[其他] 周南有明顯的老人癡呆症嘅病徵!

我反而覺得最急的唔係最高領導, 而係下面一大班太監.
回覆 讚好 不讚 使用道具

beckham3 發表於 2017-6-21 07:22
回復 無賴階級專政 #1 的帖子

聞港獨思潮, 似乎是CY上台才有之事吧

鎖定一個罪名, 然後將所有反對聲音全部納為港獨或者與之有關連, 綑綁在一起, 為自己邀功升官舖路.

中國大陸 中共統治者 他的世界特色:

高層,中層,底層,層層腐敗;
京官,省官,村官,官官相護;
國道,省道,鄉道,道道收費;
國稅,地稅,雜稅,稅稅有理,
皇城,省城,縣城,城城強拆;
博士,碩士,學士,士士無用;
影星,歌星,體星,星星脫衣;
海水,江水,河水,水水污染;
奶粉,米粉,麵粉,紛紛有毒;
豬肉,牛肉,羊肉,肉肉注水;
中醫,西醫,軍醫,醫醫黑貴;
大學,中學,小學,學學靠補;
牛奶,羊奶,二奶,奶奶傷人。
股票,彩票,債票,票票圈錢;
房價,物價,墓價,價價飛漲;
群訪,個訪,上訪,訪訪坐牢;
民警,協警,輔警,警警粗暴;
國民,市民,農民,民民哀嘆;
老人,男人,女人,人人無奈;

大康,中康,小康,康康做夢......

你轉,我轉,他轉,人人都轉!

kinsoncc 發表於 2017-6-21 11:07
鎖定一個罪名, 然後將所有反對聲音全部納為港獨或者與之有關連, 綑綁在一起, 為自己邀功升官舖路.

冇錯啦!

等於大陸的維權律師,通通被中共扣上反革命及顛覆國家的罪名!

其實因為他們的行徑,實際上會削弱中共的權力與利益。

沈陽海哥 發表於 2017-6-21 11:19
中國大陸 中共統治者 他的世界特色:

高層,中層,底層,層層腐敗;

中國夢 雜X夢 帝王夢 都係腎虧遺精的春夢!

kinsoncc 發表於 2017-6-21 11:04
我反而覺得最急的唔係最高領導, 而係下面一大班太監.

林語堂老師的《吾國與吾民》,又譯《中國人》(英文原名:My Country and My People)已經解答咗呢個問題。

無賴階級專政 發表於 2017-6-21 10:45
大陸政府如果要討好香港人,根本簡單到無可再簡單啦!

按口人頭每人派錢,攞住身份證去西環中聯辦排隊攞錢!

大陸未開放, 進出口要利用香港果時就咀甜
香港就係進出口換包裝都有排做
私運軍火藥品都上曬位

開放之後, 香港失去價值, 又欠新定位.

要討好香港人 ?

"香港人有什麼了不起" 依句就聽得多.

大頭的Qoo 發表於 2017-6-21 20:09
大陸未開放, 進出口要利用香港果時就咀甜
香港就係進出口換包裝都有排做
私運軍火藥品都上曬位

我係講笑啫,唔通大陸真係會咩,大陸乜嘢都係口惠而實不至,唔越幫越忙已經偷笑啦!

"香港人有什麼了不起"?非也!我哋香港人點解要跟住大陸的口吻?來歪曲是非?

在五六十年代,共匪毛澤東搞到大陸人連屎都無得食,邊個寄糧油上去?打笨X韓戰起,比國際禁運,邊個偷運物資尤其藥物之類俾佢哋?咁多大陸佬無得食,冇咗香港,邊度有得比佢哋逃亡落腳?到了七十年多,毛澤東死咗,留低一劈屎,國家不得不所謂開放改革,香港人帶頭上去投資!唔係嘅話大陸有今日?會有飽飯食?

呢個世界有樣嘢叫做,知恩圖報!跟住大陸的忘恩負義,說什麼"香港人有什麼了不起"?係無知無恥的五毛先至講得出口!

尤其自從沙士之後,大陸共產黨口口聲聲話要幫香港,係他們講的,包括一連串的所謂利港措施例如開放自由行,香港人不嬲都唔志在大陸的幫忙,只怕大陸越幫越忙。不過佢哋開了支票,叫佢哋兌現都好正常。

kinsoncc 發表於 2017-6-21 11:07

這可能性確是存在, 是中共一貫鬥爭方式

無賴階級專政 發表於 2017-6-21 10:50
包括有兩條友去解放軍的門口搞搞震添!其中有條肥佬叫張漢賢,已經俾人拆穿咗,係收撚咗錢的!事後卻被輕 ...

