[粗人粗語] 沉船記自白

回復 cycadam #40 的帖子

如果19萬港幣對師兄黎講唔算係咩錢的話真係冇乜所謂, 如果講緊係賭身家的話過多個月又再10萬港幣的話你又會點睇? 同埋1日洗費去到7千港幣我自問洗唔起, 如果我係條女有人識左幾日又肯花咁多時間響我身上, 又好似有返啲錢咁, 比我都會試下閣下個底有幾深先再算

或者咁講, 比著我係師兄你, 我晨早就理得佢死啊, 幫得幾多個姐, 個個都話自己身世可憐為世所迫先落海, 但我又真係冇一次相信過, 我只會諗都係你自己去選擇姐, 個個都係諗住自己仲後生梗係揾得幾多得幾多, 之前有一個廿三歲的講, 佢話自己以經洗大左, 返唔到去冇錢洗的日子, 咁我就信啦, 有錢邊個唔識洗, 理得我啲錢點揾返黎, 好正常啊, 係咪?

其實我都想睇戲的心態睇埋師兄點, 但師兄好似都認真咁, 我只可以講, 師兄! 你過左火啦! 收手啦! 19萬唔算好多錢, 但真係唔算少, 仲要係唔知做乜咁送比人

最後, 真心一句聽就聽唔聽就算:  ******錢係買唔到真愛的****** 你一定要記住你地係金錢關係開始的!

雖然好難聽, 但都係真心話
回覆 讚好 不讚 使用道具

唔該!!!!  唔好俾條囡 !!!!!!!

因咩事要還押1 個月,
我識d HG , 捉左都係第二日送出關。

回復 cycadam #1 的帖子

Ching佢呢頭又舖頭有事,嗰頭又卡數,一日洗6K,你要養都養唔掂啦!就算你俾曬錢佢,佢又諗第二個借囗再要錢!你幫唔到咁多啦!

我只係同d 囡囡吹水時,聽d 囡囡講有d 姊妹偷客人錢,
客人報警,要入冊一兩個月先出得返黎。

古仔特別多,你信得邊個,收手喇,揸乾完你就踢你走架喇

回復 cycadam #1 的帖子

多谢師兄分享

又一宗鐵達尼........SOSAD

師兄比個意見你沉船吾係問題,
囡囡要幾多【錢】【物質】【感情 方便控制】先滿足係重點……你負擔到佢嘅持續性需要先講沉船,條船要夠重先會沉得夠耐講得理性D可以話先有資格沉。不過始終相處有一定時間都會有感情小心冷靜處理負吾負擔到【感情】【金錢】【如有家庭】嘅問題!

有乜好野食 發表於 2017-9-19 23:23
師兄比個意見你沉船吾係問題,
囡囡要幾多【錢】【物質】【感情 方便控制】先滿足係重點……你負擔到佢嘅持 ...

師兄講得啱, 所以要沉都係係房一齊果一,兩,三粒鐘就好, 出房時要上返水面.

擺明呃錢喎

回復 cycadam #40 的帖子

你已經看到了端倪,就要馬上收手。

你幫得一次,自然就會有第二次!
無底深淵!不要強出頭!
佢唔係你老婆或女朋友!
你只係佢一個客!

個人覺得佢係比人放蛇捉左,見仲有人會搵佢即係仲有後路,所以作故仔呃下你

Ching 難得咁長情。。。十零萬你又唔係問財仔借唔到。。咪好心幫下佢囉。。就算第二時佢又唔夠洗都會第一個諗起Ching 你。又或者佢又比佢屋企條狼狗打佢話佢無用帶唔到錢番佢比佢洗。。佢咪又有機會諗番Ching 你對佢嘅恩情。。比機會佢call 番你問你攞番十零二十萬去氹佢條佬。

Ching 你雖然嗰時舊債未清。。新債又嚟。。但日日可以為你心愛嘅人奉獻一齊。。為咗佢日日係街到揾錢問朋友借錢去還息。。我知你一定心甘情願。。覺得自己嘅附出一定唔會白費。 囡囡一定比人屌到高朝噴晒水時都會記得可以問你借錢。

睇路啦Ching...有咁多不如去過大海過三關總會有發達機會。。

Ching 難得咁長情。。。十零萬你又唔係問財仔借唔到。。咪好心幫下佢囉。。就算第二時佢又唔夠洗都會第一個諗起Ching 你。又或者佢又比佢屋企條狼狗打佢話佢無用帶唔到錢番佢比佢洗。。佢咪又有機會諗番Ching 你對佢嘅恩情。。比機會佢call 番你問你攞番十零二十萬去氹佢條佬。

Ching 你雖然嗰時舊債未清。。新債又嚟。。但日日可以為你心愛嘅人奉獻一齊。。為咗佢日日係街到揾錢問朋友借錢去還息。。我知你一定心甘情願。。覺得自己嘅附出一定唔會白費。 囡囡一定比人屌到高朝噴晒水時都會記得可以問你借錢。

睇路啦Ching...有咁多不如去過大海過三關總會有發達機會。。

回復 cycadam ##1 的帖子

師兄係性情中人

師兄有冇更新