[西南地區] 圖山 還是 河口 ?

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

各位, 小弟黎緊有六天假期, 想試試越南妹 ,
想問各位大大意見, 去圖山好, 還是在河口玩 , 都是幼幼~

河口好似冇咁煩, 唔洗簽證, 加上中國境內容溝通, 但就怕嚴打
海防圖山就好似自由D, 但唔熟路, 可能要搵導遊

P.S 小弟兩個地方都未去過, 只曾到泰國玩過幾次
回復 小小小小咸 #1 的帖子

what time you will go there, maybe we join the trip together.

小弟應該七月尾八月頭去, 未拎假, 仲諗緊河口定圖山...
\Ching 你幾時?
咁啱有師兄上個月由河內殺去塗山,然後一路北上老街再去到河口,聽講塗山玩法唔係咁好,女女質素麻麻,語言不同知你係遊客成日想坤你。佢宜家喺河口會留到月底,都安全嘅,不過呢幾日領導嚟好多閂晒門。不過你月底去應該冇大問題。
hlclee 發表於 2017-7-22 10:50
咁啱有師兄上個月由河內殺去塗山,然後一路北上老街再去到河口,聽講塗山玩法唔係咁好,女女質素麻麻,語言 ...

多謝HLCLEE兄意見~  我都打算河內入  老街再去河口,  
如果咁樣可能唔去塗山,  係河內玩玩試下 就直上河口~ 河口配套感覺比塗山好好多~
回復 小小小小咸 #5 的帖子

河內比較貴,有心理準備。而且始終係遊客,就好似鬼佬到香港搵食都收得貴啲㗎。雖然都係千鬆啲。
你去左越南都吾玩到左河口嚴打你就後悔。大陸最怕就係嚴打。
其實我都計劃緊八月頭去塗山,但又係單兵言語不通未諗定,我就泰國,韓國,菲律賓都係單兵去玩。越女只在蒲寨玩過九條。
dangerousbaby 發表於 2017-7-23 23:17
其實我都計劃緊八月頭去塗山,但又係單兵言語不通未諗定,我就泰國,韓國,菲律賓都係單兵去玩。越女只在蒲寨玩過九條。

師兄 我係七月尾去, 如果有時間啱 可以JOIN埋, 有個照應, 我都係單人的
回復 小小小小咸 #9 的帖子

我都想r去下列几个旅游性地, Ching有兴趣的,可以ー起join. 时间你定。
河口,菲律宾 angelies 天使城, 印尼 Botam島,或湖南宜章縣ー六镇 (像未开发前东莞,平覩正)
这些资料都糸网上Ching report 提供的。
mr.cash 發表於 2017-7-24 16:34

我都想r去下列几个旅游性地, Ching有兴趣的,可以ー起join. 时间你定。

下弟月尾會去河內,  會留一兩天再去河口, 如果啱既師兄可以JOIN 埋一齊玩~
可PM 我~
我可能八月第二個星期去河口,單兵。但吾百分百肯定。前提係我單兵在越南吾識玩,蒲寨真係收左皮我就坐高鐵去昆明,落河口。
如有師兄知道河口收埋皮請單聲,我吾洗白行。
mr.cash 發表於 2017-7-24 16:34

我只去過天使,超簡單方便,合單兵,我都係單兵去。方便過去大陸好多地方,平靚正。
dangerousbaby 發表於 2017-7-28 23:23
我可能八月第二個星期去河口,單兵。但吾百分百肯定。前提係我單兵在越南吾識玩,蒲寨真係收左皮我就坐高鐵去昆明,落河口。

到左河口嚴打你就後悔。大陸最怕就係嚴打。
去左未? 有无报告?我有兴趣去
圖山有咩玩发?
啱啱玩完返黎,其實幾好玩~ 冇網上講咁差,好質數就河口 正D同幼D ,但圖山就RELAX同玩得安心D ~ 過幾會出個詳盡報告的~
回復 mr.cash #10 的帖子

师兄一六镇点玩法?
如果不考慮溝通問題純打洞 價格低廉 圖山是一個唔錯的選擇

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 08:37