[曼谷] 年初之旅 - 曼谷數天遊 文長少圖

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

前言
     小弟做左CD-ROM太耐, 成日睇前輩們既精華post日積月累之下認真大壓力. (小小弟成日都投訴話有得睇冇得食) 所以早在前年就單拖去左次曼谷. 之後同身在國外既朋友講左幾次, 令到身在他鄉既朋友都好想去. 為左下半身幸福,友人由美利堅合眾國遠渡前來. 與小弟一齊刺激當地經濟. 順便出個post

Day 1- Day X ( 時間隔太耐都係睇相先記大概做過D咩. 同埋唔會開名, 有相都會打格. 請見諒)

第一日大家各自到左酒店之後. 就去左一轉emporium食落機後第一餐飯( crab and claw , ok好食, 但兩個麻甩佬去食CP值唔高. 同女去就OK ) 之後友人(好難相信一個飛左20個鐘既人可以咁生猛) 因為對曼谷gogobar既嚮往一野就拉左我去NANA PLAZA, 飲左兩間吧熱下身壯下膽之後就去左rainbow X , 我朋友叫左杯long island ice tea之後睇中左條女叫佢落黎叫左杯lady drink. 好似係2 shot tequila. 囡囡飲左一杯之後居然灌我個朋友飲另一杯(我地黎之前已經飲左兩間吧). 而我朋友都豪氣地一野啪左落去. 但之後杯長島冰茶就長期半滿,冇幾耐我朋友見我唔多飲同對在場既囡囡冇性趣佢都同我走左. 之後仲表演股壇高手既一招獲利回吐比我睇, 好在佢仲行到. 唔係既話佢可能第一晚就要瞓街. 因為我冇力抬個成年人行返酒店.

因為第一日個人都未休息好就係咁飲, 我建議友人放慢腳步, 慢慢黎洗滌下心靈先. 首先去左食榮泰, 之後去左胡蝶蘭沖個涼. 果度既擦身好堅抽, 我朋友皮細肉嫩比佢擦損左. 但死皮都去唔少. 下午返左酒店上個website約左囡囡上去一齊玩. 個site好似個app咁, set時間set地點,睇啱囡囡就book. 過程都係果d啦, 但英文勁好. 我約果位話自己睇開CSI 每個season都追, 英文勁流利.  之後到晚上無無聊聊就去左蛇美參觀下, 沿途比幾位身材高挑既LB拉我隻手搞到我心驚膽跳. 我唔係歧視LB, 我都明有D野唔係自己可以控制. 就好似我接受唔到同LB玩一樣. 之後成個trip我都行sanity果邊. 呢個係後話. 大約9點到左蛇美, 個情景令我諗起4個字, 人肉市場. 但自從見有POST話LB\TS有混入蛇美內. 我就好禮貌地淨係睇. 行左一圈又係冇咩心水, 返左酒店間露天吧飲左兩杯就結束左第二日行程.

之後果幾日其實都冇咩大分別都係飲飲食食多...因為之前去左NANA, 就諗住去cowboy行一轉, 氣氛上cowboy好過NANA, B記D女都唔會好似rainbow X果間咁淨係鳩unun. 但都係果句, CP值唔高. D囡唔太啱心水.

值得一講既係睇左咁多年AV, 終於試到咩叫nuru. 喺年頭已經想book Mitu既Ai 正正係我地留泰國果幾日冇返, 所以改左約一個唔記得名但成個背都係紋身既囡囡. 應該係假波. 服務好但因為個波硬硬地感覺冇咁好. 之後再去約左果位就係真波, 真波做nuru係爽好多既, 但服務又差左d. 我朋友第2次果陣古古惑惑地私約左佢果位出去玩. 囡囡又幾識做叫埋serve我果個問佢出唔出黎. 本著人有我有既心態. 我都答應左. ( 但之後我果位囡囡當日放了飛機, 我朋友果位囡囡喺私約完第一次之後第二次講好價錢後出黎話要加價, 比韓國日本玩貴晒. )

成個行程運氣都係中等. 叫做比我識到一個做開外國客既囡囡, 第一次係經agent約 感覺有服務又有溝通留左contact之後再約出黎都幾好.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

最後果位囡囡係經agent約, 聽佢講平時係出國做野比較多. 英文唔錯, 溝通到. 而喺我果個trip完左之後agent個website都冇左佢個名了.

錢就可以話唔平, 5k baht 2個鐘. 但有機會既話會再約出黎. 可能係大家有傾計唔係一黎就埋牙. 所以玩得幾開心.

其實係頭一日冇同囡囡玩, 之後果幾日都冇忍, 只係除左mitu之外冇咩好提. 都係果d. 飲飲食食可以再寫多d 但因為呢個唔係旅遊版我就唔係太好意思寫無關囡囡既野.

感覺上曼谷雖然仲係一個好去處, 但比以往失色不少. phrom phong果邊既日式按摩都差左. addict我朋友去左選唔落手. GOGO吧又加晒價. 個個R tips. 叫價又貴. 蛇美又有TS出沒. 喊出黎.

所以我呢D子彈有限既人選擇少左.

有人話少圖. 我再補多幾張......其他相. 今次少影囡囡相. 而食野又唔係相機食先.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
回覆 讚好 不讚 使用道具

頭香,多謝ching報告。

頭兩日食齋? 以一心去玩來講認真少有

多謝師兄既詳盡包膠.
Cowboy雖然系氣氛好,但系假波情況好普遍,要睇玩家自己接唔接受得到.
總體黎講都幾好玩,最唔好既就系d囡囡比d日韓仔玩到胃口都大晒,第二次私約居然出到黎先話要加價,太掃興.

我就系文中果個搭咗20個鐘飛機之後完全冇休息過就直接飲到攬住棵樹黎嘔既弱智人士.....

師兄好忍得

回復 Buggie #1 的帖子

會唔會有多點相呀

回復 jaykaren #4 的帖子

師兄,我想問下,第二次條囡私約出到黎先加價,咁結果係點?
捱貴閪,定係屌柒佢,叫佢返歸?做人無誠信點出黎玩呀?

我覺得就大把唔同閪啦,屌過第個仲好

回復 mm1234cc #10 的帖子

我梗係當場就叫佢走啦,就算講得掂佢唔升價自己心情都已經壞咗.
我山長水遠過黎玩都系求開心,佢咁既行為等於餵屎我食遮.....

Thx ching nana and mitu report

囡囡對波好大。

thanks for sharing, nice girls

非常好啊师兄。羡慕死旁人了。

好似好得,特別最尾張學生妹相.正.謝分享

系咪就 系得我留意到最後一張相 裹一對凶器。。。。

順便問問師兄約呢條女女噶費用系幾多?

回復 jaykaren #14 的帖子

CHING, 見你地兩個甘忍手, 第一,二日都冇食野, 唔食都吹下, 唔好唗左D假期同機程

回復 kindachi #25 的帖子

個site 我google出黎既...得返agent line , 個site頭兩頁都見到. 唔想比人誤會賣廣告. 有興趣可以PM ?

nice report brother, good review

我想知多d 係邊個網到約?
btw, 多謝你篇文