一些港獨行為是(中方/土共/CY)背後策動 - 這一說法時有所聞,唯難於判斷也. 但其背後有金主似乎是真的

無賴階級專政 發表於 2017-6-22 07:02
我係講笑啫,唔通大陸真係會咩,大陸乜嘢都係口惠而實不至,唔越幫越忙已經偷笑啦!

"香港人有什麼了不 ...

港口就一個一個咁開放, 商路直通, 唔再利益香港
香港賣點少吓一點又少吓一點, 就係人口唔少吓一點, 反而不停輸入.  輸入唔緊要... 但係都要比嘢佢做, 要食要住嫁....  資源呢 ???
最扑街就係資源流向五毛, 不停講中國好... 香港好...
但係歷史就相反, 中國唔好, 香港好
中國好果時, 香港就成正比, 扑街

一大陸姑娘說電腦總是死機,為何?

查看了一下她的系統,四個殺毒軟件,三個防火牆,三個安全防護,
美名其曰:這樣安全。

解釋:你家只有50平方,有四個警察三個保安三個城管,你覺得安全嗎?

姑娘釋然……

大陸 中央黨校研究室副主任 周天勇 表示:中國大陸由國家財政供養的公務員
和 準公務員性質的人員超過了7000萬人,官民比例高達1:18,
這樣的國家百姓能富嗎?

beckham3 發表於 2017-6-22 07:40
一些港獨行為是(中方/土共/CY)背後策動 - 這一說法時有所聞,唯難於判斷也. 但其背後有金主似乎是真的

師兄,我可以咁樣答你,一些講獨份子,佢哋啲經費,根本來歷不明的,例如本民前,屋企居然有幾十萬直板金牛,另外宣誓大嗌支那的青年新政,居然可以在中資銀行開到戶口?

師兄,呢個世界啲銀紙就無識認的,呢啲講獨份子見到錢就收架啦,點解有人捐錢比佢哋?佢哋一廂情願以為有人欣賞佢哋搞港獨!因為係佢哋的講獨行為帶來的客觀效果,係好啱大陸共匪的期望!例如可以借勢打壓所謂的港獨,實則就係模糊了香港民眾的抗爭焦點,就係真普選!堅的一國兩制!

講獨份子,佢哋根本唔知道金主的hidden agenda,總之見到錢就收,結果等於連同共匪搞到香港一鑊粥!

無賴階級專政 發表於 2017-6-22 16:07
師兄,我可以咁樣答你,一些講獨份子,佢哋啲經費,根本來歷不明的,例如本民前,屋企居然有幾十萬直板金 ...

假如香港冇左呢班講獨份子, 最失落果個可能係689.

無賴階級專政 發表於 2017-6-22 07:02

"香港人有什麼了不 ...

今日的共狗狗官,什至底下愚民,已不會飲水思源,知恩圖報,只會過橋抽板,反轉豬肚就係屎!

kinsoncc 發表於 2017-6-22 16:55
假如香港冇左呢班講獨份子, 最失落果個可能係689.

冇錯啦!師兄!講獨份子同嗰啲愛字頭,都係梁振英呃到個特首返嚟做之後湧現的,689等於係特區的慈禧太后,講獨份子同嗰啲愛字頭,就係義和拳匪 。

巨大狗大 發表於 2017-6-22 17:00
今日的共狗狗官,什至底下愚民,已不會飲水思源,知恩圖報,只會過橋抽板,反轉豬肚就係屎!

共匪淨係識得對俄國佬同日寇知恩圖報的!例如做蘇聯契弟呀!禁止嗰啲二戰時期的慰安婦向日本索償!

沈陽海哥 發表於 2017-6-22 13:34
一大陸姑娘說電腦總是死機,為何?

查看了一下她的系統,四個殺毒軟件,三個防火牆,三個安全防護,

官民比例高達1:18,這個比例出現在歷史上,就只有元朝,漢人做亡國奴的時候才可以比較。

無賴階級專政 發表於 2017-6-21 10:45
大陸政府如果要討好香港人,根本簡單到無可再簡單啦!

按口人頭每人派錢,攞住身份證去西環中聯辦排隊攞錢!

上次派 6000 蚊咪差啲攪到一鑊粥囉 !  

無賴階級專政 發表於 2017-6-22 21:35
官民比例高達1:18,這個比例出現在歷史上,就只有元朝,漢人做亡國奴的時候才可以比較。

因為喺嗰個社會,
做唔到官嘅就係注定一世被剝削踐踏壓榨嘅賤民 !