[其他] 教你哋點download Avgle D 片

請求知唔知如果係tokyomotion  d video 又可以點下載???thx
回覆 讚好 不讚 使用道具

農曆新年前, 有好料益大家

小弟經過測試, 係FIREFOX安裝以下擴充套件, 則可以下載線上短片, 經測試後, 成功下載 avgle/vshare/openload/dailymotion/youjizz 的短片
安裝完ant video downloader 元件後, 去線上短片website, 再播放你想下載的短片, 你會見到右上角的ant video downloader 元件icon會有移動的跡象.  那時代表你可以按那個icon下載相關短片

第一次下載時, 會要求你安裝轉換器, 你按下一步則可.  之後再揀auto configuration 則可.

注意:  avgle & dailymotion的短片, ant video downloader會將它斬件下載, 去到100%時, 佢會自動幫你整合回一套完整的短片.

細佬沒有測試google chrome, 因為這個軟件會自動block 了很多web site, 冇興趣去試, 如果brother們有興趣的話可以去試一試. 在係呢度交流一下

Hope all of you enjoy it

antvideocapscreen

antvideocapscreen

谢谢分享

Thank you for ching sharing!

正呀! 多謝師傅

都係唔明?

最近重裝BROSWER 軟件, 發覺舊方法已經唔WORK, 可能avgle 改左某些設定

現在有更簡單的方法..

在chrome 下載及安裝擴充元件

Stream Video Downloader

Avgle成日都下載唔到

回復 stiletto_lover ##50 的帖子

Thx
唔該晒

stiletto_lover 發表於 2018-9-19 15:45
用STREAM VIDEO DOWNLOADER 又未試過DL唔到喎

現在下載唔到了

回復 耀銀 ##52 的帖子

AVGLE 應該又BLOCK 晒, 好多DOWNLOADER都唔WORK

另外有個什麼熊大教學.  其中一個什麼 JDOWNLOADER, 千祈唔好裝.  佢會跟埋幾個額外軟件. 裝完仲多廣告POPUP, 亦DOWNLOAD唔到AVGLE 片,  相信都係被BLOCK了

直接手機安裝 ISAFE 可以下載 AVGLE片 之後EXPORT至手機了

多謝師兄分享