[新聞時事] 全球航班準點率 中國大陸包辦末三名

朋咩友呀....  水貨佬就水貨佬啦....
肉類, 緊係唔好放入拉匧度啦.... 比人查到咪死...
緊係鬆身長褲, 成腳都係啦...

回覆 讚好 不讚 使用道具

大頭的Qoo 發表於 2017-8-21 11:48
朋咩友呀....  水貨佬就水貨佬啦....
肉類, 緊係唔好放入拉匧度啦.... 比人查到咪死...
緊係鬆身長褲, 成腳都係啦...

立肉同主熟左冇問題架, 由大6螺來香港唔係香港螺去大6

4川自家火腿你食過未? 我就5識欣賞

kingkong_hk 發表於 2017-8-21 11:55

咁包住係個身, 咪可以帶多D囉....

補充內容 (2017-8-21 12:09):
如果你無老作, 你果位真係你好朋友, 哈哈...連一佰幾十都唔想花, 要你托.  好彩係幾十公斤肉, 下次呢 ? 當識少個啦...

回復 大頭的Qoo #23 的帖子

個人經驗分享啦...
下次係再收到咩時鮮手禮, 扮唔記得漏係酒店
唔好帶返香港呀

害人之心最好無啦..
但係防人之心一定要....
小心駛得萬年船...  唔好為果少少, 中招就唔好啦.

大頭的Qoo 發表於 2017-8-21 12:04
咁包住係個身, 咪可以帶多D囉....

放心啦, 立肉返香港冇限制, 唔衰包住個身
佢冇叫我托, 係佢托完出來見面呻吟一下, 小小聲咁, 早知咁新苦就螺少D算

回復 沈陽海哥 #1 的帖子

有得揀, 先至係老闆

中國領空只有狗共專用,平民百姓使用量好少

kingkong_hk 發表於 2017-8-21 10:00
高鐵上車前1野過檢左點刀好過中間成千人落車抽埋行李檢多次又抽返行李上車啦

是但有幾個唔生性肯定搞成粒鐘都未開得車

如果將一地兩檢放在福田,再好似而家咁樣配套埋黃巴大巴綠van,邊個唔生性咪自己坐其他交通配套囉,反正檢完證已經等如入左香港境,如果福田有其他交通配套,仲可以便利埋北區居民,唔駛佢地又要駁一程專登出西九啦!

kingkong_hk 發表於 2017-8-21 11:55

4川臘肉用窩筍炒香佢,可以送紅酒

kinsoncc 發表於 2017-8-22 00:04
如果將一地兩檢放在福田,再好似而家咁樣配套埋黃巴大巴綠van,邊個唔生性咪自己坐其他交通配套囉,反正 ...

E+都得啦, 自己方式去福田冇分別

坐飛機都得架, 汁左個機場佢全部去心震上機都好方便g馬

kinsoncc 發表於 2017-8-22 00:07
4川臘肉用窩筍炒香佢,可以送紅酒

陣味怪雞

唔值得幾廿kg抽返來

kingkong_hk 發表於 2017-8-22 08:56

咁又唔同喎,你舉左有個唔生性的例子,認為唔知應唔應該等埋佢,但如果在福田已檢證進入香港,你所講的例子便不成難題,仲可以便利北區居民

kingkong_hk 發表於 2017-8-22 08:56

其實, 香港同深圳有幾遠呀...  幾十年之後, 都可能合成一個管理區.    市民住房又係一步一步咁貼近關口, 去九龍反而好似以前郊遊咁, 成個鐘先出到去.  我地個機場位置又係偏遠, 過個關口同一目的地機票近平一半.  依家好多富家子弟, 都係以平為原則

你個建議, 可以說出未來境象

有一個事實係, 好多有條件買貴機票之富有人家
都係坐車過關去深圳上機
原因係, 佢地養咗司機同中港車,
依家坐車去深圳太方便啦...

就連工作果批, 老早就坐內陸線

當係一個地區同時有兩個機場, 一個地區地價貴, 摺邊個搬邊個, 一諗就知啦.

大頭的Qoo 發表於 2017-8-22 09:33
其實, 香港同深圳有幾遠呀...  幾十年之後, 都可能合成一個管理區.    市民住房又係一步一步咁貼近關口,  ...

即係叫北區居民出紅磡坐直通車上廣州咁囉

kingkong_hk 發表於 2017-8-22 08:57
陣味怪雞

唔值得幾廿kg抽返來

煙燻味囉

kinsoncc 發表於 2017-8-22 09:39

平民就要花一粒鐘出九龍, 再預一粒鐘清關等開車, 又要預多半粒鐘以防Traffic Jam, 又或者火車爆呔, 依家火車爆呔可以爆你半日, 咩信號故障, 你又吹佢唔漲.  

kinsoncc 發表於 2017-8-22 00:04
如果將一地兩檢放在福田,再好似而家咁樣配套埋黃巴大巴綠van,邊個唔生性咪自己坐其他交通配套囉,反正 ...

根本放係福田最好.  又方便山頂住果批富貴人家, 都方便新界北之居民
想坐, 咪去最近個站上車囉.

kinsoncc 發表於 2017-8-22 09:39

去講周的話, 北區人有得揀就唔去9龍啦, 去羅湖囉

9龍人可以多個選擇

但去北京/上海又想坐火車, 刀係要去9龍上直通車

有D人唔介意就自己去心震買飛自製

怪煙味