[其他] 遵守統治者的法律就係唯一的標準?藍絲詐傻定扮懵?

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

究竟藍絲係詐傻定扮懵?孫中山推翻滿清就係犯了清朝的法!你承認他是國父嗎?

中共受蘇聯指使武裝叛亂顛覆中華民國,都係犯了中華民國的法!唔見佢哋譴責?

唔理當時的時代背景種種因素,而單單遵守統治者的法律,係完全冇知的。香港在三年零八個月的日治時期,你遵守日寇佔領軍的法嗎?
推翻左就係合法

推5翻就係飯法

成王敗扣係定劣

夠能力就1野推翻佢自己話事

冇就收皮
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 無賴階級專政 #1 的帖子

你唔收维穩, 犯乜野法 ?

回復 kingkong_hk #2 的帖子

王與寇是相對的
老毛不甘被蔣稱「匪」, 奮發圖強, 終於成「王」,
而蒋反倒落荒成「匪」!
毛若如你所説「收皮」, 就不會後來成「王」

另外評分那句:
"所以出現咁多漢奸 搖尾乞憐 去搵洋人幫手, 希望洋人幫自己做皇帝」",
説得沒錯,  那也是「寇」的無奈,
若非老毛乞求蘇俄, 150萬蘇軍開入中國,
阻國府接收戰後東北, 那有後來的共和國 ?
所以「搖尾乞憐 去搵洋人幫手, 希望洋人幫自己做皇帝」,
老共也曾不甘後人 ....

班太監狗乃慣狗共袋底,又收維穩費,聽狗共聖旨,邊敢瞻鬧主子無保露食

kingkong_hk 發表於 2017-8-21 17:40
酸中3都收左10幾次皮, 收皮就逃走等機會囉

「酸中3都收左10幾次皮」,  傳説而已 ,  尚待印證,
毛共治下, 原稱中華蘇維埃,
「搖尾乞憐 去搵洋人幫手, 希望洋人幫自己做皇帝」
是板上釘釘史實,
故稱「同業」先進。

carhin 發表於 2017-8-21 18:31
班太監狗乃慣狗共袋底,又收維穩費,聽狗共聖旨,邊敢瞻鬧主子無保露食

佢哋係食屎狗,食保露會去不受補的。

古不怪 發表於 2017-8-22 04:32
「酸中3都收左10幾次皮」,  傳説而已 ,  尚待印證,
毛共治下, 原稱中華蘇維埃,
「搖尾乞憐 去搵洋人幫 ...

其實佢迴避了問題的核心:遵守統治者的法律就係唯一的標準?

老兄!佢呢啲藍絲最終以偏離主題,因為根本督正了他們的死穴,佢鍾意遊花園,但佢耳機戇九九遊飽佢啦。

Viu受訪細路都識講:他們犯法,但冇犯罪!

momomo1997 發表於 2017-8-22 23:39
Viu受訪細路都識講:他們犯法,但冇犯罪!

犯了獨裁政府的"法律",係義士。