[其他] 周南有明顯的老人癡呆症嘅病徵!

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

前新華社香港分社社長周南在北京接受電台訪問時表示,不意外香港出現港獨思潮,因為殖民主義在香港洗腦逾150年,影響了四五代人,
所以出現動亂分子是一點也不奇怪。 

老人癡呆症的病徵之一, 就係對事情的先後時序的認知錯亂!食咗飯,卻以為未食!未痾屎,又話屙咗!

而家啲"講"獨份子,都係00年後出世的後生仔,而英殖民地年代在97年已經終結了啦!

將呢啲後生仔的反抗說成是殖民洗腦150年的後果?

真係相信果個都係白痴!
如果説殖民地洗腦超過一世紀,所洗的衹是二三十歲以上的腦,二十歲以下年青人根本沒有接觸殖民教育,反而正在接受被歪曲篡改的虛假歷史教育洗腦!但是現代青年明辨是非,識分真僞,他們不受愚弄!謊言説上一千遍,不會變成真理,別妄想了!! !  老而不們,閉嘴吧!! !
回覆 讚好 不讚 使用道具

香港培育了咁多左膠,都可以賴殖民主義

97年中共收回香港,從此之後,香港人慘被洗腦20年,而且大陸人開始不斷殖民香港,每日150個,香港人陸陸續續被溝淡

見主題, 有少少興趣睇150年, 係點計出黎.  大部份港人都係逃難黎, 唔過佰年.  英租約都係果佰年, 多出果50年係唔係計上清政府 ?  唔知
最後都無睇

一來京官吹水向來都唔係係比一般香港人去聽.,
最主要係比上級睇, 表示忠主.  打貪唔好打錯方向
頂多係比香港建制一個時機方向去表示忠主

又唔係收咗佢經費, 又唔係收佢官位, 睇黎做咩 ??

是非顛倒不分係共慘黨特色

講到英國佬又冇人權又冇民主, 但都可以洗到香港人腦, 你老共收返香港20年, 又話不斷惠及港人, 又話人權狀況好過舊史, 但就洗唔到香港人腦不特止, 民心仲越走越遠, 賴英國佬洗腦不如自我檢討下點解會咁樣仲好啦.

F1D1S1 發表於 2017-6-20 17:06
如果説殖民地洗腦超過一世紀,所洗的衹是二三十歲以上的腦,二十歲以下年青人根本沒有接觸殖民教育,反而正 ...

睇嚟, 二十歲以下年青人被普世價值"洗了腦",真係可喜可賀!

車呀文 發表於 2017-6-20 18:23
香港培育了咁多左膠,都可以賴殖民主義

英國鬼先至唔會洗香港人的腦, 因為如果上兩三代的香港人都以為自己係英國公民, 老早就在英國未改例前就大舉移民英倫啦, 會留低響香港俾共匪接收?

你檡楷 發表於 2017-6-20 18:44
97年中共收回香港,從此之後,香港人慘被洗腦20年,而且大陸人開始不斷殖民香港,每日150個,香港人陸陸續續被溝淡

之唔係! 大陸的洗腦對香港人無效, 卻屙屎唔出賴地硬, 話英國鬼洗腦成功!

大頭的Qoo 發表於 2017-6-20 18:49
見主題, 有少少興趣睇150年, 係點計出黎.  大部份港人都係逃難黎, 唔過佰年.  英租約都係果佰年, 多出果5 ...

攞緊退休金都係要為黨發聲的!

kinsoncc 發表於 2017-6-20 20:00
講到英國佬又冇人權又冇民主, 但都可以洗到香港人腦, 你老共收返香港20年, 又話不斷惠及港人, 又話人權狀況 ...

英國人最有效的"洗腦"就是麥理浩自七十年代初的一連串德政, 例如十年建屋計劃, 廉政公署, 清潔香港, 培養香港人的公民意識等等.

讀得書小, 文化水平低, 畧懂一两个残体字既土包子, 呃番尼既江山做靠山, 井底之蛙, 9嗡吓就当交咗代啦, 同五毛, 左L一般見識, 97前香港小學雞受既勞化教育水平都比的粉肠高, 洗腦 ? 低識條铁.

大律師公會前主席石永泰接受網媒《眾新聞》訪問時質疑,「中國法治排名低香港咁多,點解仲可以對香港法治指指點點?係咪好ironic(諷刺)呢?」

回復 無賴階級專政 #1 的帖子

周南唔記得講話有邪教發功.

無賴階級專政 發表於 2017-6-20 20:14
之唔係! 大陸的洗腦對香港人無效, 卻屙屎唔出賴地硬, 話英國鬼洗腦成功!

我說法係, 國家花了大錢期待香港人會對最高領導搖旗吶喊, 歌功頌德
但一直得不到預期效果
最高領導不滿
小的明白主子想法
代主子罵上一罵, 好令主子開心一吓

最高領導只會怪民, 就是不去怪花錢的無能...  不知用人不當, 只知手下可以討自己歡心

聞港獨思潮, 似乎是CY上台才有之事吧

用手機回應 你檡楷 #4 的帖子

去查一下150个名额几時开始先讲了。。。

大頭的Qoo 發表於 2017-6-21 07:18
我說法係, 國家花了大錢期待香港人會對最高領導搖旗吶喊, 歌功頌德
但一直得不到預期效果
最高領導不滿

大陸政府如果要討好香港人,根本簡單到無可再簡單啦!

按口人頭每人派錢,攞住身份證去西環中聯辦排隊攞錢!

否則搞埋啲乜柒物柒都係比社會最上層的幾個大粒佬食晒!

beckham3 發表於 2017-6-21 07:22

聞港獨思潮, 似乎是CY上台才有之事吧

包括有兩條友去解放軍的門口搞搞震添!其中有條肥佬叫張漢賢,已經俾人拆穿咗,係收撚咗錢的!事後卻被輕輕放過!邊個比錢佢哋,就大家心知肚明啦!

等於當年七七盧溝橋事變,日寇話有個蘿蔔頭比國軍俘虜咗,根本就係日寇的一場戲!