[新聞時事] 上訴庭副庭長楊振權口中的法 !

官司對決, 盯上對方破碇缺口, 予以運用, 以争取打赢機會,  
乃光明正大,  天經地義,  律師天職 ...
稱之「上綱上線」,  反映對「庭審」外行, 也流露個人政治立場的堅持。

前面説過楊官判詞滴水不漏,
儘管泛民法律好手如雲, 也一度深感困惑,
忽然在「環境證供」裡, 找到可置疑「判官公正性」的東西, 不僅不能放棄, 更要擴大搜索範圍 ....

將來上訴庭接納與否, 是另一話题,
泛民於此階段,對楊官「交友聚會」應保持淡然,
切忌狂喜難掩,窮追猛打,大興問罪,高調造輿,
説不定或可擭得意外的喜悦 ...

回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 bucchara #37 的帖子

低b仔, 你老豆打你老無, 就係易打六, 家醜不宜外傳, 你老無生錯你, 呀, 唔係, 你老豆打错飛机.

simontonysoup 發表於 2017-8-24 09:00
楊曾參加的場合,
既不是政治組織主辦,
亦無政治性議題,

請問師兄在4台見到呢張相未呀? 貼過10次都唔止, 有位會員每次講到某些佔中人士未落鑊, 定必附帶此照, 點解一直唔見你好似今次咁義正嚴詞?

bucchara 發表於 2017-8-24 10:34
回復 kinsoncc #43 的帖子

这相无问题, 同学相见, 是社交.....每次讲 带耀停 未落镬, 贴过10次.... 原因:  ...

呢張相有冇其他含義, 你咪去同成日貼呢張相果條茂利分析下囉.

點呀? 想搵人幫口, 有冇check過之前吊過人地老母未呀? 唔好學似上次咁柒喎!

係咪撼得多, 撼到開始出現腦退化先兆呀? 咁快唔記得上次的柒事呀? 定係柒得多柒慣左呀? 不過都係果句, 搵幫口之前最好check下之前有冇吊過人地老母先?

bucchara 發表於 2017-8-24 10:50
回復 kinsoncc #38 的帖子

小弟从来单打独斗

9習棕理D加人死哂梗係獨鬥,淨係我不停吊理,理都驚到入義莊宿埋,仲話打成平手,去和合石一家團聚

kinsoncc 發表於 2017-8-24 10:59
係咪撼得多, 撼到開始出現腦退化先兆呀? 咁快唔記得上次的柒事呀? 定係柒得多柒慣左呀? 不過都係果句, 搵幫口之前最好check下之前有冇吊過人地老母先?

佢有時真係on9到連4台其他太監狗都吊埋

carhin 發表於 2017-8-24 11:48
佢有胖真係on9到連4台其他太監狗都吊埋

吊過人地老母仲想搵人幫口, 諗起都仲覺得好笑

kinsoncc 發表於 2017-8-24 11:51
吊過人地老母仲想搵人幫口, 諗起都仲覺得好笑

所以D太監都不理佢

kinsoncc 發表於 2017-8-24 09:17
請問師兄在4台見到呢張相未呀? 貼過10次都唔止, 有位會員每次講到某些佔中人士未落鑊, 定必附帶此照, 點解一直唔見你好似今次咁義正嚴詞?

師兄,小弟沒太多時間上網回帖,沒看過兩人合照。
義正嚴辭嗎?不感當。只有點邏輯和常識而已。

simontonysoup 發表於 2017-8-24 12:08
師兄,小弟沒太多時間上網回帖,沒看過兩人合照。
義正嚴辭嗎?不感當。只有點邏輯和常識而已。

呢個理由幾好

bucchara 發表於 2017-8-24 14:09
回復 kinsoncc #47 的帖子

真系有d退化

9習棕,都話理柏金遜
以前仔吊魯無
而家吊罐頭,仲興奮到自宮後跳樓

bucchara 發表於 2017-8-24 14:09
回復 kinsoncc #47 的帖子

真系有d退化

check左未呀? 擦鞋還擦鞋, 記得check下之前有冇吊過佢老母喎? 次次搵幫口人地都唔啋你好醜怪架

bucchara 發表於 2017-8-24 14:24
回復 kinsoncc #53 的帖子

人家工作唔得闭

係呀, 日日上4台等你出現比我玩囉

kinsoncc 發表於 2017-8-24 14:15
check左未呀? 擦鞋還擦鞋, 記得check下之前有冇吊過佢老母喎? 次次搵幫口人地都唔啋你好醜怪架

佢都話自己柏金遜腦退化,而家疴屎疴尿都要人服持,D傷殘津貼都唔唔夠買尿片

carhin 發表於 2017-8-24 14:27
佢都話自己柏金遜腦退化,而家疴屎疴尿都要人服持,D傷殘津貼都唔唔夠買尿片

除左予以同情之外, 都唔知講咩好