[新兵問路] 有c兄提醒 10月25泰王國國葬,想問夜生活有影響嗎?

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

如題:
有冇C兄收到風
準備10月尾到泰國
求c兄解答
Thanks
我都想知
因為買咗機票10月底去25號回程
肯定有影響的啦.....建議晚一點或提早去,免得不好玩
嘩!師兄們,幾個星期前先有一個詳盡嘅討論,又問過嘅結論都會係咁,點解唔爬吓文或睇吓個泰國日曆先買機票訂洒店呢?

http://141hongkong.com/thread-1824548-1-2.html
回復 dellwtko #4 的帖子

多謝C兄提醒,個POST話會否禁酒,
遲D先公布
想睇下各位有冇最新消息
真係10月25~29國葬期
定要10日

多數係彿敎節日同選舉日先禁酒,果幾日應該唔會,舊年泰皇過身後話全國守喪一個月,我十一月頭去,週圍都有酒賣!公佈咗話5日,雖然而家軍政府話事,但我相信唔會隨便改!

先不論禁唔禁酒,淨係全國行得開既都會返去送泰皇最後一程,人一定多到嚇死,而且泰皇好受愛戴,恐怕都幾難搵食,奉勸C兄都係改機票,浪費錢好過浪費假期(個人意見)
raphaelww 發表於 2017-7-20 12:59
先不論禁唔禁酒,淨係全國行得開既都會返去送泰皇最後一程,人一定多到嚇死,而且泰皇好受愛戴,恐怕都幾難搵食,奉勸C兄都係改機票,浪費錢好過浪費假期(個人意見)

非常同意!其實果位師兄六月頭已經出咗post提醒D師兄,個post一直都喺第一二頁,又紅色!個主題又水蛇春咁長,冇理由睇唔到!點解D師兄唔爬吓文呢?!

回復 dellwtko #8 的帖子

唔係馬後炮,我好似入過果個post
去到2樓 見到原來2016新聞依幾果字
走左
sam11980 發表於 2017-7-20 16:16
回復 dellwtko #8 的帖子

唔係馬後炮,我好似入過果個post

唔緊要啦!改到就改,改唔到都冇辨法!就當係去見證一個歷史時刻!我亦相信只有火化果日,或者再加多前後果兩日先會完全冇嘢玩!點都會有D嘢攪吓嘅!到時出個包膠睇吓我有冇估錯啦!
改到日期最好改囉
小弟是10月11至22号在曼谷、希望不要又影响。这个时间有在泰国的朋友可以结伴一起玩,人多热闹点,去pimp,kush,local club,也好玩点。有兴趣的Ching 可以pm我
有得揀一定吾好個排去
10月25~29日這5日期間, 無必要都要避一下
泰國人很尊重這國王 , 估計多數會禁
但除非到最後幾日, 吾係無人100%答到你開吾開

最好避免整個 10 月 !如果可能的話,以及避免 11 月的第一個星期 !
我是在泰國國王的第二天死亡。一切都要關閉的以下兩個星期。A Go Go Bar女孩不能穿比基尼。Disco, 舞廳 12 點前關閉。整個10 月一切都將是相同!!
無事,可以去,玩得開心D
多謝各位c兄意見'•
我地預定10月30去芭提雅
1號去曼谷,考慮緊要不要延遲2日去曼谷
多謝C兄提醒,睇莱我十月既BKK五日
Happy Wet要改到十一月囖!
最好错开这个日期去玩,肯定会有影响D

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-24 12:28