁佢。自己自言自語,猣佬咁
用手機回應 超能仔 #18 的帖子

拉你入黑名单,再响度九up回贴,呢D就系黄屍狗贼的一股作风拉。
用手機回應 artlo #2 的帖子

我们是堂堂正正的爱国爱国的中国人,你是厘埋响美狗地方的反中乱港汉奸狗贼,点同呢。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 14:43