[賽後報告] 2017 越南女遊報告 Part 3 (帶女去泰國玩, 無囡相)

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Part 2 http://141hongkong.com/thread-1834864-1-1.html

呢 Part  唔系介紹越南夜遊。只系分享我帶女去泰國玩。如何消費,及介紹一D大家都可能己經知道的泰國食店, shopping 等。有興趣帶女去玩可作參考 and 無囡相. 無興趣睇可等我 Part 4 report...

Day 8 今日我與H君各自帶了自已女友去泰國。早上九點半抵曼谷舊大幾場。坐 Thai Lion Air, 雖然屬 budget airline, 但可以免費寄一個行李。單程西貢到曼谷 $56 美元。回程坐亞航 $62 美元. 回程寄一個行李加 $15, 大家對分。帶女去泰國,女一定會買野。先買定行李平好多。

帶女去泰國玩,分分鐘平過去蜆港或下龍灣玩。同樣的消費,對於越南妹來講,帶出國及帶去國外,差別好大。越南妹只要有 Passport , 去泰國是免簽証的。

落機包左一部七人座位的士去芭堤雅,單程舊機場到芭堤雅酒店 1400 B. 係比坐巴士貴D,但節省了很多時間-。

十二點中午抵  Pattaya 入住左 beach road 的 Baywalk Residence Pattaya . 舊年住過, 房系舊小小,但清潔,位置好,對面系海灘,房大,早餐正,價錢合理。行五分鐘到步行街。

Hotel Web Site http://www.baywalkresidencepattaya.com/

Bay walk resident hotel 相片

hotel 2.JPG
Hotel 3.JPG

Lunch 在 Central festival food court 食。我條大食妹妹仔真糸唔貴都唔叫。叫個海鮮大餐。我中午只簡單叫個雲呑面就算。食完行去買人妖 Show tickets 比囡囡睇。我地二男士唔睇。

food 2_resize.jpg

中午在酒店泳池同妹妹仔玩水。一年前,我都系住同一酒店,當時我帶老婆仔。今年換左個重年輕D的妹妹仔。如果你問我邊個好D。無可否認,妹妹仔佩合好好多。全時間陪我在泳池玩水,老婆仔就只系落水影張相就坐在那裡玩手機。

晚上六時帶二條女去睇 Show. 我二支公行去各浴室睇下女。人妖 Show 左近真系浴室都幾集中。

八點女睇完 Show, 我們就在付近的商場內 Red Sun 食韓國火鍋。Buffet 好似系350b 一人,又幾抵食。食完返步行街,體驗下Pattaya 夜生活,入左一個bar 聽歌。

十一點返酒店。二人先在浴缸來個鴛鴦浴,第一次同越南妹在浴缸做愛。水流到滿地。都系返床做好好多。此時又想舊年老婆仔。我們當時發生唔多愉快的事。結果比佢訓沙發全晚。今次無咁個样事,玩都好高興,妹妹仔全晚 小鳥依人整整訓. 做爱完全白然水,以前老婆仔次次都要用KY。

Day 8. 早餐後,先把行李寄酒店。打的去碼頭 120b. 自己坐船出島玩水。船票每人 30b. 因呢班船糸去渡假村。去海灘要等下班船。我唔想等一小時,我们就到渡假村。抵島之後就轉坐 Tuk tuk 去沙灘。每人20b. 車程都系五分鐘左右。

抵沙灘後自己租沙灘椅。在沙灘食榴蓮及波蘿仔。好鬼正。中午自己點飧食,食物比跟團正十倍以上。妹妹仔好 Enjoy 玩水。完全唔似舊年老婆仔落水影張相就返去坐話怕曬。完全 No fun.

下午坐四點班船返Pattaya. 在酒店泳池的便衣室沖洗,包車己在酒店等我們。五點半左右開始返曼谷。到曼谷己近晚上八點。今晚入住 Citadines Sukhumvit 16. 近 Terminal 21.(最近四年都住呢間).

晚飯在 T21 的 Fuji 食日本餐。今日系阿嫂 22 歲生日。祝 H 嫂生日快樂。妹妹仔真系唔貴唔食, 又叫左個 750b 的套餐。其它人都系叫 135 到350 之間。

因為全日在海灘玩又坐左近三小時車。飯後返酒店休息,做成年人要做的事。老實講,真系好 enjoy 同妹妹仔做愛,表情加叫床聲直系小有。

Day 9. 今早帶女去行佛寺,先金佛, 後睡佛。熱到要死。中午在唐人街食翅同買手信。下午在酒店房內休息,上酒店遊泳同妹妺仔玩水,食榴蓮。

今晚約左R君去健興食飯。yes, 就係一星期前在越南一起玩的R君。佢單兵來曼谷與我會合。

飯後我們去行火車夜市 (Rod Fai Night Market)。火車夜市離健興一個地鐵站在 Thai Cultural Center 站。出地鐵在商場後面,都幾多野睇及多野食。

roi fai.JPG

大概十一點左右我們返酒店,又結朿一日行程。

Day 10.  早上無出街,直到近十一點半先出去 shopping. 目的地系水門時尚商場 ,呢個商場系價錢合理,多系本地人去,是女仔最愛的地方。

未 Shopping 前先醫肚. 就在商場的 Food court 食。類似多完化的 Food court, 對越南妺都幾有新鮮感。

After lunch,. 囡囡大出血。我條妺妹仔最少用左近一萬銖。其實一落機,我就比左妹妹仔 5000b 家用,今日又多要 5000 b. 全部用完。問重要錢嗎? 妹妹仔話唔要,要多就多花。行完 Fashion mall, 行 Big c 買生果返 hotel 食。

fm 01.JPG
fm 02.JPG
fm 03.JPG

今晚 Book 左餐廳去食海鮮自助餐 Laemgate Infinite.]這餐廳舊年原本想去,因為無訂位,全滿去唔到。今次先訂左七點半。七點就到左 Ari 站,打電話叫餐廳的免費 tuk tuk  來接我們。點知間餐廳回應己搬新地址。要去 Mochit 站。死火,一時陣腳大亂,間死野搬地址但 website 又唔 update. 只在 Facebook 上才有新地址。

終於搵到部的士識路去。遲左近30分鐘。還好新址客少左。去到還有位。

這間餐廳怖置高雅。係 Buffet 但要在菜單上點。即點即做。價錢每人 550b 付現金就 450b. 都幾抵食,有魚,有蝦,有蟹,有靑口,生壕。地點有D遠。唔識曼谷就唔多提議去. 放幾張相分享下。

seafood 01.JPG
seafood 02.JPG

返酒店前去了 Soi Cow boy 行,帶女入 go go bars 飲野,見識下曼谷夜生活。到近十二點先返回酒店。又完了妹妹仔在曼谷最後一Q。今晚玩制服,係今日在 fashion mall 買。第一次同女友玩制服,又幾好玩。

明日早機, 五點要起床,今夜先結帳給妹妹仔。由第一晚開始到今晚共六晚四日。每日 350萬,共 2100萬,大約 920美元。原本落機比佢 5000b 系當家用不算在這 2100萬內,但妹妹仔同我計算自己入數. 話我先己先支了你 1 萬銖.  約 300 美元,比我番式 620 美元。又好,系你自已講。

Day 11. 今天早上九點半回到西貢。送走相聚了五晚的妹妹仔。開始我越南之旅 Part 4

Part 4 coming soon....

補充內容 (2017-7-4 12:21):
Part4 http://141hongkong.com/forum.php ... ;page=1#pid70635610
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......
美食贴哈哈
回覆 讚好 不讚 使用道具

雖然無囡相,但係D食物相真係好吸引.

師兄性福不淺:

期待下集

回復 austinpower #1 的帖子

謝師兄報告,玩咩制服先咁開心?

回復 brotheron #4 的帖子

學生製服

今次泰國之旅果然冇揀錯
睇你篇文已經feel 到有幾開心

上年簡直無得比

感謝完整的報告,太精彩了.

師兄的行程絕對是男人所響往的XD
希望有朝一日也能效法

謝謝分享
我都喜歡尼個游泳池

发帖很用心,值得赞赏。虽然没女女相,但是都很好

精彩詳盡的泰國之旅!

回復 austinpower #5 的帖子

正喎,但果個商場仲有咩制服買先?

謝謝大大分享

多謝師兄報告,期待你part 4!

師兄厲害啊,可以玩咁多日,羨慕

一代新人勝舊人~ 師兄有福~

第二段最後一句 - 你喺越南買定行李?

喺浴缸搞點用套?

回復 hangten #17 的帖子

網上訂機票就先買。到你 Check in 時先買就貴好多。

AP 兄, 下次如果想係pattaya 出外島koh lan, 可以係beach road 近露天廣場 坐快艇來回, ~@500baht/位, 20mins 就到, 唔洗去到walking street pier 坐慢船甘辛苦

師兄寫得好用心